Demokrat Zafer

BU KUTLU YOLDA İZNİK İÇİN BENDE VARIM

Bu Kutlu Yolda ve Davada İznik için “Bende Varım” diyen Kemal Candar İznik AK Parti Belediye Meclis aday adaylığı için dosyasını verdi.

Yerel Seçim sürecinde aday adaylık başvuruları sürerken Kemal Candar, AK Parti’den İznik için meclis üyesi aday adayı oldu. AK Parti İlçe Başkanı İnanç Şahin Aday adaylığı dosyalarını teslim alarak hayırlı olsun, Allah utandırmasın İnşallah dedi.

14 Haziran 2023 tarihinde İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Birimi Sorumlusu olarak görev yaparken emekli olan Candar, 31 Mart 2024 Yerel Seçimler için İznik AK Parti Aday Adaylığını açıkladı.

İznik AK Parti İlçe Başkanlığı’nda başvurusunu yapan Candar yaptığı açıklama da “Belediye Meclis üyeliği, yetki ve sorumluluklarını bilen üyeler için onurlu bir demokrasi görevidir. Meclis üyeleri seçildikleri ilçelerinin gelişimine, ilçe halkının refahına ve yaşam düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmalıdır” dedi.

5 BAŞKAN VE 100 MECLİS ÜYESİ İLE ÇALIŞTIM

1998 Yılından bugüne kadar 6 dönem de 5 Belediye Başkanı ve 100’den fazla Belediye Meclis Üyesi ile çalışarak önemli deneyimler ve tecrübeler kazandım. Bu kutlu davada ve yolda Allah’ın izni ve inayeti ile” BENDE VARIM”. Bu süreçte eğer görev verilirse, İznik halkı da takdir ederse İznik için elimizden geleni yapacağım. Belediye de ve çalışma hayatımdan kazandığımız tecrübe, deneyimlerimi İznik için canla başla aktaracağım.

Bu anlayışa uygun olarak yürütülen yerel yönetim faaliyetleri, ülkemizin ve İznik ilçemizin doğrudan kalkınmasına ve gelişimine katkıda bulunmaktır. Önemli olan seçmenin oylarının yüklediği  vazife bilinci ve sorumluluğu ile görevini yerine getirmektir.

14 Ağustos 2001 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşlarının kurduğu 22 yıldır gönül bağı ile gece gündüz demeden hizmet ettiğim AK Parti’ye bugünden itibaren Türkiye Yüzyılına hizmet edeceğim. Sayın Cumhurbaşkanımızın Önderliğinde Siyasi hareketinin çağ açtığı yoldan hizmet edebilmek için İznik belediye meclis üyeliğine aday adaylığımı açıkladığımı ifade ederim.

Doğduğum büyüdüğüm ve yaklaşık 28 yıl görev yaptığım ilçemizde vatandaşlarımızın güvenine laik olmaya çalışacağım. Göreve talip olan tüm Belediye Meclis üyesi aday adayların yollarının açık, başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.

KEMAL CANDAR KİMDİR?

İznik Şerefiye Mahallesinde 1974 yılında dünyaya geldi. ilkokulu Şerefiye Mahallesinde okuyup, Ortaokulu ve Liseyi İnegöl İmam Hatip lisesinde yatılı olarak okudu. Lise yıllarında İnegöl Milli Gençlik Vakfında kalarak hizmet eri görevinde bulundu.İZİHMED (İznik İmam Hatipliler Mezunları Derneği) kurucu üyesi ve BALGÖÇ İznik Şubesinin kurucu üyesi Aynı zamanda İznik Belediyesi Yerel Haber Gazetesi ve İznik Potası Gazetesinin Sorumlu Müdürü olarak görev yaptı. Vatani görevinin acemi birliğini Aydın Çavuş talimgâhında usta birliğini ise Giresun ili Dereli İlçesi Jandarma istihbarat Çavuşu ve Dereli ilçe jandarma Bölük Komutanı yazıcısı ve Bektaş Yayla Karakol komutanı olarak yaptı. Yıllarca inşaatlar da amele işçi olarak çalıştı.

1996-1997 yıllarında Diyanet İşleri Başkanlığı İlçe Müftülüğüne bağlı olarak Kırıntı ve Süleymaniye köylerinde Vekil İmam Hatiplik görevlerinde bulundu. 1998 yılında Marmarabirlik’te sezonluk işçi olarak çalıştı.

1998 yılında İznik Belediyesi Hal Müdürlüğünde göreve başladı. 1998 – 2006 yılları arasında İznik Belediyesi Hal Mescidinde Fahri İmam Hatiplik ve Yaş Sebze ve Meyve, Zeytin halinde tahsilat görevlisi olarak görev yaptı.

2006 – 2014 Yıllarında İznik Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Biriminde Özel Kalem görevlerinde bulundu. 2006 – 2019 yılları arasında İznik Belediyesi Yerel Haber ve İznik Potası’nın Sorumlu Müdürü olarak görev yaptı. 2019-2024 Yıllarında İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Birimi Sorumlusu olarak görev yapan Kemal Candar, 2023 yılında İznik Belediyesi Gelir Şefliği Biriminde 4 ay Tahsildar görevinde bulundu.

2010 yıllarında Göllüceli Rahmetli Sepetçi Ali Kurtay ile başlattığı “Yaşayan İznik Hazineleri” projesinin Fikir babası ve uygulayıcısı olarak görev yaptı. Kemal Candar “Yaşayan İznik Hazineleri” programı ile yaklaşık 30 zanaatkar veya esnafın hayatlarının çekimlerini gerçekleştirip Sosyal medyada ve TV Programlarında yayınladı. İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Birimi Görevinde iken İznik’te Yerel, Ulusal, Uluslararası Televizyon ekipleri ile çalışarak İznik Tanıtımına büyük katkı verdi. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa Fuarı ve Tanıtımlarına katılarak İznik Tanıtımları gerçekleştirdi. İznik’te Kanal7 Televizyonunda yayınlanan yemek programı için 30 gün boyunca İznik’in yöresel yemeklerin çekimlerine “Mutfağım Şahane” programına Koordinatörlük ve öncülük yaptı. Sosyal Medyada Zehra’nın Rotası programı ile İznik Tarihi Yerleri Tanıtımına katkı verdi.

İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Biriminden 28 yıllık görev neticesinde 14 Haziran 2023 tarihinde emekli oldu.  Evli ve 2 kız çocuk babasıdır. “İznik Medya” adlı Sosyal Medya ile Yayın hayatını sürdürmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ