Demokrat Zafer

Turizm Danışmanı Ozancan Yıldırım, sektördeki yeni gelişmeleri değerlendirdi

Turizm Danışmanı Dr. Ozancan Yıldırım, turizm sektöründeki son gelişmeler hakkında hatırlatmalarda bulundu ve sektörle ilgili önemli noktalara dikkat çekti…

Turizm Danışmanı Ozancan Yıldırım, turizm sektöründeki son gelişmelerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, gelişen ve büyüyen turizm sektöründe potansiyel müşterilere ulaşmak, güncel yasaların içeriklerini kitlelere doğru bir şekilde aktarabilmek ve başarı elde edebilmek için sosyal medya ve dijital pazarlama alanlarının günümüzde oldukça kritik bir hale geldiğinin altını çizdi.

Dijital medyanın turizm için önemi

“Bireylerin konut kiralama veya konutlarını kiraya verme yasaları hakkında bilgi edinimleri, turizm projeleri, seyahat tercihleri, tatil planlamaları ve otel rezervasyonları gibi önemli kararları çoğunlukla dijital medya platformlarında şekillenmektedir.” sözleri ile dijital medyanın gücüne dikkat çeken Ozancan Yıldırım, sosyal medyanın; seyahat deneyimleri paylaşma, öneriler alışverişi, kişileri bilinçlendirme ve hedef noktalara dair bilgi edinme açısından güçlü bir etkileşim alanı sunduğunu dile getirdi.

Turizm işletmeleri için yol haritası

Dijital medyanın turizm işletmeleri için öneminin altını çizen Turizm Danışmanı Dr. Ozancan Yıldırım, bu işletmeler için yol haritasını da ortaya koydu. “Turizm işletmeleri dijital pazarlama stratejilerini güncel tutmalı, etkileyici içerikler üretmeli ve online varlıklarını sürekli güçlendirmelidir.” sözleri ile yapılması gerekenleri hatırlatan Yıldırım, hedef kitleyi doğru platformlarda ve doğru zamanda yakalamanın önemine değindi.

Turizm sektörüne yasal bir bakış

Turizm sektörü ile ilgili güncel yasalar hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Ozancan Yıldırım, bu yasalar ile ilgili bir belirsizlik olduğunu, güncellenmesi gereken bazı yasa ve uygulamaların ortaya çıktığını, evlere kimin girip çıktığının takip edilemediğini dile getirdi. “Airbnb güncel yasası hakkında bilgi aktarmak, tatilcilere kişiselleştirilmiş teklifler sunmak ve olumlu müşteri deneyimleri oluşturmak, rekabetçi bir avantaj sağlamak açısından kritiktir.” sözleri ile turizm sektörünün önemli bir alanına vurgu yapan Yıldırım, “Dijital pazarlama, turizm sektöründeki işletmelerin küresel ölçekte geniş bir kitleye ulaşmasını, marka bilinirliğini artırmasını ve müşteri sadakatini güçlendirmesini sağlar.” diyerek, dijital medyanın turizm sektörü için değerini yeniden hatırlattı.

www.ozancanyildirim.com

www.olayyeriajans.com

Turizm Danışmanı Ozancan Yıldırım kimdir?

Ozancan Yıldırım 1992 İzmir doğumludur. Balıkesir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde eğitim gördü. Üniversitenin ilk yıllarında Genç Turizmciler Derneğini kurdu. Ardından ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortak düzenlediği Kültürel Mirasımıza Yolculuk Genç Seyyahlar uluslararası projesinde Türkiye Temsilcisi olarak görev aldı. Üçüncü üniversitesini Minnesota Universitesi MBA programı ile tamamlayan Yıldırım, Türkiye’nin en büyük otelleri ile işletmelerinde satış pazarlama müdürlüğü, operasyon müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı ve işletme müdürlüğü görevlerini üstlendi. Turizm Trendleri Zirvesi, Turizm Teknolojileri Zirvesi ve World Tourism Forum projeleri ile T.C Cumhurbaşkanlığı destekli ve katılımlı himaye altına alınmış projeler gerçekleştirdi. Dünya Turizm Örgütü tarafından En Aktif Genç Turizmci Ödülüne layık görüldü. Halen İzmir’de önemli bir gayrimenkul yatırım firmasında uluslararası iş geliştirme müdürlüğü yapıyor ve ayrıca bir çok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev alıyor. Halen Dijital İş Geliştirme üzerine yüksek lisansı devam etmekte olup, çeşitli özel eğitim merkezlerinde ve Üniversitelerde pazarlama konularında ders vermektedir. Kariyerine 2015 yılı itibari ile kurduğu Olay Yeri Reklam Ajansı & O.Y Consultant Turizm Danışmanlık firmalarında turizm ve otel yatırımları, iş geliştirme danışmanlığı ve dijital pazarlama medya yönetimi konuları üzerine çalışmalarına devam etmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ