Demokrat Zafer

TEKİN TURAN’DAN YENİ TEKLİ

Tekin Turan  ”Dünyayı verelim Çocuklara” isimli tekli çalışmasını ,Duygu Müzik etiketi ile müzikseverlerle buluşturdu.

Sözü, Nazım Hikmet Ran’a, müziği Tekin Turan’a ait olan ”Dünyayı Verelim çocuklara”isimli tekli çalışmasının, aranjör koltuğunda bugüne kadar birçok şarkıya hayat veren müzik üstadı duayen isim Haydar Tanrıverdi oturmakta.
Sanatçının müzik direktörlüğünü Sinan Çelik üstlenirken, klip yönetmenliğini ise bugüne kadar çekmiş olduğu belgesel ve kliplerle başarıyı yakalayan usta yönetmen
Muhammed Kösen yaptı.
Şarkının klibi tamamen çocuklara yönelik bir sosyal sorumluluk projesi olarak çekilmiş olup klipte Tekin Turan ve dünya üzerinden çocukların keyifli sahneleri dikkati çekmektedir.

Yıllarca müzik ile iç içe olan sanatçı Tekin Turan yeni single çalışması için,”Bu esere çok inanıyorum,
şarkının tüm oluşum aşamalarında müthiş profesyonel bir ekiple çalıştım. Stüdyo okumalarından klip çekimlerine kadar ekipçe büyük
keyif aldık.” sözleri ile şarkıya olan inancını belirtiyor.

Birleşmiş Milletler, Unicef ve Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre dünyada her yıl binlerce çocuk, başta savaşlar olmak üzere açlık, yoksulluk, yetersiz beslenme,
kötü çalışma koşulları ve hastalıklar nedeniyle hayatlarını kaybettiği belirtiliyor.
Tekin Turan “Dünyanın neresinde doğarlarsa doğsunlar, tüm çocukların hayata iyi bir başlangıç yapabilmesi ve geleceğe umutla bakabilmesi en temel haklarıdır”
sözleri ile de bu şarkısında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesini özetliyor.

Çocukluk yaşlarında bağlama çalmaya başlayan sanatçı, Almanyada farklı müzik okullarında piyano, gitar ve şan dersleri almıştır. Almanya´da bir çok sinema ve film müziklerine imza atmış olan kompozitör Marcel Barsotti’den film müziği, özel dramaturji, improvizasyon, orkestrasyon ve kompozisyon dersleri aldı.

Kemal Sahir Gürel ve Hayrani Kami yapımı “Dem’i Devran” 1 ve 2 karma albümlerinde “Aylin Bebek” ve “Hakkın Didarı” eserleriyle yer aldı.

Tekin Turan’ın “Dünyayı Verelim Çocuklara” isimli tekli çalışmasının
müzik yönetmeni Haydar Tanrıverdi;”Tekin gerçekten kendini geliştirmiş yetenekli bir sanatçı. Bana bu projenin içeriğini anlattıktan sonra seve seve kabul ettim.
Bu durum aslında Tekin’in iyi bir sanatçı olmasının yanısıra, toplumsal olaylara duyarlı iyi bir insan olduğunun da göstergesiydi“ sözleri ile sanatçıya olan inancını belirtiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=TINPFTMSNIM

Haydar Tanrıverdi aranjörlüğünde Duygu Müzik Sinan Çelik prodüktörlüğünde dinleyicilere sunulan ve sosyal medyada kısa sürede viral olan şarkı,
müzikseverlerden ve müzik otoritelerinden tam not aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ