Demokrat Zafer

Türk Halkının Yüzde 45,9’u Dolandırılan Futbolcuları Sorumlu Görüyor

Areda Survey araştırma şirketi, son günlerde gündemden düşmeyen ünlü futbolcuların dolandırılması konusunu halka sordu. Türkiye genelinde bin 752 kişinin katılımı ile gerçekleşen araştırmaya göre halkın yüzde 45,9’u dolandırıldığını söyleyen futbolcuların bizzat kendilerini sorumlu görüyor.

Aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu gibi ünlü futbolcu isimlerinin de geçtiği dolandırılma davası devam ederken gündemi meşgul eden konu hakkında Türk halkının kimi sorumlu gördüğü araştırıldı. Türkiye genelinde bin 752 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen araştırmada katılımcılara, ‘’Bir banka müdürünün tanınan bazı futbolcuları fazla kazanç vaadiyle dolandırılmasından sizce kim sorumludur?’’ sorusu yöneltildi. Araştırmanın sonucunda katılımcıların yüzde 45,9’u dolandırılma konusundan “Futbolcuların kendileri sorumludur” yanıtını verdi. Ayrıca yüzde 30,5’i kurum olarak bankayı sorumlu bulurken, yüzde 23,6’sı ise futbolcuları dolandıran müdürü sorumlu gördü.

Araştırmanın Metodolojisi

Türkiye genelinde 1.752 kişinin katıldığı ve 28 Kasım – 1 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ