Demokrat Zafer

Eğitim İş Bursa; Nilüfer’de bir lise cami hizmeti vermeye başladı

Eğitim İş Bursa Şubesi, Bursa-Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul içinde cemaatle namaz uygulamasının başlatılmasına tepki gösterdi. Toy, “Okulları camilerin hizmet birimleri gibi kullanan yetkililer suç işliyor” dedi.

Okul öncesi eğitim kurumlarında mescit açılması yönünde çıkarılan yönetmelikten sonra Bursa Nilüfer’de bir meslek lisesinde okul içerisinde müftülük onaylı cami hizmeti başlatıldı. Cuma namazlarının okulda kılınabilmesi için müftülükten onay alan okul idaresi, öğretmenlerden de maddi manevi bağış talebinde bulundu.

Bursa-Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü, öğretmenlere yazdığı talimat ile Müftülükten alınan onay sonrasında okulda cemaatle cuma namazlarının kılınacağını, bu nedenle “cuma namazı kılınan yer” olarak ifade ettiği mekânın düzenlenmesi masraflarının hayırseverler tarafından yapıldığını duyurarak öğretmenlerden de bu yönde maddi-manevi destek talebinde bulundu.

‘GÖRÜNEN O Kİ LİSE MÜFTÜLÜĞE BAĞLANMIŞ DURUMDA’

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, konu hakkında yaptığı yazılı basın açıklamasıyla duruma tepki gösterdi. Toy, “Görünen o ki MEB’e bağlı resmi bir eğitim kurumu olan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu uygulamayla aynı zamanda müftülüğe bağlanmış durumdadır. Müftülükten alınan cuma namazı onayı ile bu okul cuma namazı kılmak isteyen tüm yurttaşlara da açılmış durumdadır. Bu yolla okulda cemaatle Cuma namazı kılmayı gerekçe gösteren her kişi okula kolaylıkla girebilecek ve bu durum da öğrenciler açısından güvenlik sorunlarını beraberinde getirecektir” açıklamasında bulundu.

Okullarda mescit açılması uygulamasına yönelik davaların devam ettiğini hatırlatan Toy, “Namaz kılmak isteyenler için temiz bir mekan olarak duyurdukları okul mescitleri şimdi bir cami gibi müftülük onayı ile ve müftülüğün yetkilendirdiği kişilerce cemaatle namaz kıldırılan bir mekana dönüştürülmüştür. Bu yolla okulları camilerin hizmet birimleri gibi kullanan yetkililer suç işlemektedirler” dedi.

‘ANAYASAL SUÇ İŞLİYORSUNUZ’

“Anayasal suç işliyorsunuz” diyen Toy, konu hakkında adli ve idari süreç başlatacaklarını “Uygulamalarınızı yaygınlaştırmaya çalıştığınız her eğitim kurumunda bu gerici uygulamalarınızı takip eden ve laik-bilimsel eğitimi koruyan ilerici öğretmenler karşınıza dikilecektir. Eğitim-İş olarak okulları müftülükler eliyle camilerin hizmet birimlerine dönüştüren, cemaatle namaz gerekçesi ile okulları halka açarak okul güvenliğini tehlikeye düşüren bu ve benzer uygulamalara geçit vermeyeceğimizi, ilgililer hakkında gerekli adli-idari süreçleri yürüteceğimizi ilan ederiz”

sözleriyle aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ