Demokrat Zafer

Art Basel Miami haftasında RED DOT MİAMİ Sanat Fuarında, geleneksel yorganın çağdaş sanat tablolarına dönüştürülerek ‘Yorganın Öyküsü’ tanıtılacak

Miami’de her yıl düzenlen en önemli sanat festivali olarak bilinen Art Basel sanat haftasına beşinci defa katılmak üzere Paris’te bulunan ve 2015 yılında kurulan Çağdaş Sanatçılar Paris’te /l’Association des Artistes Contemporains de Turquie a Paris, kısaca ACT adlı Derneğin Kurucusu ve Başkanı Nazan Aktan’nın hazırladığı projeye büyük ilgi bekleniyor.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, dünyanın en önemli sanat haftasında ‘Yorganın Öyküsü’ sergilenecek. Aktan’nın sahibi olduğu ACT CONTEMPORARY LLC Miami şirketinin organizasyonuyla, kaybolmaya başlayan geleneksel sanat yorgancılığı çağdaş sanata dönüştürülerek Art Basel Miami haftasında sanatseverlere tanıtılması amacıyla hazırlanan projede, Nazan Aktan öncülüğünde, çağdaş bir konsept ile geleneksel el yapımı yorganların birer çağdaş tablolara dönüştürülerek yeniden canlanmasını hedefleniyor. 13. düzenlenen RED DOT Miami sanat fuarında sergilenecek bir Anadolu adeti ve zanaatı olan ‘Yorganın Öyküsü’ dünya sanatçılarıyla aynı platformda buluşacak.

6 Aralık – 10 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşen fuarda, Türkiye’yi temsil edecek olan ACT CONTEMPORARY (stant 418)  Miamide bulunan sanatseverlere buluşacak.

ACT CONTEMPORARY yoluna, Miami’den sonra Milano, Berlin, Amsterdam sanat fuarlarına 2023’de devam edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ