Demokrat Zafer

Faturalar artınca, vatandaş çareyi böyle buldu!

Ana gündemin hayat pahalılığı olduğu bir süreçteyiz. Vatandaşın canını en çok yakan da elektrik ve doğalgaz faturaları oldu. Zamların geri alınması için eylemler bile yapılıyor. DEMSİAD Başkanı Alptekin Şahintürk evlerde son dönem doğalgaz ve elektrik kullanımındaki tercihlere dikkat çekti. Yenilenebilir enerjinin önemini ve farkını anlatırken de güneş panellerine ilginin arttığını söyledi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Tartışmasız… İçinde bulunduğumuz sürecin ana gündemi hayat pahalılığı oldu. Bir yanda marketlerde bir türlü indirilemeyen etiketler, bir yanda pazarda yükselen fiyatlar var.

Bunlar arasında…

Vatandaşın canını en çok yakan da elektrik ve doğalgaz gibi günlük yaşamın vazgeçilmezleri oldu. Herkes faturalarını konuşuyor, hatta zamların geri alınmasını istiyor.

Enerji Bakanlığı da…

Doğalgazı dışa bağımlı olmaktan kurtaracak Karadeniz gazını bir an önce sisteme verebilme çabalarını arttırırken, elektrikte yükü hafifletmeye yönelik bazı kararlar alıyor.

Böyle bir ortamda…

Kısa adı DEMSİAD olan Doğalgaz Enerji Mekanik Mühendisliği Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Alptekin Şahintürk’le sohbet ederken, evlerde enerji kullanımı değişimine dikkat çekti:

“Yeni dönemde evlerde kullanılan ocaklarda doğalgazdan çıkılıp elektriğe geçildi. Gerçi yeni ankastralarda kullanılan cam ocaklar eskisi kadar elektrik tüketmiyor, ama gerçek olan şu ki elektrik de, doğalgaz da pahalı.”

Ardından…

Paris İklim Anlaşması ve yeşil mutabakatı anımsatıp şunu söyledi:

“Artık tüm konutlarda ve sanayide yenilenebilir enerji ifadesini çok sık duyacağız. Çünkü hem enerji maliyeti, hem enerji dönüşümü açısından bu konu çok önemli.”

Şunu anımsattı:

“Yollarda elektrikli araçların sayısı artıyor. Bu araçlar için şarj istasyonları kuruluyor. Çok yakında sitelerin otoparklarında bile elektrikli otomobiller için şarj istasyonları olacak.”

Şunun da altını çizdi:

“Kuşku yok ki, artan enerji maliyetleri bu dönüşümü etkileyecek. Çözümün yolu da çatılarda güneş panellerinden geçiyor.”

Yani…

“Yani, önümüzdeki süreçte tüm konutlarda ve sanayide yenilenebilir enerji sözünü çok sık duyacağız. Üstelik ilk yatırım maliyetleri eskisi kadar yüksek değil, çok düştü.”

Anlaşılan o ki…

Herkesin kendi elektrik enerjisini üreteceği bir süreç başlıyor.

Enerjide dönüşüme BTSO desteği

Bugün için… Doğalgaz Enerji Mekanik Mühendisliği Sanayici İşadamları Derneği’nin 120 üyesi var. Piyasada da 340 tesisatçı iş yapıyor.

DEMSİAD Başkanı Alptekin Şahintürk, tesisatçılar için mesleki yeterlilik belgesinin zorunluluk olacağını vurguladı ve eğitim verdiklerini söyledi.

Şu bilgiyi de paylaştı:

“Enerji dönüşümünde çalışmalar yapıyoruz. BTSO Başkanı Sayın İbrahim Burkay çok ciddi destek veriyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ