Demokrat Zafer

Bursa’nın hüsran projesi Beştepe’de! Mağdurlardan flaş hamle…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da kısa bir süre önce kurulan ve Kestel Çataltepe’deki BESOB Sanayi Sitesi mağdurlarını çatısı altında toplayan Çataltepe Sanayi Sitesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇATSANDER) yöneticilerinin Ankara ziyaretinin detaylarını bugünkü köşesinde taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’da kısa bir süre önce kurulan ve Kestel Çataltepe’deki BESOB Sanayi Sitesi mağdurlarını çatısı altında toplayan Çataltepe Sanayi Sitesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇATSANDER) yöneticileri sorunu başkente taşıdılar.

ÇATSANDER Başkanı Zekai Aydoğan ile yöneticiler önceki hafta Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Başdanışman Uğur Çevik ile görüştüler.

Çevik’e  yaşanan sıkıntıyı ve mağduriyeti anlatan ÇATSANDER yöneticileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere bir de dosya bıraktılar. Görüşmede Bursa Dokumacılar Odası Başkanı AydıÇitil de hazır bulundu.

3 bin dolayında mağdurun bulunduğu projenin hızlandırılması ve yaşanan sıkıntıların aşılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım talep edildi.

ÇATSANDER’in ayrıca mağdurlardan topladığı vekaletlerle, hukuk danışmanları aracılığıyla da davalar açmaya başladığını öğrendik.

Bursa’da 2012 yılında büyük umutlarla yola çıkılan projede sitenin arsa tapuları kooperatife devredilirken, oluşan güven sorunu nedeniyle hak sahiplerinin buraya üye olmadıkları biliniyor ve TOKİ’nin işi yeniden üstlenmesi isteniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ