Demokrat Zafer

YENİ MAHALLE’DE DEĞİŞİMİN ADI BALABEY MUHTAR..!!

İnegöl’ün ve hatta Bursa’nın en başarılı Muhtarları arasında kesinlikle kendine yer edinmiş olan güzel çalışmaları ve ortaya koymuş olduğu mücadeleci kimliği ile kah belediye başkanlarına  derdini anlatmaya çalışan , kah kaymakama mahallesi ile ilgili bilgi aktarımı ve paylaşımlarda bulunan,birebir ilişkileri ve dilekçeleri ile her an her dakika hayatını ve hatta ömrünü Yeni Mahalle’ye adamış  olan değerli muhtarımız Balabey Gürler ile birçok konuyu masaya  yatırdığımız okuyucularımızdan  gelen soruları ilettiğimiz detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

*** Değerli Balabey Muhtarım kısaca sizi tanıyalım Sonrasında da gelen sorulara geçelim isterseniz?

—- İnegöl’e kadar bizler için gelmiş olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.

Ben Balabey Gürler Ardahan doğumluyum, evliyim 3 oğlan çocuğu babasıyım. Buradan beni  destekleyen her zaman yanımda olan oylarıyla bana güvendiklerini gösteren değerli  Yeni Mahalle sakinlerine  teşekkür etmek istiyorum.

***Muhtarım gerçekten güzel hizmetlerin gelmesine mahallenize aracılık ettiğinizin yakınen tanığıyım.Bunun la ilgili neler söyler siniz.?

YENİ MAHALLE HAK ETTİĞİNİ ALSIN İSTİYORUM..!!

—-Tabii bu manada 2009 yılından beri yapmış olduğumuz çalışmalarda altyapı, kaldırım, tretuvar, elektrik aydınlatma, araç otoparkları, çocuk oyun parkları, yeşil alanlar, koruluk ,çamlık ,okul, Kur’an-kursu ,şadırvan, sebil ,çeşme, sağlık ocağı ve bunun gibi hizmetleri kurum ve kuruluşlarımıza ayrı ayrı dilekçe ile müracaat ederek mahallemize kazandırdık.Mahallemize çocuk parkı anlamında  bir çok çocuk parkı kazandırdık.

OKULUMUZ ,SAĞLIK OCAĞIMIZ MAHALLEMİZE  ÇOK  YAKIŞTI..!!

Daha yeni muhtarken Çamlık açılışında bizim burada bir yerimiz var burası okul yeri okul yaptırmak istiyoruz. Mahallemizde hiç okulumuz yok ben okul olmayan mahallede Muhtar Olmak istemem dedim kaymakam beye  ve sağ olsun kısa süre içerisinde okulumuzun yapılmasına başlandı. Sonrasında Okulumuzun yanında yine düğmemi ilikleyerek yapmış olduğum  girişimler neticesinde  Zübeyde İbrahim Sülek ailesine mahallemize bir sağlık ocağı yaptırmalarını sağlamaya çalıştık. Sağ olsun değerli ailemizin desteğiyle bunu başarmış olduk. Mesela şu anda sağlık ocağımız çok güzel bir şekilde hizmet ediyor 3 tane doktorumuz var.

 LİSE -KREŞ VE PAZAR ALANI KALDI..!!

Bu anlamda uzun zamandan beri söylemiş olduğum gibi en büyük eksikliğimiz bir lisemizin olmaması yıllar önce lise ile ilgili arazinin ayrılmış olmasına rağmen bir şekilde orada kamulaştırma maliyetlerinin olması gerektiğinden maalesef bu hayata geçmedi. İnşallah bunu yine önümüzdeki dönemde ki Yenimahalle’de yaşayan insanlarımız bizleri tekrardan seçmeleri durumunda bunu hayata geçirme çabası içerisinde olacağız. Bunun yanı sıra tabii kreş de diğer bir sıkıntı az önce de söylemiş olduğum gibi 21.000 nüfusu ile Yenimahalle İnegöl’ümüzün 2. büyük Mahallesi.Toplamda da Alanyurt olarak söylüyorum  nüfus 100.000 civarında.Mahallemizde olabilecek her türlü hizmetten sonuçta burada yaşayan bu 100.000 kişide  yararlanacak. Lisemize ilaveten bir de kreş eksikliğimiz bulunmakta. Evde çalışan insanlarımızın hemşerilerimizin çocuklarına bakabileceği beveynleri olmaması durumunda mecburen İnegöl merkeze kadar gidip çocuklarını kreşe bırakıyorlar.Bu onlar için zaman kaybı olmasına ilaveten büyük maddi de bir kayıp.Bu manada mahallemizde bir kreşin  olması tüm halkımızın da yararına olacaktır.

Bunun yanı sıra Yeni Mahallemizde 20.000’i aşkın nüfusu olmasına rağmen bir pazar alanının olmaması da büyük bir sıkıntı, bu manada birçok kişi pazar ihtiyacını diğer mahallelerden uzun yürümeler neticesinde gereksinimlerini sağlamak zorunda kalıyorlar. Tabii pazar dönüşü de bu oldukça sıkıntı yaratmakta.

ALİNUR AKTAŞ VE ALPER TABAN BAŞKANLARIMA,KAYMAKAMIMA SONSUZ TEŞEKKÜRLER..!!

Ayrıca uzun uğraşlar neticesinde yollarımızda yapılmaya başlandı, şu anda mahallemiz adeta şantiye alanı gibi,burada çalışan iş makinalarının artırılması durumunda tabii bu çalışmalarda bir an evvel biter diye tahmin ediyorum.Ben buradan her zaman bizlerin yanında olan bizlere desteklerini esirgemeyen İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban’a Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a değerli kaymakamımıza sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum. Hep birlikte Yeni Mahalle’ye birçok hizmetin gelmesini sağladık bundan sonra da inşallah bu hizmetlerin eksiklikler doğrultusunda gelmesi için onların yine  tekrardan desteklerini beklediğimizi de ayrıca belirtmek istiyorum.

SİSTEMLİ VE AZİMLİ ÇALIŞMANIN ÖRNEĞİ;BALABEY MUHTAR..!!

Yeni Mahalle Merkez Camimizin hemen yanında banka atm’lerinin yer almasıyla ilgili de uzunca bir zamandır girişimlerde bulunmuştum ve oradan da güzel sonuçlar almaya başladık.İlk olarak Ziraat Bankası Atm’sini getirdi yerine koydu.Bundan sonra diğer bankalardan da atm’lerini bu köşemizde yerini almasıyla ilgili girişimlerimiz devam edecek.

BANKA ATM’LERİ GELMEYE BAŞLADI..!!

Bu anlamda hem burada yaşayan insanlarımız başka ,uzak yerlerdeki atm’lere gitmek zorunda kalmayacaklar hem de bu atm’lerden elde edilen kira geliri de yine Derneğimize güzel bir katkı sağlamış olacak.

***Sayın muhtarım birçok konulara değindik Muhtar olarak gerçekten  girişimde bulunmuş olma sisteminiz  mükemmel, dosyalarda takip işi olsun gelen evrakların cevabı olsun vesaire gerçekten çok hoş ve de örnek teşkil edecek şekilde. Müthiş hizmetlerin gelmesinde önayak olmuşsunuz. Yeni Mahalleye bu manada da yapmış olduğunuz çalışmalar İnegöl haricinde, Bursa genelinde, Marmara özelinde ,Türkiye çapında  hatırı sayılır derecede ses getirmiş durumda, bu manada bizde size bu  özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür etmek istiyoruz, son olarak sizi destekleyen her zaman yanınızda olan Yeni Mahalle sakinlerine  neler söylemek istersiniz?  Son eklemek istediklerinizi alalım isterseniz yavaş yavaş röportajımızın sonuna yaklaşırken?

DEMOKRASİNİN DE GEREĞİ BUDUR ZATEN

Demokrasiye inanan bir insanım, sağ olsun Yeni Mahalle’deki insanlarımız teveccüh gösteriyorlar  ve bizi Muhtar olarak seçiyorlar. Muhtar adayı olan arkadaşlarımla benim her zaman diyaloglarım güzel oldu. Dostluklarım ,sohbetlerim her zaman güzel oldu. Demokrasinin gereği de budur zaten, herkes aday olabilir. Ben mahallemizi çok seviyorum en güzel hizmeti Yeni Mahallenin hak ettiği hizmetin gelmesi için hep çalıştık, kapı kapı koşturduk, bundan sonra Yeni Mahallede  yaşayan İnsanlarımız tekrardan yetki vermesi durumunda bu çalışmalarımız kaldığı yerden hızlı bir şekilde kalan eksiklikler doğrultusunda devam edecektir.

YENİ MAHALLE’DE YAŞAYAN HERKESE SELAMLARIMI İLETİYORUM..!!

Ben son olarak buradan herkese Yeni Mahalle’de yaşayan 21.000 civarı insanımıza İnegöl’de Alanyurt’ta yaşayan herkese yurt genelinde yaşayan 85 milyon Türk insanına İnegöl- Alanyurt -Yeni Mahalle Muhtarlığından sevgilerimi ,selamlarımı gönderiyorum ,esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

İnegöl’ümüzün yeni yerleşim bölgelerinden ve hala yapılaşma ve göçün olanca hızıyla devam ettiği

Yeni Mahalle’de üç dönemdir müthiş bir sinerji ile mahallesine güzel hizmetlerin gelmesini sağlayan ve her kesimin taktirini kazanan,azmi ve çalışkanlığı ile öne çıkan Balabey Muhtara bizlerde başarılar diliyoruz.

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ