Demokrat Zafer

Ofislerin Kötü Havası, Çalışanların ‘Bilişsel İşlev Performansını 2 Kat Düşürüyor’

Pandemi ile birlikte ofislerin iç mekân hava kalitesi, çalışanlar için en büyük endişe kaynağı haline geldi. Çünkü ofislerin kirletici konsantrasyonları, dış mekânlara göre 2 ila 5 kat hatta bazı durularda 100 kat daha yüksek oluyor.

Harvard Halk Sağlığı Okulu tarafından yapılan araştırmaya göre iç mekân hava kalitesi kötü olan ofislerde çalışanların bilişsel işlev performansı, iç mekân hava kalitesi iyi olan ofislerde çalışanların bilişsel işlev performansından 2 kat daha düşük oluyor.

İnsanlar zamanlarının neredeyse yüzde 90’ını kirletici konsantrasyonları, dış mekânlara göre 2 ila 5 kat hatta bazı durularda 100 kat daha yüksek olan iç mekânlarda geçiriyor. Yüksek katlı plazalarda bulunan kalabalık hatta camı bile açılamayan ofisler de kirletici konsantrasyonların yüksek olduğu mekânlar arasında yer alıyor.

Sağlığı olumsuz etkiliyor

Ofislerde havanın doğru yönetilememesi çalışanların sağlığını ve performansını olumsuz etkiliyor. Çünkü kötü bir iç mekân havası; baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk ve solunum problemleri gibi sağlık sorunlarına neden oluyor. Ayrıca çalışanların performanslarını da olumsuz etkiliyor.

Çalışanların bilişsel işlev performansı 2 kat düşüyor

Harvard Halk Sağlığı Okulu tarafından yapılan araştırmaya göre iç mekân hava kalitesi kötü olan ofislerde çalışanların bilişsel işlev performansı, iç mekân hava kalitesi iyi olan ofislerde çalışanların bilişsel işlev performansından 2 kat daha düşük oluyor.

“Ofislerin iç mekân havasını doğru yönetmek yani iklimlendirme sistemleri ile iç ortam havasını yüzde 100 taze hava ile şartlandırmak çalışanların sağlığı ve performansı açısından kritik önem taşıyor” diyen Hifyber Genel Müdürü Ahmet Özbecetek, iklimlendirme sistemlerinde güvenli filtrasyonun önemine dikkat çekti:

“İç mekân hava kalitesi, işyerlerinde ki en önemli sorunlar arasında yer alıyor. Çünkü kötü hava kalitesi, bir dizi sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Bu durum aynı zamanda üretkenliğin azalmasına ve devamsızlıkların artmasına da neden olabiliyor. Bu nedenle ofislerde güvenli çalışma ortamı oluşturmak için iklimlendirme sistemlerine ihtiyaç duyuluyor. Ancak iklimlendirme sistemlerini doğru yönetemediğinizde sorun devam ediyor.

Kötü havaya, nanofiber çözüm

İklimlendirme sistemleri ile havayı güvenli bir şekilde şartlandırmak için hava filtrelerinde geleneksel filtre yerine nanofiber kaplı hava filtresi kullanmak ve filtrelerin periyodik bakımını aksatmamak gerekiyor.

HIFYBER olarak, geliştirdiğimiz nanofiber özellikteki filtre medyası ürünümüz ile; ısıtma, havalandırma ve klima sistemlerinde kullanılan hava filtrelerinin filtrasyon verimliliğini artırıp, kapalı alanlarda alınan her nefesin sağlıklı olmasını sağlıyoruz.

Mekanik filtrasyon özelliğine sahip nanofiber filtrelerle, filtre basınç düşüşünde önemli bir artış olmadan filtre verimliliğinde iyileşme sağlayarak, daha uzun filtre ömrü ve daha temiz hava çıkışı sağlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Hifyber Hakkında

Hifyber, 2.500’e yakın çalışanı ile 3 kıtada faaliyet gösteren Denizli, Türkiye merkezli Abalıoğlu Holding’in iştiraki olan Açık Kart Bilgi Teknolojileri Ticaret A.Ş. firmasının elektrospining teknolojisi ile nanofiber kaplı filtre medyası üreten markasıdır.

Hifyber, Denizli’de bulunan üretim tesislerinde 2014 yılından bu yana endüstriyel hava filtrasyonu ve HVAC sistemleri alanında faaliyet gösteren firmalara, yarı-mamül olarak “nanofiber kaplı filtre medyası” üretmektedir. Hifyber aynı zamanda N95 (FFP2) / N99 (FFP3) yüz maskeleri için de performans katmanı üretimi gerçekleştirmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ