Demokrat Zafer

İYİ Parti’den, su faturalarındaki gizli zamma büyük tepki!

Dr. HASANOĞLU:
“BUSKİ Vatandaşı
Haraca mı Bağladı!”

-İYİ Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, BUSKİ’nin suyun birim fiyatına her ay zam yapmaya başladığını belirterek, “Alinur Aktaş, şimdi de Bursalıları su faturaları ile haraca mı bağladı?” diye sordu.

BUSKİ’nin emrivaki zammını. faturalarla belgeleyerek tepki gösteren Dr. Hasanoğlu, “Yeter artık! Vatandaşı enayi yerine koymayın! Ekonomik krizle süründürmekten beter ettiğiniz vatandaşa Allah’ın suyunu bile çok görmeye başladınız. Yazıklar olsun!” dedi.
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, konuya dair şu açıklamayı yaptı:

“Bakın, elimde birbirini takip eden aylarda 4 tane BUSKİ faturası var. Hepsinde suyun metreküpüne farklı birim fiyatı uygulanmış ve hiç biri için vatandaşa zam bildirimi yapma gereği dahi duyulmamış.
Mesela Temmuzda metreküp birim fiyatı 10,71 lira iken, Ağustos’ta 11,13 lira, Eylül’de 12, 19 lira, Ekim’de 15,83 lira olmuş.
Yani BUSKİ, 4 ay içinde suya yüzde tam 50’nin üzerinde zam yapmış ve vatandaşa da ‘bunu metazori olarak ödeyeceksin!’ demiş.
Bitti mi? Bitmedi!
Bunun bir de tüketimde 2.kademede uygulanan birim fiyatı var. Oradaki gizli zam da şöyle:
Temmuzda birim fiyatı 20,35 lira iken, Ağustos’ta 21,15 lira, Eylül’de 23,16 lira, Ekim’de de 30,08 lira yapılmış.
Yani buradaki zammın da yüzde 50’nin üzerinde olması sağlanmış.
Zam bitti mi? Gene bitmedi.
Sırada atık su bedeli de var. Vatandaşa oradan da vurmadan olmaz değil mi?
Atık su bedeli de Temmuz da 2.68 lira iken, Ağustos’ta 2,78 lira, Eylül’de 3,05 lira, Ekim’de 3,96 lira olmuş.
Yani atık suda da 4 ay içinde yüzde 50’ye yakın zam oranını tutturmuşlar.
Dar ve sabit gelirli vatandaşın ocağına zaten incir diken AK Parti iktidarı, son darbeyi de Allah’ın suyuyla vuruyor. Temel gıda maddelerini temin etmekte zorlanan vatandaşa, hayatta kalabilmek için gerekli olan en lüzumlu suyu da mı çok görüyorsunuz? Yahu Allah’ın insanlara bedava bahşettiği suyu da mı içirmeyeceksiniz artık? Bu denli mi gözlerinizi karartıp, vicdanlarınızı kuruttunuz? Vatandaşı enayi yerine koyup adeta haraca bağladığınız yetmedi de, soygun anlayışınızı suya kadar mı indirdiniz?
Neyse ki zulmünüzün bitmesine az kaldı. İnanıyoruz ki, 4 ay sonra Allah sizi bildiği gibi yapacak, zalimin her türlü zulmü de bitecektir.”

image.png
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ