Demokrat Zafer

TÜSİAD Başkanı Turan: “Kadınların yoğun olduğu sektörlerde otomasyon riski daha yüksek”

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, çalışma hayatında kadınların yoğun olduğu sektörlerde otomasyon riskinin daha yüksek olduğunu söyledi.

TÜSİAD Başkanı Turan, 15. Rekabet Kongresi’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dünyada büyük güçler arasında rekabetin ve gerilimlerin giderek arttığı zorlu bir dönemden geçildiğine dikkati çeken Turan, ardı ardına yaşanan çoklu kriz ortamında uluslararası ticaretin önemli bir kısmının gerçekleştiği küresel tedarik zincirinin de yeniden şekillendiğini vurguladı.

Turan, dünyada yaklaşık 40 yıldır hüküm sürmüş olan serbest ticaret yaklaşımının yerini dost ve müttefiklerle ticarete bırakmaya başladığını gözlemlediklerini belirterek, “Bu süreç ülkemiz açısından riskleri ve fırsatları barındırıyor. Bunları iyi değerlendirmeli ve bu süreci iyi yönetmeliyiz.” dedi.

“Hepinizin çok iyi bildiği gibi rekabet, iş dünyasının doğasından geliyor, iş dünyası dinamiktir. Bu yüzden rekabetin dinamikleri zaman içinde değişiyor. Biz de iş insanlar olarak bu değişimi anlamaya ve iş stratejimizi buna göre oluşturmaya azami özen gösteriyoruz.

Hiç şüphesiz Türkiye açısından en önemli gelişmeler Avrupa’da meydana geliyor. Ana ticaret ve yatırım ortağımız Avrupa Birliği gittikçe, istikrarsızlaşan dünyada, siyasi, ekonomik, sosyal direncini arttırmak üzere yeni bir yaklaşım geliştiriyor.

Bugünü yarınki rekabet gücüne bağlayacak olan birinci konu, hiç şüphesiz bugünden yapmamız gereken yatırımlardır. Yarının ekonomisinde rekabet edebilmek için sahip olmamız gereken teknoloji ve temiz üretim bugünden bu alanlara çok ciddi yatırımlar yapmamız gerekiyor.

Hibya Haber Ajansı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ