Demokrat Zafer

Neden Bursa’mızın değerleri olan kaplıcalar, havluculuk, bıçakçılık, tarım bitti bitirildi?

Demokrat Parti (DP) Bursa İl Başkanlığı, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Tanıtım Toplantısı düzenledi. Demokrat Parti (DP) Bursa İl Başkanlığı, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi Osmangazi Belediye Başkan Adayı Tanıtım Toplantısı gerçekleşti. Toplantıya DP İl Başkanı Çağrı Kaplan, GİK Üyesi Ahmet okur, MKK Üyeleri Nazif Kara ve Engin Özkan, ANAVATAN ve DYP’nin birleşirken son il başkanlıklarını yapan Meliha Zanat Balcıoğlu ve Ahmet Yıldırım, ilçe Başkanları ve Belediye Başkan Adayları ve partililer katıldı.

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ersin Aktaş gerçekleştirdiği açılış konuşmasıyla Demokrat Parti (DP) Osmangazi Belediye Başkan Adayı Önder Ersoy olarak açıklandı.

Demokrat Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Önder Ersoy‘un konuşmasından satır başları şöyle;

Ülkemizin kalbi Bursa, Bursa’mızın kalbi Osmangazi ilçemizdir. Ancak bu kalp rahatsızdır, damar yolları tıkalıdır. Acil olarak yoğun bakıma, doğru teşhis ve tedaviye ihitiyacı vardır. Nasıl ki bir kalp  vücuda kan pompalayamaz ise o vücud nefes alamaz, yaşayamaz ise Osmangazi de kan pompalanmamakta hem Osmangazi hem Bursa nefes alamamakta, yaşam mücadelesi vermektedir. Bursa ve Osmangazi 1999’dan beri, 25 yıllık süreçte demokrat ve sosyal belediyecilikten uzak, liyakatsız, rantiyeci bir zihniyete teslim olmuş, tüm yaşam fonksiyonlarını yitirme noktasına gelmiştir. Demokrat misyon tarafından kurulan ilçemiz bu rantiyeci kafalarca hoyratça ve laçka bir şekilde yönetilmiş, ilçemiz tam bir keşmekeşin hakim olduğu, sosyal yaşamın yok edildiği, modern kent yerine mega bir köy haline gelmiştir. İlçemiz bu 25 yılın son 20 yılında mevcut iktidara ait yönetimlerce yönetilmesine rağmen gereken hizmeti asla alamamıştır.

“OSMANGAZİ NEDEN BU HALDE?”

Bu noktada şunu özellikle vurgulamak istiyorum; büyük bir acı yaşamış olan, hala acısı devam eden Hatay üzerinden bu millet hizmet verilmemek ile tehdit edilmiştir peki soruyorum 20 yıldır Osmangazi iktidara mensup bir başkan ve ekip tarafından yönetiliyor, madem uyumlular da Osmangazi neden bu halde? Osmangazi neden koca bir çöküntü alanı oldu? Şehrin merkezi olan Çarşamba, Altıparmak, Çekirge, Kükürtlü bir zamanlar bu şehrin en güzide yerleşim alanları iken neden çöplüğe döndü? Neden farelerin cirit attığı, fareli köy benzeri bir şehir oldu? Neden bu merkezlerde benim halkım mülteci durumuna düştü? Neden buraları ne idüğü belirsizlerin merkezi oldu? Gettolaştı? Neden Bursa’mızın değerleri olan kaplıcalar, havluculuk, bıçakçılık, tarım bitti bitirildi? Neden Bursa ve haliyle Osmangazi ülkeye en çok katkı sunan kentler iken neden en az hizmet alan kentler oldu? Şunu asla unutmayın yerel ve genel iktidar aynı iken hizmet üretmek çok kolaydır. Önemli olan farklı iken hizmet üretmektir. Farkı ortaya koymaktır. Buradan sizin huzurunuzda tüm Osmangazi halkını temin ederim ki merkezi hükümete asla ve asla ilçemin ve halkımın hakkını yedirmem, hakkımızı sonuna kadar alırım, almak için gerekirse saray da dahil olmak üzere bakanlıkların, kurumların, meclisin önünde çadır kurar hakkımızı gasbedenleri dünyaya ifşa ederim.

“BELEDİYE TİCARETHANE DEĞİLDİR”

Şunu iyi bellesinler hiç bir siyasi tehdit bu halka sökmez, emin olun ki önce belediye başkanları sonra da bu merkezi iktidar seçimde bu tehditlerinin altında kalacaktır.

Değerli hazirun az önce bahsettiğim gibi ilçemiz büyük bir çöküntü alanına dönmüştür. Kentsel dönüşüm, gelişim öncelikli sorunumuzdur. Ancak bunların yaptığı gibi bir dönüşüm asla değildir. Zira bunlar kentsel dönüşüme değil rantsal dönüşüme imza atmışlar, kentsel dönüşüm adı altında ilçemizin merkezinde Doğanbey’de, batısında Downtown ismiyle dünüre özel, kuzeyinde İstanbul yolunda ise beton blokları, ucubeleri dikmişlerdir. 20 yılın son 15 yılında başkanlık yapan zatın vizyon projem dediği ama tam bir vizyonsuzluk örneği olan sözde meydan projesi yanı başındaki alış veriş merkezinin bahçesini genişletme projesine dönmüş ve alana yine büyük bir bina dikilmiştir. Projeye başlarken anlattıkları başka, ortaya çıkan bambaşkadır. Yine güya büyük projeler hazırladıkları tabakhaneler, sıcaksu bölgesinde bütün bu projeleri suya düşmüş, bölge kentsel fayda yerine yine ranta kurban edilmiştir. Soğanlı, Çiftehavuzlar bölgesinde boş alanlar kentsel dönüşüm adı altında talan edilmiş belediye burada emlak satıcılığına soyunmuştur. Bunları satmak yerine bölge kentsel dönüşümünde sosyal konutlar olarak  neden kullanılmamaktadır. Borçsuz belediye diye övünenler neden daire ve iş yeri satmaktadırlar. Ha keza Akpınar bölgesinde başlatılan kentsel dönüşüm de yanlışlıklarla doludur. Efendiler! belediye ticarethane değildir.


“ODAĞIMIZ İNSAN OLACAKTIR”

Değerli başkanlarım, basın mensupları kıymetli misafirler Osmangazi maalesef 25 yıldır kötü değil, çok kötü değil hiç yönetilememektedir.  Demokrat belediyecikten kalan miras üzerine taş üstüne taş koyamamışlardır. İşin kötüsü mevcut meclis muhalefeti de ilçenin bu yöentilememe konusunda en az belediyeyi yönetemeyen ekip kadar mesuldür. Demokratların yokluğu bu konudada kendini hissettirmektedir.

Kıymetli hemşehrilerim bizler Osmangazi’nin kılcal damarlarına kadar inip damarları açacak proje ve çözümlerle şehrimize nefes aldıracak, kan dolaşımını sağlayacak ve bunları da tecrübeli büyüklerimizin danışmanlığında başta gençler olmak üzere halkımızın katılımıyla yapacağız. 7/24 yaşayan, yaşatan, çalışan belediye ve ilçe haline getireceğiz. Velhasılı Osmangazi de doğmuş, büyümüş, yaşamış ve halen yaşayan biri olarak Osmangazi’yi çok iyi bilen, sorunlara hakim, çözümlere sahip olarak odağımız Osmangazi, odağımız insan olacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ