Demokrat Zafer

İstanbul PPP (KÖİ) Haftası İçin Rekor Katılım

Kamu Özel Sektör İş Birliği Araştırma Merkezi ve DEİK organizasyonuyla, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi destekleri ve Dünya Bankası, IFC, OECD, İslam Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası ve Afrika Kalkınma Bankası başta olmak üzere bir çok uluslararası kuruluşun katılımıyla, 05–08 Mart tarihleri arasında 8’inci kez düzenlenecek İstanbul PPP (KÖİ) Haftası, 50’den fazla ülke temsilcisine bir kez daha ev sahipliği yapacak.

Kamu Özel Sektör İş Birliği Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın, “İstanbul PPP Haftası, dünyanın dört bir yanından KÖİ alanındaki aktörleri, tek bir platformda açık diyalog içinde buluşturarak, modelin küresel ısınma ve sürdürülebilirlik ilkelerine erişmek amacıyla nasıl kullanılacağını, daha güçlü, daha yeşil, daha dijital ve daha kalkınma odaklı altyapıların gelişimine nasıl katkı sunacağını birlikte tartışmak, iyi uygulamaları paylaşmak, mevcut koşulları değerlendirmek, iş birliği ve ortaklıklar başlatmak için küresel bir fırsat sunuyor” dedi.

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) alanında, dünyanın en itibarlı etkinliği olarak gösterilen İstanbul PPP (KÖİ) Haftası, 50’den fazla ülkeden profesyonelin katılımıyla, 05-08 Mart tarihlerinde toplanacak. 2015 yılından bu yana, Kamu Özel Sektör İş Birliği Araştırma Merkezi ve DEİK organizasyonu ile düzenlenen etkinliğin 2024 mottosu;
PPP: Global Greener Growthful (KÖİ: Küresel, Çevreci, Büyüyen) oldu. 50’den fazla ülkenin katılım bildirmesiyle, rekor katılımcı sayısına ulaşacak hafta çerçevesinde, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, firma yetkilileri, akademisyenler, öğrenciler ve sektör profesyonelleri yanı sıra; altyapı firmaları, uluslararası kurumlar ve mega proje temsilcileri olmak üzere 300’den fazla davetli KÖİ modelini tartışacak.

İstanbul PPP Haftası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kamu Özel Sektör İş Birliği Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın, İstanbul KÖİ Haftası’nın, her geçen yıl artan katılımcı sayısıyla, tüm dünya için önemli bir buluşma noktası olduğunu vurguladı. “İstanbul KÖİ Haftası, dünyanın dört bir yanından KÖİ alanındaki aktörleri, tek bir platformda açık diyalog içinde buluşturarak, modeli birlikte tartışmak, iyi uygulamaları paylaşmak, mevcut koşulları değerlendirmek, iş birliği ve ortaklıklar başlatmak için küresel bir fırsat sunuyor” diye konuşan Aydın, bu yıl ilk defa Istanbul KÖİ Ödülleri’nin başlatılacağı etkinlikte global proje çağrısı yapılacağını açıkladı. Ayrıca, Dr.Aydın, “Özellikle COP28 sonrası; altyapı, iklim değişikliği, sürdürülebilirlik ve küresel ısınma gibi konular ana gündem maddelerimiz olacak” dedi.

Bazı katılımcı ülkeler: Senegal, Kamerun, Fildişi Sahili, Fas, Mısır, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Karadağ, Arnavutluk, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Ukrayna, Gürcistan, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kuveyt, Suudi Arabistan, Gabon, Güney Afrika, Tanzanya, Belarus, Letonya, Türkmenistan, Umman, Sierra Leone, Kırgızistan, Nijerya, Katar, Vietnam, Malezya, Gürcistan, ABD, Fransa, Kanada, İngiltere, Almanya, İsviçre, Bangladeş, Etiyopya, Gambiya, İran, Afganistan, Ürdün, Maldivler, Kosova, Polonya, Tunus, Sierra Leone.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ