Demokrat Zafer

BALKAN MAHALLESİNDE 5 YILDA 20 YILLIK BÜYÜK DEĞİŞİM..!!

Bursa’mızın yoğun talep gören ve hala daha yoğun göç alan mahallelerinden Balkan Mahallesi’nin sevilen,Bursa’mızın en başarılı Muhtarları arasında yer alan Yılmaz Eryılmaz muhtarımız  ile özellikle yoğun göçe ve yerleşime rağmen gelen onca hizmeti masaya yatırdığımız kapsamlı bir şekilde anlattığımız röportaj gerçekleştirdik.

**** Yılmaz Muhtarım Öncelikle bizleri ekibimizi tekrardan uzun bir aradan sonra  mahallenizde ağırladığınız ve de birçok noktasında fotoğraf çekimleri ve anlatımlar dolayısıyla konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Aşağı yukarı 4,5 yıl önce geldik biz Balkan Mahallesi’ne ve gerçekten o zamandan bu zamana çok şey değişmiş burada. Bize kısaca bu değişimi  anlatabilir misiniz neler yapıldı ne gibi hizmetler getirdiniz Balkan mahallesine?

BUSKİ BÜYÜK İŞLER YAPTI..!!

—- Bizlere mahallemizi öncelikle Böylesine güzel bir fırsat tekrardan vermiş olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.tabii en son geldiğinizden bu zamana  5  yıl oldu nerdeyse, bu 5  yıldan beri Balkan Mahallesi’nde birçok şey değişti. Öncelikle Tabii Atatürk Bulvarı’nda kaldırım çalışmaları gerçekleştirdik. 30 seneden beri kaldırım vesaire bir şey yapılamamış orada ama biz uğraştık çabaladık buraya bu hizmetin gelmesini sağladık. Sonra Kazım Karabekir Caddesi’de  aynı şekilde güzelce hizmet getirdik. Fevzi Çakmak Caddesi de aynı şekilde. Onun yanı sıra Haznedaroğlu sokakta 30 yıldan beri yağan yağmur su birikintisi oluyordu. Çocuklar büyük sıkıntı yaşıyordu okula giderken gelirken büyük sıkıntılar yaşıyordu.BUSKİ orada gerçekten çok büyük bir iş yaptı orada milyonluk iş yaptı, Komple caddeyi kazdı sorunu giderdi ,sıfıra sıfır mükemmel bir çalışma ortaya koydular. Aynı şekilde Kazım Karabekir’de vardı halledildi yine aynı şekilde Yaşar Özkan Caddesi’nde de aynı sıkıntılar vardı Büyükşehir BUSKİ Gerçekten çok güzel işler yaptılar. Bu sıkıntılar sonra erdi oralarda.

NAİM SÜLEYMANOĞLU BULVARI YAKINDA ÇOK KONUŞULACAK..!!

Onun yanı sıra bir yeni yerleşimimiz var bizim aşağıdaki mahallede orada eksiklerimiz çok fazla ama anca daha 4’te birinin asfaltı yapıldı. En büyük sıkıntı Naim Süleymanoğlu Bulvarı’nda Elektrik lambaları ile ilgili sıkıntı var orada asfaltlanma ve kaldırım çalışmalarıyla ilgili sıkıntılar var. O bulvar 30 metre genişliğinde olduğu için Naim Süleymanoğlu  Bulvarı Nilüfer Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında kaldı maalesef.Naim Süleymanoğlu mükemmel bir bulvar olacak bittiğinde.Biz  oraya otobüs minibüs gitsin oradaki yaşayan insanlarımıza hizmet versin istiyoruz ama o yol sorununun  mutlaka çözülmesi gerekiyor.Oranın  altyapısı bitti. Ama dediğim gibi yolun  üstü  ile ilgili sıkıntılar var. Asfaltlanma ve kaldırımla ilgili eksiklikler var orada altyapısı tamamen bitsin Naim Süleymanoğlu Bulvarı’nın orasının açılması orasının yapılması ile ilgili mücadele içerisindeyim.

13.000 OYUMUZ,20 BİNİ AŞKIN NÜFUSUMUZ VAR..!!

Elimizden geldiğince zamanında tabii belediyede zabıtalık da yaptım Şoförlükte yapmıştım uzun yıllardan beri tecrübemiz var. O zamanlar tabii Görükle Belediyesi aktifti,sonrasında 2009’da belediye kapanınca Nilüfer Belediyesi’ne geçmiş olduk. Orada da çalıştık. Belediye tecrübelerimizde işte önce Görükle Belediyesi’nde çalıştım sonra Görükle Belediyesi kapandıktan sonra Nilüfer Belediyesi’nde çalıştım orada edinmiş ayağı olduğum tecrübe ve birikimlerden sonra işte 2019 yılında Balkan Mahallesi’nde muhtar adayı oldum ve halkımızda bana teveccüh gösterdiler, Sağ olsunlar seçildik ve yola koyulduk. 5 seneden beri işte aşağı yukarı 1,5 ay kaldı bir buçuk ay sonra seçim var 5 seneden beri elimizden gelen hizmeti getirmek için uğraştık, çalışıyoruz 24 saat halkımızın insanımızın hizmetindeyiz.Her ay mahallemizin nüfusu artıyor şu anda 13.000 civarı seçmenimiz var.Nüfusumuz her ay her hafta artıyor. 13.000 oyumuz var işte Aşağı yukarı 20 binin üstünde de toplam nüfusumuz olduğunu söyleyebilirim. Bu anlamda nüfus anlamında da gerçekten Balkan Mahallesinin Nüfusunu çok arttığını söyleyebilirim.Bizde elimizden geldiğince en iyi hizmeti getirme çabasındayız Çünkü Balkan Mahallesinde yaşayan herkes hizmetin en iyisini hak ediyor.

**** Tabii Muhtarım daha önceden Görükle Belediyesinde, Görükle Belediyesi kapandıktan sonra Nilüfer Belediyesi’nde ve en sonunda 2019’da da Balkan Mahallesi muhtar adayı  olmanız ve Muhtar olmanızdan dolayı onlarca yıldır bir kamu tecrübeniz var. Bu anlamda kurumsallaşmış bir Muhtar hizmeti verdiğinizi de söyleyebiliriz değil mi?

KURUMSAL MUHTAR İŞ BAŞINDA..!!

—- Elbette.Az önce de söylemiş olduğum gibi işte aşağı yukarı bir buçuk ay kaldı seçime ve 5 seneden beri elimizden geldiğince gece gündüz en iyi hizmeti vermek için insanlarımıza uğraşıyoruz ve yeni yerleşim var burada her ay her yıl burada nüfus artıyor daha önceden de başkanlarımızla aramız iyiydi. Muhtarlıkla birlikte büyük şehirle de Nilüfer Belediyesi ile de aram çok daha  iyi oldu.Bütün müdürleri bölge sorumlularını tanıyorum .Sonuçta kanalizasyon patlaması vesaire sıkıntılar olduğunda her an her dakika arıyorum.

BELEDİYELERİMİZDEN GÜZEL HİZMETLER  ALDIK,BU HİZMETLERİN DEVAMINI BEKLİYORUZ..!!

Sağ olsun başvurduğumuzda  hemen anında 24 saat içerisinde geri dönüş yapıyor başkanlarımız müdürlerimiz.Başkanlarımla birebir mesajlaşabiliyorum oradan mesaj anlamında derdimi anında onlara aktarabiliyorum.Bu anlamda Nilüfer Belediyesinden de bu çocuk parkları ile ilgili beklentimiz var. Burada 4 tane parkımız var buradaki bu parklar eski parklar bu parkların yenilenmesini istiyoruz. Ayrıca Kültür Merkezi sözü de vermişlerdi ama belediyenin buralarda arazinin olmaması buna engel olmuş oldu ama bu parkların yenilenmesi ile ilgili onlardan destek bekliyoruz çünkü çocuklarımız parkların yenilenmesini istiyor, Ailelerimiz parkların yenilenmesini istiyor. Sadece 80. Yıl Parkı yenilendi, Nilüfer Belediyesi tarafından ama daha aşağı yukarı bir 3-4 tane daha yenilenmesi gereken çocuk parkımız var mutlaka bu parkların gerekli  estetiğe kavuşması lazım.

ÇALIŞTIK,ÇALIŞIYORUZ,ÇALIŞACAĞIZ..!!

****Yeni yerleşime işte otobüs Hattı olsun  istiyoruz. Çünkü Naim Süleymanoğlu Bulvarı gerçekten çok önemli bir bulvar.İşte sizde yazın isterseniz bir  kenara bundan 3 sene 5 sene sonra Görükle Balkan Mahallesi’ndeki bu Naim Süleymanoğlu Bulvarı çok konuşulacak. Bunun yanı sıra Naim Süleymanoğlu Bulvarı’ndaki aydınlatma eksikliği de var o da yok o bölgede bu anlamda Uedaş’a da birçok kere ile iletişime geçtik dilekçe verdim.Mesela bir de Mümin Gençoğlu Bulvarı var çift şerit gidiyor ,tam yerleşime geliyorsun teke düşüyor, bu yolun devam etmesi lazım. Bu anlamda işte Büyükşehirde Rüştü Bey ile görüştüm Rüştü Bey de Uedaş’a dilekçe yaz dedi halledeceğiz dediler ama o da işte bayağı  zamandır olmadı. Oranında bir an evvel olmasını bekliyoruz.

*** Yılmaz Muhtarım gerçekten 5 senede neredeyse 20 yıllık hizmet  getirmiş durumdasınız Balkan Mahallesi’ne bu süreçte Tabii yoğun bir göç almış Olmanıza rağmen daha ilk döneminiz bitmemiş olmasına rağmen  Tabii Eskiden Görükle Belediyesi zamanında ve Nilüfer Belediyesinde çalışmanın da vermiş olduğu avantajla bu muhtarlığa alışma süreci yaşamadan hemen hizmete ağırlık vermişsiniz gibi geliyor değil mi muhtarım?

BALKAN MAHALLESİ HALKINA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

—- Aynen  o şekilde. Tabii uzun yıllar Görükle Belediyesi sonrasında Görükle Belediyesi kapandıktan ve Nilüfer belediyesine geçmesinden sonra Nilüfer Belediyesi’ndeki çalışmalar benim muhtarlık çalışmalarımın altyapısını teşkil etti.Daha öncesinden de müdürlerimizi başkanlarımızı herkesi zaten tanıyorduk. Muhtarlıkla birlikte bu yoğun çaba Balkan mahallemize burada yaşayan bu 20 bini aşkın insanımıza hizmet getirme aşkı gerçekten bizi bu çalışma ortamında yoğun bir çalışmaya sevk etti. Tabii yeni yerleşimler başta olmak üzere yoğun bir göç aldık bu 5 yıllık süreçte bu göç hala daha devam ediyor. Çünkü Teveccüh gösteriyor insanlarımız yeni yeni aileler insanlar geliyor mahallemize ve şu anda güncel olarak gözüken 13.000’lik bir seçmenimiz ve bunun yanı sıra da 21.000- 22.000 civarı da nüfusumuz gözüküyor.

BALKAN MAHALLESİ HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR..!!

Eski yerleşimlerimizde herhangi bir eksiklik sıkıntı yok ama yeni yerleşimimizde dediğim gibi bilhassa o Naim Süleymanoğlu Bulvarı’nın altyapısı bitti ama üst yapı tretuvar çalışmaları yol asfaltlama ları vesaire eksiklikler var.Onun yanı sıra aydınlatma ile de ilgili sıkıntılarımız var onları halledeceğiz inşallah. 31 Mart’tan sonra beni 2019 seçimlerinde destekleyen ve şimdi yaklaşmakta olan aşağı yukarı bir buçuk ay kalan seçimlerde de değerli halkımızdan insanlarımızdan beni tekrardan desteklerini,desteklerini  esirgememelerini bekliyorum. Eksik kalan işlerimizin tamamlanması yeni yerleşim alanlarının çok daha güzel olması için elimizden geldiğince çalıştık ,çalışıyoruz, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.

Sosyal yardımlarında halkımıza daha iyi ulaşması anlamında belediyelerimizle irtibatımız devam ediyor, sosyal yardımların en iyi şekilde ve en fazla bir şekilde onlara ulaşması için elimizden gelen özveriyi sahada gerçekleştirdik, bundan sonra da hep sahada olmaya ve onlara en iyi yardımı, hizmeti sunma çabasında olacağız son olarak ben burada Balkan Mahallesi’nde yaşayan 20.000’i Aşkın insanımıza sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum esenlikler diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

5 YILDA 20 YILLIK HİZMET GETİREN YILMAZ MUHTARIMA SONSUZ TEŞEKKÜRLER..!!

Görev süresinde daha ilk dönemi bitmemiş olmasına rağmen 5 yıla yakın sürede Balkan Mahallesi’ne onca artan nüfusa ve devam eden göçe  rağmen birçok hizmetin gelmesinde ön ayak olan gece gündüz çabalayan birçok hizmetin gelmesinin  önüne açan ,birebir ilişkileri mesajlama teknikleri ve dilekçeleri ile adeta 5 yılda 20 yıllık hizmeti

Balkan Mahallesi’ne getiren değerli muhtarımız sorunlardan sıkıntılardan hiçbir zaman ismi gibi  iki kere yılmadan çalışan Yılmaz Eryılmaz’a bizler de çalışmalarında ve seçimlerde başarılar diliyoruz.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ