Demokrat Zafer

KARACABEY İLE İLGİLİ PROJELERİMİZ HAZIR..!!

Karacabey’imizin ve hatta Bursa’mızın en başarılı Muhtarları arasında kesinlikle kendisine yer bulmuş olan Arız Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Kardeş şimdi de bağımsız olarak Karacabey Belediye Başkan Adayı olduğunu tüm Türkiye’ye duyurdu.

***Uzun bir aradan sonra bizi,ekibimizi konuk ettiğiniz için teşekkür etmek isterim.Tüm yurt genelinde merak edilen değerli muhtarımıza ,başkan adayımızla öncelikle Arız Mahallesi’nde ortaya koymuş olduğu çalışma performansı ile ilgili sorularımızı yöneltmeden önce kısaca kendisini tanımak isteriz.

—Öncelikle bizlere bana böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan ve Karacabey-Arız Mahallesi’ne kadar gelmiş olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ben Ali İhsan Kardeş, Bursa’da çocukluğumuz geçti. 2014 yılında buraya geldik muhtarlık seçimleri vardı,ya nasip dedik biz de girelim dedik. Baştan güldüler tabii Bursa’dan gelip de aday olacak kazanacak 🙂 Hepsine fark attım üniversite mezunları bile vardı adaylar arasında. Mart’ta işte 10 senemiz tamamlanıyor muhtarlıkta.

*** Tabii sizin çözmüş olduğunuz bu Mera konusu değil Bursa yurt genelinde konuşuldu nasıl yönettiniz bu süreci nasıl mahkeme kararıyla geriye aldınız köyün merasını? Bu süreç nasıl ilerledi.
ÖNCE KOPERATİFİMİZİ KURDUK ,SONRA MERAMIZI GERİ ALDIK..!!
— Şöyle anlatayım İlk olarak muhtar seçildiğimde 2014 yılında Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurduk.Bunu kurunca zaten elimiz güçlendi. 20 yıllığına Göletin işletmesini devraldık Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden .Kooperatifi kurunca biz buraya sulama saatleri taktık, kredi kartı ile yükleme yapılıyor su satılıyor orada bir bütçe oluşturduk.Ekip biçmeye başladık kooperatif adına. Bununla birlikte mera gündemi önümüze geldi. Zamanın belediye başkanlarına defalarca gittik, konuştuk , Tarım İl müdürleri ile toplantı yapalım görüşelim dedik ama olmadı. Kanun gereği olmuyor, veremiyorlar. Çünkü adam kiralamış parasını vermiş tutmuş, 10 Yıllığına. sen bunu gidip mahkeme kararı olmadan alamıyorsun. 417 dönümlük meramızla ilgili biz de gerekli işlemleri yaparak mahkemeye başvurduk ,onun avukat parasını Bursa Koyun Keçi Birliği ile birlikte ,beraber karşıladık yarısını o, yarısını biz. Oranın Başkanı Yıldırım Başkan da çok iyi bir insandır bizi de çok sever sağ olsun.Davayı 2015’te açtık, 2016 yılında davayı kazandık aşağı yukarı 7-8 seneden beri Meramız köylümüzün kullanımına açıldı.Oraya devlet eliyle proje çıkarttırdık, devlet gübresini verdi,tohumunu verdi.Biz de bunları değerlendirip ektik şu anda çok güzel yaylım bir şekilde hayvancılar giriyor, her senede gübremizi alıyoruz. Kooperatif kurulup elimiz güçlenince arkaya hemen depo yaptık, Kooperatif imkanları ile onun arkasından 60 tonluk kantar kurduk, sonra bir İş makinesi aldık, Sonra tarım ve zirai Aletler pulluktur, römorktür hepsini düzdük. Köyün girişine bir tane bayrak direği diktik.Şu anda toplamda 7 milyonluk yatırım yaptık biz kooperatif olarak.

Hatta şu anda bundan bir ay önce Buski’den boru aldım ben 8 kilometre Karadere’den 4 kilometre yapıyor çift hat 8 kilometre. Müteahhitin parasını biz verdik 600 bin lira. Bunu biz kooperatif olarak karşıladık fatura dahil.Geri kalan boruları biz Buski’den aldık Güngör Bey’den. Gönderdi boruları 8 kilometre ama bunların kaynatılması lazım bunu biz yapamayacağımıza göre Müteahhit kiraladık orada Yetişkan Bey var,Muhtar sen bunları yaparsan gelip seni tebrik edeceğim demişti hatta hiç unutmam.. Hallettik biz o işi. Güngör Bey’i tekrardan aradım hatta iki tane de pompa istedim ondan onları da verecekler. Yani anlayacağınız 600 bin lirasını biz bu işin kooperatif olarak karşıladık. Bursa’nın köylerinde kaç tane kooperatif var bu başarıya imza atamamışlardır. Yani 7 milyonluk yatırımı kimse yapamaz. Bir parke taşlarım var 4000 metrekarelik Taş döşeme işi var kalan Mahallemizin bu anlamda eksiğinin pek kalmadığını da söyleyebilirim ayrıca.

*** Tabii bu başarılı çalışmalardan sonra sizin de bağımsız belediye başkan Adayı olma durumu söz konusu oldu.Peki karar verme süreci nasıl gelişti.
ŞUAN KONJEKTÖRÜN TAM ZAMANI
—Şu anda ben konjektörün tam zamanı olduğunu düşünüyorum. Çünkü insanlar artık partizanlıktan bıktı. Hak hukuk adalet ve Liyakat göz önünde bulundurulacak.Kimseyi de kesinlikle sorgulamayacağız.Bana göre halka hizmet adına ille de bir partiye üye olmak gerekmiyor. Halkımız siyasi partilerin bu tutumundan bıktı, alternatif olmadığı için mecbur bir partiye yöneliyor. Eğer belediye yönetimi bağımsız bir adaya teslim edilirse, bundan en büyük faydayı halk görür. Aksi halde seçimi hangi partinin adayı kazanırsa kazansın emin olun önce kendi yandaşlarına fayda sağlar. Günümüzde bunun örnekleri var. Bir belediyeyi hangi parti yönetiyorsa, işe girenlere veya işe alanlara baktığınızda o partinin yandaşları olduklarını görürsünüz.

**** Şimdi gelelim Ali İhsan kardeşim sizin projelerinize?

TARIM VE HAYVANCILIĞA TAM DESTEK
—- Acilen mesela muhtarlıklardan belediyeye geçen binlerce arazinin satılmasına kesinlikle karşıyım. Ben Belediye Başkanı olduğumda kesinlikle bir dönüm yer saptırmayacağım, satarak hiçbir şey olmaz. Karacabey’in nasıl bir temizlik şirketi var diğer başka şirketler varsa biz de Tarım Hayvancılık şirketi kuracağız. Neden Çünkü burası Sanayi ve tarım üzerine kurulu gittiğinizde Karacabey’de oturanların hepsi tarımla uğraşıyorlar yüzde sekseni ve çoğu da domates ekiyor. Hayvancılığı da mesela çok arttırmamız lazım. Mesela Bursa’dan zengin bir iş adamı bu adam burada yer alıyor bu işi yapıyor.Neden biz Karacabey Belediyesi olarak yapmayalım bunları.Mesela kendi yoğurdumuzu ,sütümüzü yapıp Karacabey bünyesinde bir marka oluşturabiliriz, marketlerde Karacabey Belediyesi yoğurdu, peyniri, sucuğu, eti satabiliriz .Mesela et balık kurumu kurabiliriz, Karacabey’in içerisinde.Çünkü biz besiye de yöneleceğiz. Eti hem satacağız, hem para kazanacağız. Karacabey Belediyesi’nin içerisinde de ikinci bir kasa oluşacak. Karacabey’in parası sadece Karacabey’in içerisinde harcanacak. Bu para da sosyal gelen paralar yani üniversite öğrencilerine verebilirsin yurt yaptırabilirsin aklına ne geliyorsa.Buradan gelen para aşağı yukarı yıllık 243 milyon lira,net kar bu. 3000 baş hayvanın net getirisi.

***Başlangıç olarak kaç hayvanla başlayacaksınız projeye?
1000 BAŞLA BAŞLAYACAĞIZ..!!

—- Kademe kademe gelecek bunlar ilk baştan 1000 başla başlayacak.Bunlar zaten yurt dışından gelecek, tarıma elverişsiz kıraç bölgelerde olacak bu çiftliğimiz. 5 yıl içerisinde bu binbaş 3.000 baş olacak. Kademe kademe olacak. 5 yıl içerisinde bu süreci yaşayacağız. Ben bunu zaten videolarımda sadece bunun alt yapısı bir yıl, Proje aşaması, fizibilite çalışmaları yer arayışı projelendirme çalışması bir yıl. Çünkü bunların başvuruları vesaire olacak. Sonra işte bin başla başlayıp 5 yılda 3.000 başa çıkacak.Günlük mesela demişim ki en bunu Günlük 30 kilodan hesaplıyorum, Normalde yurt dışından gelen İnekler 40 kilo ,50 kilo süt veriyor. Aylık bu sut 40 milyon 500 bin Lira yıllık 486 milyon yaptığını göz önünde bulundurduğumuzda bunun yarısı yem ve de personel giderleri desek geriye kalıyor 243 milyon lira. Ve çiftçiye de faydamız olacak burada çünkü ben bu 3.000 tane hayvana yem yedirmem için Ahmet amcaya, Mehmet amcaya, İsmail amcaya yonca ektirmem, Mısır silajı ektirmem gerekiyor, Buğday ek demem lazım ne yiyecek bu hayvanlar burada.Böyle dolaylı yönden de ekmek kapısı açılmış olacak. Nereden baksan böyle bir çiftlikte 150 kişi de çalışan olacak tabii bu da Karacabey’deki insanlarımıza iş imkanı sağlanmış olacak. Karacabey belediyemizin bünyesinde çalışmış olacaklar ayrıca.
SALÇA FABRİKAMIZLA PİYASA DÜZENLEYİCİSİ OLACAĞIZ
Diğer bir projemiz salça fabrikası projemiz şöyle anlatayım size Karacabey’in genelinde %80 olarak Sanayi domatesi ekiliyor 12 tane salça fabrikası var.Bu 12 fabrika yıllık aralarında anlaşıyor 3 lira 4 lira neyse milletin beline vuruyorlar ,piyasayı onlar belirliyorlar. Kooperatif yok hiçbir şey yok .Yeri geliyor almıyor domatesi tarlalarında çürüyüp kalıyor. Mesela bir fabrika ile görüştüm ,Onlar bana fizibilite çalışması yapacaklar gelir gider tablosunu hesaplayacaklar.Şimdi onlarla ilgili ben proje açıklamadım çünkü altını doldurmam lazım. Mesela biz 10.000 tonluk bir salça fabrikası yapacağız Karacabey’de. Karacabey Belediyesi’nin şirketine ait bir salça fabrikası olacak köylünün domatesini alacak. Hatta devletin sopası da olacağız biz orada Belediye Başkanı olarak 12 tane Fabrika mı var hepsini oturtturacağım masaya diyeceğim ki fiyat şu bu paradan alacaksınız. Almasalar büyük cezalarla karşı karşıya kalacaklar çünkü bütün pisliklerini Karadere’ye akıtıyorlar.Karadere’yi pisletiyorlar ve bunlara göz yumuluyor, ama ben göz yummam.Onların hepsini burada dengelerim.
PARKE TAŞI ÜRETİMİNE GİRMEMİZ LAZIM
Parke taşını kendimiz üretmemiz lazım belediye olarak ben bunu üretirsem etrafımda birçok belediye var Çanakkale,Bursa , Balıkesir, Bandırma onlar da benden alırlar.Neden ? Çünkü biz belediyeyiz.Hem taşımı üreteceğim Bursa Büyükşehir Belediyesine satacağım Artı hem de bedavadan taşımı döşeteceğim.Bu kapasiteye ulaşabilirsek çok güzel olacak. Şurada mesela Karadağ var çatır çatır özel şirketler Karadağ’ı yoluyorlar. Gelirken görmüşsünüzdür Karacabey’den Karadağ şimdi giderken de tekrardan bakarsınız görürsünüz bir tarafı oyulmuş gibidir dağın.Temel malzememizi biz üretemiyoruz Karacabey Belediyesi gidiyor özel şirketten parasını verip alıyor.Temel malzemeyi kendim üretirim kurarım orada sistemi.

KİRALIK ARAÇLARA SON

Mesela kiralık araçlar var.Belediyenin içerisindeki neredeyse bütün ağaçlar kiralık ben buna müsaade etmem. Hepsinin sözleşmeleri feshedilecek yavaş yavaş kendi araçlarımızı alacağız.Kepçe aldık diyorlar kamyon aldık diyorlar şunu aldık diyorlar bunu aldık diyorlar belediyenin önünde gösteriş yapıyorlar bir bakıyorsun kiralık araç.Kiralık araçla gösteriş yapıyorlar. Biz Karacabey Belediyesi’nin öz sermayesi ile alacağız bizim malımız diyeceğiz.
Sıcak asfaltta tabii kendimiz üretebiliriz böyle bir olanağımız da olacak.
İLK OLARAK 3 BÜYÜK MAHALLEDE KREŞ AÇACAĞIZ
Bunun yanı sıra her mahalleye kreş kuracağız. Merkezde 21,64 köyümüzle birlikte 85 mahalle köylerimiz var toplam olarak.Burada pilot bölge olarak 3 büyük mahallede kuracağız ilk olarak işleyip gitmeyeceğini tabii öncelikle görmemiz bakmamız lazım.Evde bir baba çalışması ile ev geçiniyordu eskiden ama şimdi karı koca çalışıyor.Ne yapıyorlar o zaman işte ya dedesine bırakıyor ya da ninesine bırakıyorlar çocuklarını . Yoksa da bırakacak yer olmayınca çalışamıyorlar.. Biz ne yapacağız Karacabey bünyesinde ilk 3 büyük mahallede Kreş kuracağız sertifikalı eğitmenler olacak orada.Oradan gelen sonuçlardan sonra tabii bunu diğer 21 mahallede kurulması yaygınlaştırılacak.

*** Ali İhsan Kardeşim birçok konuya değindik projelerinizden bahsettik son olarak buradan Karacabey’de yaşayan insanlarımıza ne gibi mesajlar vermek istersiniz neler söylemek istersiniz?
KARACABEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK
— Değişimin artık zamanı geldi benimle birlikte artık Karacabey eskisi gibi olmayacak. Karacabey’i zenginler yönetmeyecek, halk yönetecek. Partizanlığı yıkacağız, kimsenin siyasi kimliğini sorgulamayacağız.Boğaz’ımız var mesela turistik bölge orayı da harika bir hale getireceğiz.Oraya 5 yıldızlı bir otel şart.Onunla ilgili girişimcilerde bulunacağız.Adam geliyor mesela Karacabey Boğazı’na kalmaya yer yok. Kalabilecek yer olmayınca zaten gelmiyorlar,vazgeçiyorlar.

TV KURARAK İLÇEMİZİ TÜM TÜRKİYE’YE TANITMAMIZ LAZIM

Karacabey’e sonra bir TV lazım esnafın gündemini ticaretin gündemini Boğazı tanıtacak, longoz ormanlarını tanıtacak bir TV olacak.Doğu’da en küçük bir kentin bile TV’leri var görüyoruz.Neden Karacabey’in bir TV’si olmas, neden ben Longozumu Karacabey’in tanıtmayayım. Esnafımın ürününü tanıtmayayım domatesini tanıtmayayım.Oradan buradan sağdan soldan köylerden mahallelerden arkadaşlar geliyorlar sadece bizim köyde siz konuşuluyorsunuz diyorlar,yanınızdayız diyorlar. Gerçekten bu çok hoşuma gidiyor, inşallah Güzel bir sonuç alacağız. Karacabey’de yapılacak işler çok İnşallah onları halledeceğiz yapacağız. Bunun yanı sıra otopark sorunu ,pazar yeri sorunları var onları gideceğim.Sonra Hürriyet köy’ün sorunları var onlarla da ilgili sorunları gidereceğim, tarafsız bakacağız olaylara elimizden geldiğince vatandaşımızın halkımızın istediği şekilde onların istediği her güzel şeyde varız.Hiçbir Toprağın, arazinin satılmasına İzin vermeyeceğiz bu çok önemli. Son olarak Karacabey’in 85 Mahallesinde yaşayan herkese sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum ,esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞARILAR ALİ İHSAN KARDEŞ..

10 yıllık Arız Mahallesi’ndeki performansıyla ki meranın geriye alınması gerçekten büyük bir başarı.

Mera sorunu başta olmak üzere birçok sorunu sorun olmaktan çıkartan,

Şimdi de hedefini tüm Karacabey’e hizmet ederek sorunların üstesinden gelmek olarak açıklayan ve bu doğrultuda birçok projesinide bizlerle paylaşan Ali İhsan Kardeş’e bizler de Belediye Başkanlığı seçimleri olmak üzere tüm gelecekte başarılar diliyoruz.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ