Demokrat Zafer

Erkeğe Hediye Yapı Marketten, Kadına Beyaz Eşyacıdan

Avantajix.com’un geleneksel yılbaşı anketine göre, hediye alınırken, duygular yerine ihtiyaçlar öncelikli kriter oldu.

Ekonomik sıkıntılar, enflasyon, sabit gelirlilerin hediye anlayışını da değiştirmeye başladı.

Avantajix.com’un geleneksel yılbaşı anketine göre, son yıllarda hediye alınırken, duygular yerine ihtiyaçlar öncelikli kriter oldu.

500’ü aşkın sanal mağazadan alışveriş yapanlara nakit para ödeyen site Avantajix.com, yılbaşı için internet üzerinden en az bir kişiye hediye alan bini aşkın üyesine, “Hediye alırken uyguladığı kriterleri” sordu.

Katılımcıların yüzde 60’ı bu soruyu “ihtiyacı olduğunu bildiğim bir ürünü almak”; yüzde 25’u da “istediğini-beğeneceğini düşündüğüm bir ürünü almak” olarak yanıtladı. Katılımcıların yüzde 15’i ise hediye aldığı kişinin kalbine, duygularına hitap edecek sürpriz ürün aldığını bildirdi.

Ankette, hediye olarak çocuğun eskiyen okul çantasının yerine yenisinin alınması, zaten alınması gereken kışlık kıyafet, anneye küçük ev aleti, babaya tamir seti gibi ihtiyaç duyulan ürün alımlarının tercih edildiği görüldü.

Kalbe, duygulara hitap eden hediyeler, ağırlıklı olarak sevgiliye alınıyor. Sevgililere alınan ürünlerde ağırlığı, takı, parfüm, aksesuarlar oluşturuyor.

HEDİYEDE TERCİH 250-500 TL’LİK ÜRÜNLER

Ankete katılanların yüzde 40’ı 250-50O lira aralığındaki hediyeleri tercih ederken, yüzde 25’i her bir hediye için 500-750 lira arasında bütçe ayırıyor.

Hediye için 750-1500 lira arasında harcama yapacakların oranı yüzde 15 olurken, yüzde 13’ü 250 liranın altındaki, yüzde 7’si ise 1500 liranın üzerindeki hediyeleri tercih ediyor.

Bin liranın üzerinde fiyata satın alınan her 4 üründen 3’ü sevgiliye hediye edilirken, geri kalanları da eşler birbirlerine alıyor.

ÖNCELİK İHTİYAÇLARI KARŞILAMAK

Avantajix.com Dijital Pazarlama Direktörü Sevda Köseibiş, bu yılki anketin en dikkat çeken kısmının, hediye alırken kriterlerin değişmesi olduğuna dikkati çekti. Köseibiş, “Geçtiğimiz yıllardaki anketlerde, kalbe, duygulara hitap eden hediyeler ön planda olur, ihtiyaca yönelik olanlar ise çok gerilerde kalırdı” dedi.

ARALIK’TA BEKLENTİ 250 MİLYON ADET İŞLEM

İnternetten banka ya da kredi kartıyla en fazla işlemin Kasım ve Aralık aylarında yapıldığını anımsatan Köseibiş, şunları söyledi:

“Kasım, dünya genelinde kampanya ayı. Aralık ayı işlemlerinin büyük kısmını yılbaşı alışverişi oluşturuyor. Geçen yıl Aralık ayında internetten banka ya da kredi kartıyla 200 milyon adet işlem yapılmıştı. Bu yıl işlem adedinin 250 milyonu geçmesi bekleniyor.

Tüketici, artık online alışverişe alıştı ve oldukça bilinçlendi. Alışveriş karşılığı para iadesi yapan Avantajix.com benzeri sitelerin üye sayısı her geçen gün artıyor. Tüketici, sanal mağazalara doğrudan değil de Avantajix.com üzerinden girerse bu mağazalardan komisyon alıyoruz ve bu komisyonu alışveriş yapan kişiye ödüyoruz. Bu para bir indirim değil, direkt nakit para ödeniyor. Üründe bir indirim söz konusuysa tüketici ondan da yararlanıyor. Siteden 10 milyona yakın ürüne ulaşmak ve satın aldıkça nakit para kazanmak mümkün.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ