Demokrat Zafer

TKB Bursa’dan Kadının Siyasetteki ve Ekonomideki Yeri Paneli…

05 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının elde edilişinin 89.yıldönümü kapsamında, Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi tarafından bu yıl ikincisi  düzenlenen ‘’ İnsan Kadın Paneli ‘’Nilüfer belediyesi, BUİKAD,BUMKAD ,PERYÖN ve Bursa Barosu Kadın Hakları merkezi işbirliğinde ‘’ Kadın işgücü ve Kadın istihdamı ‘’ teması ile Nazım Hikmet Kültür evinde  gerçekleşti.

Birçok sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyelerinin ,Üniversite öğrencilerinin de  katılımı  ile gerçekleşen etkinlik programı  saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. programın açılış konuşmasını   Türk Kadınlar Birliği Bursa Şube Başkanı Tijen Sözeri  tarafından yapıldı.

Sözeri , toplumsal cinsiyet istatistiklerine  göre , ülkemizde kadınlar erkeklerin oldukça gerisinde olduğunu ,paylaşarak   çalışma hayatında kadınlarında var olduklarını ve yaşadıkları sorunları ,  hep birlikte aşarak çözümün bir parçası  olduklarını vurguladı. Ayrıca , Buikad başkanı Şeyda Şencayır , Bumkad Başkanı Ülfet Öztürk ve eski milletvekili U.Ü. Öğretim Görevlisi Prof Dr.İsmail Tatlıoğlu’da açılış konuşmalarında yer aldı .

Moderatörlüğünü; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Öğretim Üyesi ve Türk Kadınlar Birliği Bursa Şube Yürütme Kurulu Üyesi Betül BATIR’ın yönettiği bu yılki  panelin konuşmacıları  sırası ile Zuhal Aslı  SAKA  (Engin Özbek İnşaat &Mimarlık Şirket Ortağı ve BUİKAD bşk Yrd ) Ayşe KÖKSAL ( Era Alüminyum Şirket ortağı ve BUMKAD yön.Kur.Üyesi ) Elif ÇELİKKOPARAN  (Feka Otomotiv İnsan Kaynakları md.ve PERYÖN Güney Marmara şb.yön.kur.üyesi) Av. Arb. Nilay PARLAR  (Bursa  Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ) Panelin değerlendirme ve kapanış konuşması Prof. Dr. Nimet  Haşıl Korkmaz tarafından yapılarak ,TKB yönetimi tarafından teşekkür belgeleri takdim edilerek program sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ