Demokrat Zafer

OKULLARDA KORSAN ETKİNLİK YAPILMAYACAK!

ZAFER PARTİLİ ASLAN’DAN ÇEDES ELEŞTİRİSİ: OKULLARDA KORSAN ETKİNLİK YAPILMAYACAK!

Zafer Partisi Bürokrasi ile İlişkiler ve Sivil Toplum Kuruluşlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesi ile okullarda yapılacak etkinliklerin veliler tarafından onaylanmadığını açıkladı. Vatandaşların öğrencilerini bu proje kapsamında yapılacak etkinliklerde rol almayacağının altını çizen Aslan, “Okullarda korsan etkinlik yapılmasına izin vermeyeceğiz. Milli bayramlar yıllardır olduğu gibi kutlanmaya devam edecek.” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesi veliler tarafından tepkiyle karşılandı. Birçok veli, öğrencilerinin bu ve buna benzer etkinliklerde öğrencilerinin görevlendirilmesine izin vermeyen dilekçe örneklerini sosyal medya üzerinden paylaştı.

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Milli Eğitim Müdürlüklerinin, mülki amirlerin resmi ya da gayri resmi herhangi bir kurum, kuruluş ve kişilerle imzaladığı, imzalayacağı ÇEDES ve benzeri protokol veya protokoller kapsamında, okulunuzda yapılacak etkinliklerde öğrencimin görevlendirilmesine ve bu etkinliklere katılmasına; izin vermiyorum.” ifadelerinin yer aldığı dilekçede şu açıklama yapıldı:

“ONAY VERMİYORUM”

Müfredatta yazılı eğitim öğretim faaliyetleri dışında ve Milli Eğitim Mevzuatında yer almayan sosyal etkinliklere (sosyal kulüp faaliyetleri, belirli gün ve hafta vb faaliyetler dışındaki etkinliklere) katılmasına izin vermiyorum.

Hangi unvan, makam, statü ve kimliğe sahip olursa olsun; denetleme yetkisi olmayan ve pedagojik yeterliliği bulunmayan kişilerin ders saatinde veya teneffüslerde sınıfa, okulun toplantı, konferans, spor, sosyal etkinlikler salonlarına alınmasına ve bu mekânlarda yapacakları etkinliklere iznim olmadan öğrencimin katılmasına izin vermiyorum.

İznim olmadan, öğrencimin bu şahısların uhdesine verilerek, ne amaçla olursa olsun okul dışına çıkarılmasına; Ayrıca öğrencimin kimlik ve telefon bilgilerinin herhangi bir kişi, kurum ve kuruluşla paylaşılmasına onay vermiyorum.”

“AKP, EĞİTİM SİSTEMİNİ KENDİ YAKLAŞIMLARINA GÖRE DÜZENLEMEYE BAŞLADI”

Velilerin ÇEDES projesine karşı başlattığı dilekçe kampanyası hakkında yazılı açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, “Atatürk’ü anmak ve onun bıraktığı cumhuriyeti ilelebet sürdürebilmek için gerçekleştirilen etkinlikler dışında ÇEDES benzeri ne olduğu belli projeler kapsamında etkinliklerin yapılmasına izin vermeyeceğiz.” dedi. Aslan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“AKP, eğitim sistemini kendi yaklaşımlarına göre düzenlemeye başladı. Okullar, bazı dini grupların ve cemaatlerin etkisi altına girdi. Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetin önceliği, laik eğitimden saparak dini değerlerin vurgulanması ve bilimsel bilginin göz ardı edilmesi olmamalı.

“ÇEDES BENZERİ ETKİNLİKLERİN YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Okullarda, Atatürk’ü anmak ve onun bıraktığı cumhuriyeti ilelebet sürdürebilmek için gerçekleştirilen etkinlikler dışında ÇEDES benzeri ne olduğu belli projeler kapsamında etkinliklerin yapılmasına izin vermeyeceğiz.

Eğitimde barınma, beslenme, ulaşım ve okul malzemelerinin yüksek maliyeti, velilerin yaşadığı sıkıntıları artırıyor. Bu sırada, bakanlığın çağa uygun olmayan projeleri gündeme getirmesi, çocuklarımızın deneme tahtasına dönüştürülmesine işaret ediyor.

“MİLLİ BAYRAMLAR KUTLANMAYA DEVAM EDECEK”

İnanç, her bireyin kendi kişisel değeridir ve okullarda dini liderlerden ziyade öğretmenlere ihtiyaç vardır. Yıllardır okullarda yapılan 23 Nisan, 29 Ekim benzeri kutlamalar, 10 Kasım gibi anma etkinlikleri sürdürülecek. Bunlar dışındaki etkinliklere öğrencilerimizin katılımına ve okullarda korsan etkinlik yapılmasına izin vermeyeceğiz. Milli bayramlar yıllardır olduğu gibi kutlanmaya devam edecek. Zafer Partisi olarak bu konunun üzerine hassasiyetle düşmeye devam edeceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ