Demokrat Zafer

‘DENETLENMEYEN KEYFİ YÖNETİM ZİHNİYETİNİ REDDEDİYORUZ’

Yerel Seçim adaylarını açıklayan DEVA Partisi Bursa’da belediye başkan adayları parti teşkilatı ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sadullah Ergin ve Burak Dalgın’ın katılımıyla gerçekleştirilen programda adaylar söz aldı.

DEVA Partisi Bursa Belediye Başkan Adayları basınla buluştu!

enbursa.com

Haber: Ebru Taşdemir
Kamera: Fırat Yıldırım

31 Mart Yerel Seçimleri’ne sayılı günler kala partilerin adayları açıklanmaya başladı. Bu bağlamda DEVA Partisi Bursa geçtiğimiz günlerde açıkladığı belediye başkan adaylarını düzenlenen basın toplantısı ile teşkilat mensuplarıyla bir araya getirdi.

deva 25

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sadullah Ergin ve Burak Dalgın’ın katılımıyla DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen programa DEVA Partisi Bursa İl Başkanvekili Tayfun Öztürk, DEVA Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeki Kahraman, İnegöl Belediye Başkan Adayı Onur Metinbaş, Mudanya Belediye Başkan Adayı Mine Norşon, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Nilüfer Akçakoca Demir, Osmangazi Belediye Başkan Adayı İlhan Menge, DEVA Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Berna Durgut, DEVA Partisi Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Özlem Bayraktar, Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği, parti teşkilatı ve basın mensupları katılım gösterdi.

deva 22

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren DEVA Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeki Kahraman, Bursa’nın sorunlarına ve bu sorunların çözümlerine değindi.

‘KENTİN SORUNLARINA VE ÇÖZÜMLERİNE HAKİMİZ’

Kahraman, “Bursa’da Yerel seçimlere gireceğimizi ve yerel seçimlerde partimizin kendi logosuyla seçim pusulasında mutlaka yer alacağını belirtmiştik. Buna bağlı olarak geçtiğimiz günlerde teşkilatımızın önerisi, Genel Başkanımız sayın Ali Babacan’ın takdiriyle ben Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldum. Biz de bugün sizlerle Bursa teşkilatının adaylarını oluşturmak için bir araya geldik. Biz daha önce de defalarca Bursa’yla ilgili, Bursa’nın değerleriyle ilgili, Bursa’nın yönetimiyle ilgili vizyonumuzu, misyonumuzu ortaya koymaya çalıştık. Hatta buna genel merkezimiz, yerel yönetimler şehir ve çevrecilikle ilgili bir eylem planı da hazırlayarak genelde Türkiye’nin yerel yönetimleriyle ilgili vizyonunu ortaya koymuştuk. Biz her birimiz Bursa’nın sorunlarına hakim, Bursa’nın ihtiyaçlarına hakim kimseler olarak Bursa’nın sorunlarını en iyi şekilde, en efektif şekilde çözebilecek partinin de, DEVA Partisi olduğu inancıyla bu göreve soyunduk” dedi.

‘PARTİMİZİ BURSA HALKIYLA BULUŞTURACAĞIZ’

Konuşmasını sürdüren Kahraman, “Önümüzdeki iki üç aylık süreçte göreceğiniz üzere Bursa halkıyla partimizi buluşturup Bursa’nın sorunlarını ne şekilde çözebileceğimizi, somut çözüm önerilerimizi de halkımızla sizlerle paylaşarak seçimi kazanacağımızı ve Bursa halkına yerel yönetimlerde DEVA Partisi olarak hizmet edeceğimize inançla bu yola çıktık” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2024 01 05 at 15.31.09

ALİ BABACAN SAHA ÇALIŞMALARI İÇİN BURSA’YA GELECEK

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin’in konuşması şu şekilde;

“Bursa’da sizlerle birlikte olmaktan memnuniyetimi ifade ediyorum. Yerel seçim arifesindeyiz. Kısa süre içerisinde Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan da gelip arkadaşlarımızın hem kampanyalarına eşlik etmek, onlarla beraber saha çalışması yapmak hem de kalan ilçelerimizdeki aday tespit çalışmalarını yerinde görmek açısından kısa sürede Bursa’da olacak.”

‘DENETLENMEYEN KEYFİ YÖNETİM ZİHNİYETİNİ REDDEDİYORUZ’

DEVA Partisi’nin daima hukuk üstünlüğünü savunduğunu ifade eden Ergin Türkiye’nin birinci sınıf hüküm devleti olabilmesi uğruna mücadele ettiklerinin altını çizdi.

Ergin konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Denetlenemeyen, keyfi yönetim zihniyetini reddediyoruz. Yasama, yürütme ve yargı eklerinin birbirlerinden ayrıldığı ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir hayata geçirmek için gayret ediyoruz. Bu doğrultuda ülkemizin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmesini hedefliyoruz. Her alanda liyakati ve ehliyeti savunuyoruz. Türkiye’yi kısa sürede yüksek ve refah düzeyine sahip ülkeler kategorisine yükseltmeyi hedefliyoruz.“

Ergin son olarak, “Türkiye’nin DEVA Partisi’nin yazacağı yepyeni hikayeye ihtiyaç duyduğunu çok iyi biliyoruz. Bu hikayenin yazılabilmesi için teşkilat mensupları bizler iktidarın yolunu hep birlikte açacağız inşallah. Bunun için üstlenmiş olduğumuz görevleri hakkıyla yerine getirecek her mahalleyi, her köyü kapı kapı dolaşacak ve deve adamlarını özenle bir araya getireceğiz. Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılardan DEVA Partisi’nin eylem planları sayesinde selamete çıkacağını milletimize, vatandaşımıza anlatacak ve DEVA Partisi’ni beraberce işbaşına inşallah getireceğiz” dedi.

WhatsApp Image 2024 01 05 at 15.48.28

‘VERECEĞİNİZ HER OY HÜKÜMETE BİR MESAJ’

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, ekonomik büyümeye değinerek yerel seçim öneminden bahsetti.

Dalgın, “Çocuklarının boğazından kesiyorsanız, evin kombisini kısıyorsanız, işte çocuğunuza, eşinize kıyafet almıyorsa. eee daha az gıda tüketelim diyorsanız, ondan sonra kendinize süper bir gömlek alıyorsanız, acayip acayip şeylerle para harcıyorsanız, sizi kimse ciddiye almasın. Yaşadığımız durum bu. Çünkü Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesi yüzde doksan oranında artıyor. Sonra vatandaşa kemer sıkıyor. Burada bir acayip de bir tutarsızlık var. Bunun da bir altını çizmek lazım. Yani karşımızdaki tabloda bu bütçede, orta direk yok, adalet yok, kalkınma yok. Yani hükümet ne diyorsa bu bütçede olmadığını da görüyoruz. Peki şimdi buradan nasıl çıkacağız? Negatif konuşmayalım. Güçlü sürdürülebilir ve katsayı gibi büyümeyle çıkacağız. Güçlü bir büyüme çünkü istihdam yapmamız lazım. Her sene bir milyon gencimize iş bulmamız lazım. Yani kadın, erkek, genç, yaşlı demeden herkes ekonomik büyümenin içine sokmamız lazım ki ekonomi büyüsün. Bütün varlık tepedeki, parası olanlara gitsin, bu olmaz. Türkiye’de bugün yaşananlarla ekonomi büyüyor diyorlar. Normal vatandaşın cebinde bir büyüme yok. Çünkü büyüme gerçekten çok sınırlı bir kesime gidiyor. İki tane adım var bu yola giden. Bir tanesi kısa vadeli adım, bir tanesi orta vadeli adım. Kısa vadeli adım otuz bir Mart’ta hükümete bir sarı kart göstermek zorundayız. Hükümete bir sarı kart göstermezsek bu hükümete aynen devam et demek. Yani daha fazla vergi al, daha fazla faiz üzerine, daha faiz ekle. Orada hükümete bir sinyal gönderme imkanımız var. Değiştirme seçimi değil bu, mahalli idare seçimi onu biliyoruz. Ama tabii ki buradan belli mesajlar alınacak. O yüzden arkadaşlarımıza vereceğiniz her oy aynı zamanda hükümete bir mesaj. 31 Mart’ta çok net şüpheye mahal bırakmayacak bir mesajı Türkiye’yi idare edenlere göstermek durumundayız” diye konuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ