Demokrat Zafer

Chery Group Kasım Ayında Dünya Çapında 212 Bin Otomobil Satışı Gerçekleştirdi!

Chery Group Kasım Ayında Satışlarını
Yüzde 111 Artırdı!

Chery Group Kasım Ayında Dünya Çapında
212 Bin Otomobil Satışı Gerçekleştirdi!

Otomotiv pazarının hızla büyüyen markalarından Chery Group, yükselen performansını kasım ayındaki başarılı sonuçlarıyla taçlandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Chery Holdings Group, çatısı altındaki tüm markalarıyla kasım ayında ulaştığı 212 bin 76 adetlik satış rakamıyla yeni bir aylık satış rekoruna daha imza attı. Kasım ayında gerçekleştirdiği 147 bin 916 adetlik satışla dikkat çeken Chery markası ise TIGGO 7, TIGGO 8 ve Arrizo 8 modelleriyle öne çıktı. Bu modeller kasım ayında sırasıyla 25 bin 924 adet (TIGGO 7), 24 bin 932 adet (TIGGO 8) ve 17 bin 198 adetlik (Arrizo 8) satışa ulaşarak grubun büyümesine önemli katkı sağladı. Chery, yeni enerjiden akıllı bağlantıya kadar kendisini ICE, PHEV ve BEV dâhil olmak üzere farklı alanlarda stratejik olarak konumlandırarak küresel PHEV pazarının liderlerinden biri haline geldi.

Çin’in en büyük otomotiv ihracatçısı olan Chery, üst düzey üretim gücü ve yüksek teknolojiyle geliştirdiği modelleriyle tüketicilerin tercihi olmaya devam ediyor. Kasım ayı sonuçlarına göre Chery Holdings Group, çatısı altındaki tüm markalarıyla 212 bin 76 adetlik otomobil satışıyla yıllık bazda yüzde 111 büyüme kaydetti. Böylece Chery Group, bu yıl üst üste ikinci kez 200 bin adet satış sınırını aşarak yeni bir aylık satış rekoru kırmış oldu. Chery Group, yılın ilk 11 aylık döneminde ise yıllık yüzde 47,8’lik artış oranı yakaladı ve bu süreçte 1.665.626 adetlik toplam satış rakamına ulaştı. Böylece Çinli otomotiv grubu, arka arkaya 11 ay boyunca satış artışı kaydetmiş oldu.

TIGGO 7 en fazla satan Chery oldu!

Chery markası ise kasım ayında yıllık bazda dikkate değer bir büyüme kaydetti ve yüzde 109 artışla satış hacmini 147 bin 916 adede taşıdı. Ocak-kasım dönemindeki kümülatif satışlar, yıllık yüzde 41,9 artışla 1.197.650 adede ulaştı. Kasım ayında üç Chery modeli birden 10 binin üzerinde satış kaydetti. TIGGO 7, TIGGO 8 ve Arrizo 8 modelleri sırasıyla 25 bin 924, 24 bin 932 ve 17 bin 198 adetlik satışla grubun büyümesine yön veren modeller oldu.

Chery, yeni enerjiden akıllı bağlantıya kadar kendisini ICE, PHEV ve BEV dâhil olmak üzere farklı alanlarda stratejik olarak konumlandırarak küresel PHEV pazarının liderlerinden biri haline geldi. Böylece marka, satışlardaki yüksek hacimli büyümeye destek sağlarken yeni enerji ve akıllı ürünler konusunda önemli bir ivme kazandı. Chery, PHEV pazarında dünyanın önde gelen tam fonksiyonlu hibrit konfigürasyonu DHT’yi (Özel Hibrit Şanzıman) esas alan süper performanslı elektrikli hibrit sistemle donatılıyor. Bu sistem sürüşe dâhil olan çift motora sahip. Bu aynı zamanda Çinli bir otomotiv markasının çift motorlu ilk ve tek DHT çözümü olarak öne çıkıyor. Çin’deki ilk “3 motor, 3 vites, 9 mod, 11 vites” yeniliğine imza attı. Böylece yüksek güç, ultra yumuşak sürüş, uzun dayanıklılık ve üstün yakıt verimliliği gibi temel avantajlarla PHEV pazarının liderlerinden biri haline geldi.

Hem yüksek verimlilik hem enerji tasarrufu!

Chery TIGGO 8 PRO Plug-in Hybrid ve TIGGO 7 PRO Plug-in Hybrid modelleri, Chery süper performanslı elektrikli hibrit sistemiyle donatılıyor. Bu, özel 3 motorlu güç kombinasyonu, markanın geliştirdiği ilk 3 vitesli DHT süper hibrit sistemine, 9 çalışma moduna ve tüm sürüş senaryolarını kapsayan 11 hıza sahip. Marka bu sayede hem yüksek verimlilik hem de enerji tasarrufunda öncü bir noktaya ulaşarak hibrit SUV pazarındaki algısını yeniden tanımlıyor. Chery TIGGO 8 PRO Plug-in Hybrid ve TIGGO 7 PRO Plug-in Hybrid, kasım ayında aşırı soğuk kuzey yarımkürede 34 gün boyunca araç performans testleri gerçekleştirdi ve 7 bin kilometre yol kat etti. Her iki model de şiddetli soğuk koşullara yüksek uyum ve olağanüstü dayanıklılık özellikleri sergiledi.

Chery’nin “TIGGO 4 Karnavalı” ise kasım ayında başladı. Dünyanın en çok satan A0 seviyesi SUV modeli olan TIGGO 4, dünya genelinde 40’ın üzerinde ülke ve bölgenin beğenisini kazanarak güvenilirliği ve dayanıklılığı ile dikkat çekti. Etkinlik Brezilya, Güney Afrika, Filipinler, Meksika gibi ülkelerde çok iyi tepkiler aldı. Chery ayrıca, 30 Kasım ile 9 Aralık tarihleri arasında RISFF’de (Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali), isim sponsoru olarak yer aldı ve iş dünyasının amiral gemisi sedanı Arrizo 8 modelini ünlülerin aracı olarak tanıttı. Böylece Chery, tüm dünyanın dikkatini çekerken, üst düzey ve küresel gelişiminin stratejik sonuçları dışında kapsamlı ürün becerilerini de sergilemiş oldu.

2024 yılında hedef sektörün çok üzerinde olacak!

Yıl başında 2023 hedeflerini açıklayan Chery Group, sektör ortalama büyüme oranının çok üzerinde bir büyüme gerçekleştirerek 2022 yılından daha büyük bir sıçrama yapacağını öngörmüştü. Sektörün ocak-kasım büyüme oranı henüz açıklanmamış olsa da, Chery Group’un yılın ilk 10 aylık dönemini yüzde 41,6’lık satış artışıyla geride bıraktı. Bu rakam bile, sektörün aynı dönemdeki ortalama yüzde 9,1 olan büyüme

oranına büyük fark attı ve hedeflerine ulaşmayı başardı. Chery Group, 2024’e girerken sektör trendleri ve pazar koşullarına yakından uyum sağlayacak, büyüme oranını sektörün yıllık hedefinin çok üzerinde tutmaya devam edecek, operasyonel kaliteye öncelik verecek ve yüksek kaliteli gelişim için çabalayacak.

Chery Türkiye hakkında

Chery International, pazarı daha iyi anlamak ve kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, Eylül 2022’de, Türkiye’de %100 iştirak ile Chery Türkiye’yi kurdu. Chery Türkiye, Chery markasına ait tüm model ve yedek parçaların Türkiye’deki lojistiği, satışı ve satış sonrası hizmetlerinden sorumludur. Şirket, tüm ticari satışlardan sorumlu olmak üzere; satış, satış sonrası, bayi ağı geliştirme, iletişim ve diğer departmanlarını kurdu. Faaliyetlerini 7 bölgede toplam 34 yetkili satıcı ile sürdürüyor. Şirket, 21 Mart 2023’te TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO ve OMODA 5 olmak üzere üç SUV modelini pazara sundu. Bu üç model, işçilik açısından üst düzey mükemmellik, tasarım açısından şıklık ve en yüksek teknolojik konfigürasyona sahip olmasıyla beğeni topluyor. 7 koltuklu SUV TIGGO 8 PRO, ihtişamı, lüks hissi ve güçlü duruşuyla başarılı iş adamları için en iyi seçim olarak öne çıkıyor ve 4 ay üst üste D-SUV pazarında ilk sırada yer alıyor. TIGGO 7 PRO, konfor ve eğlence açısından aile SUV’ları arasındaki ilk tercih oluyor. OMODA 5 ise; fütüristik, şık ve dinamik tarzıyla genç veya kendini genç hisseden kullanıcılara hitap ediyor.

Chery hakkında

Kantar ve Google, ortaklaşa, 2023 Çin Küresel Marka Oluşturucuları İlk 50 listesini açıkladı. Chery, otomobil alanında “Çin’in En İyi Küresel Marka Oluşturucusu” seçilerek genel listede 14. sırada yer aldı ve markanın gücü önemli bir büyüme kaydetti. Chery, kuruluşundan bu yana bir küreselleşme stratejisi uyguladı ve uluslararası rekabet gücüne ve nüfuza sahip bir otomobil markası oluşturma kurumsal vizyonuyla her zaman teknoloji odaklı gelişime bağlı kaldı. Sürekli teknolojik yenilik yaklaşımıyla hareket eden Chery, küresel pazarlara komple araç, CKD parçaları, motor, üretim teknolojisi ve ekipman ihraç eden ilk Çinli binek otomobil şirketi oldu. Chery, ürün stratejisi, yerelleştirme stratejisi ve yetenek stratejisinin uygulanması yoluyla yerel ve uluslararası pazarları geliştirmeye, küreselleşmeyi sürekli derinleştirmeye ve çevre dostu, teknoloji, aile ve arkadaşlık ilkelerine odaklanıyor. 26 yıllık geliştirme sürecinin ardından Chery’nin satış ve servis ağı, 80’in üzerinde ülke ve bölgeyi kapsarken, dünya genelinde 12 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşılmış durumda. Ayrıca Chery, sürekli çabalarla topluma katkıda bulunarak ve küresel tüketicilere daha iyi ürün ve hizmetler sunarak küresel pazarlarda çevre dostu kalkınma, çevre koruma, sosyal refah, personel eğitimi ve diğer alanları kapsayan çeşitli sosyal katkı faaliyetleri yürütüyor.

Daha detaylı bilgi için Chery web sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.cherytr.com

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ