Demokrat Zafer

Günlerdir sessiz kalma sebebiniz bu büyük yolsuzluk AKPyi Bursa’da bitirir korkusundan mı?

BUSKİ’nin muhasebede çalışan bir kadın memur personeli evrak düzenleyerek 4-5 yıldır ufak rakamlarla müteahhit eşinin resmi hesabına para aktardığı iddia ediliyor. Yılbaşında nöbetçi olan kadın personel son vurgunu eşi yerine İYİ parti saflarına geçen bir müteahhite parayı aktarınca skandal patlak verdi.  Hesaplarında milyonluk oynamayı fark eden İYİ isim kurumu bilgilendirerek BUSKİ’nin altyapı işlerini yapmadığını belirtti. İYİ isim bunun AK Parti tarafından kasıtlı olarak “Şahsını itibarsızlaştırmak” için kullanılabileceğini düşünerek “Suç duyurusunda” bulundu.

Olay kısa süre içinde şehre bomba gibi düştü. BUSKİ’de hafta sonu şikayetten dolayı polis ve adli makamlarla birlikte 3 savcı olayı incelemek üzere kapalı kapıları açtırttı. Olay sonrası çok sayıda BUSKİ memuruna işten el çektirilerken paranın gerçek sahibi karısı da BUSKİ’de muhasebe departmanın da memur olan müteahhit ise ailesi ile ortadan kayboldu. Siyasi partilerden ise Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı konuyla ilgili resmi sayfasından; “BUSKİ de bu haftasonu yapılan operasyonla ortaya çıkan 150 milyonluk yolsuzlukla ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesinden hala bir açıklama yapılmadı. Seçimlere etki etmesin diye gizli tutulduğu ve detaylarını bildiğimiz yolsuzlukla ilgili açıklama bekliyoruz.” ifadelerini kullandılar. Şuana kadar BUSKİ Genel Müdürü Güngör Güleç, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Savcılık ortadan buharlaşan rakamın çok daha büyük boyutta olduğunu tespit etti. Rakamın 400 milyon civarında olabileceği dile getiriliyor.

Konuyla ilgili Zafer Partisi il Başkanlığı resmi sosyal medya hesabından bir açıklama daha yaptı. O açıklamada;

BUSKİ SKANDALI!!! Başta 150milyonTL olarak öğrendiğimiz ama sonrasında yaklaşık YARIM MİLYAR’a yaklaştığı iddia edilen yolsuzlukla ilgili BUSKİ’den dün yapılan cılız açıklama sonrasında yetkililere şu soruları sormak istiyoruz.

BUSKİ’nin bütçesinin önemli bir kısmını oluşturan bu zimmet miktarının 1 seferde veya 1 senede olması imkansızdır, bu zimmet suçu kaç yıldır işleniyordu.

-Eğer 4-5 senedir bu usulsüz işlemler yapılıyorsa bu iddia ettiğiniz denetlemelerde nasıl ortaya çıkmadı, BUSKİ’yi Sayıştay denetlenmiyor mu?

-Zimmet suçu işleyenin yapmış olduğu bir hatalı işlem sonucu şikâyet edilmesi üzerine ortaya çıktığını düşündüğümüz bu büyük yolsuzluk, eğer bu hatalı işlem olmasaydı daha kaç sene boyunca Bursalıların sizlere emanet ettiği paralar birilerine Volvo marka jip olarak gidecekti?

-Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başka hangi kurumlarında bu tür yolsuzluklar yapılmıştır, geçmişe dönük araştırma yapılacak mı yoksa iş yine bize mi kalacak? Bu yolsuzluğun başka muhalefet partileri tarafından bilindiği söylentileri dolaşıyor, bizi düşündüren ise muhalefet partileri neden sessiz kaldılar ve kalıyorlar?

1990ların başında SHP’li Nurettin Sözen’in adının karıştığı, 30bin dolar + 670bin mark gibi rakamların anıldığı ve SHP’nin bitmesine sebep olan İSKİ yolsuzluğu bunun yanında sadaka gibi kalıyor.

Günlerdir sessiz kalma sebebiniz bu büyük yolsuzluk AKPyi Bursa’da bitirir korkusundan mı?

Bursalılar bilsinler ki haklarını savunan ve başa geldiği zaman ne yapacağını bilen liyakatli kadrolarla Zafer Partisi daima Türk Milletini soyanlardan hesap soracak, Türk Milletinin parasını tekrardan Türk Milletine harcayacaktır.

Değerli Bursalılar bu size en önemli sözümüzdür;

“Asla size ihanet etmeyeceğiz”

“Sizlerin haklarını sizlerden daha fazla savunacağız”

“Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız”

“Sizlerden aldığımız her şeyi kaçaklara veya sığınmacılara değil, yine sizlere harcayacağız”

“Belediyeyi aldığımız zaman tek bir şeyden pişman olacaksınız; Neden genel seçimlerde de Zafer Partisi’ne oy vermedim”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ