Demokrat Zafer

Meşher, çocukları bu kez seyyahların dünyasına davet ediyor

Meşher, Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisinden ilhamla hazırladığı Seyahatname Atölyesi’nde çocukları dünyaya seyyahların gözünden bakmaya ve kendi seyahatnamelerini yazmaya davet ediyor.

İstanbul’un önde gelen disiplinlerarası sergi mekânı Meşher, 2023 yılının son günlerinde çocukları seyyahların dünyasında keşiflerle dolu bir yolculuğa çıkarıyor. 23 Aralık Cumartesi saat 14.00’te gerçekleşecek İstanbul’dan Bildiriyorum: Seyahatname Atölyesi, Meşher’in devam eden sergisi Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar’dan ilhamla hazırlandı.

Atölyede, 7-12 yaş grubu çocuklar ilk olarak seyahatler üzerine sohbet edecek, seyahatnamelerin önemi üzerine konuşacak. Ardından sergide eserleri yer alan Guillaume Joseph Grelot ve George Sandys’in seyahatnamelerini inceleyip sanatçılardan aldıkları ilhamla kendi seyahatnamelerini yazacaklar.

*Atölyelere katılım ücretsizdir. Gerekli malzemeler Meşher tarafından karşılanacaktır. Detaylı bilgi ve kayıt için: kayit@mesher.org

Meşher Hakkında

Bir Vehbi Koç Vakfı (VKV) kuruluşu olan Meşher, tarihsel araştırmalardan çağdaş sanata uzanan sergileri ve yayınlar, atölyeler, konferanslar gibi kapsamlı paralel etkinlikleriyle zamanlar ve kültürler arasında yeni bir diyalog zemini sağlamayı amaçlıyor. Adını Osmanlı Türkçesinde “sergi mekânı” anlamına gelen kelimeden alan Meşher, faaliyetlerini disiplinlerarası yaklaşımıyla Eylül 2019’dan itibaren sürdürüyor. Ortaçağdan günümüze uzanan bir zaman aralığında, geniş bir konu yelpazesinde sergiler sunuyor. Çok yönlü programı, araştırmaya dayalı akademik yönü ve yayınlarıyla Meşher, bir referans noktası olarak kültür ve sanat ortamına katkıda bulunuyor.

İstiklal Caddesi’nde yer alan Meşher’de, ziyaret, etkinlik ve sergi turları ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Pazartesi hariç haftanın altı günü ziyaret edilebilir.

www.mesher.org

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ