Demokrat Zafer

ÇOK DEĞİL 5 YIL SONRA DOĞANKÖY KONUŞULACAK..!!

Ortaya koymuş olduğu çalışmalarıyla sektöründe 8 yıldır güvenin adresi olmayı başarmış olan İnesi Emlak Gayrimenkul’ün Yöneticisi ve İdarecilerinden  Recep Altınel ve Sabri Tezcan ile sektördeki gelişmeler sektörün ne yöne evrileceği  ve  okuyucularımızdan gelen bir çok soruyu yöneltme fırsatı yakaladığımız detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

*** Öncelikle Recep Bey bizleri, ekibimizi tekrardan  Doğanköy’deki ofisinizde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Kısaca sizi tanıyalım ,sonrasında okuyucularımızdan gelen sorulara geçelim isterseniz.

—-Bizlere, İnesi Emlak Gayrimenkul’e böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.Ben Recep Altınel, 1978 Özlüce doğumluyum buraların yerlisiyiz, doğma büyüme buralıyız.Askere gidesiye kadar fabrikada çalıştım sonrasında kısa bir marketçilik geçmişim de oldu,sonrasında yine burada su bayiliği yaptım.Bu çevreler Özlüce, Doğanköy, Yolçatı hep bizim aktif olarak çalıştığımız bölgelerdi. 8 yılı aşkın bir süredir bu sektör içerisindeyiz.Burada zaman içerisinde Sabri Bey kardeşimle kardeş olduk.Aslında emlakçılık zor bir meslek, karşıdan baktığınızda emlakçılar oturduğu yerden para kazanıyor deniliyor ama incelikleri var. İnsanları yanıltmamak lazım, siz emlakçılıktan anlamıyorsunuz ofisimize gelip bilgi almak istiyorsunuz bizim çok donanımlı olmamız lazım, bilgili olmamız lazım. Sonuçta bana güvendiğiniz için geliyorsunuz bu anlamda  ben sizi bilgilendirmem lazım. 2020 Ağustos ayında da Doğanköy şubemizi açtık.Güven esaslı çalışmalarımıza her iki şubemizde de devam etmekteyiz.

*** Recep Bey emlak sektörünün son tahlilde  biraz daraldığı gözleniyor, sizin bu konuya bakış açınız nasıl diye birçok soru gelmiş okuyucularımızdan.

DOĞANKÖY’E VİZYON KATMAYA ÇALIŞTIK..!!

— Biz bu mesleğe elbette para kazanmak için girdik, ailemizi bir şekilde geçindirmemiz gerekiyor ama sadece para kazanmak için ben bu işe girmedim.Yıllar oldu bu sektörde faal olarak çalışmalar yürüttüğümüz. Sadece para kazanmak değil sonuçta bu sonuçta bizim mesleğimiz. Emlakçılık kolay para kazanmak bir şeyleri satmak değil, karşılığında bir hizmet vermek. Örneğin İyi para kazanacağım ama orada da müşteri mağdur olacak bunu da ön görüyorsam  bunu benim mutlaka müşterime söylemem lazım. Fakat sadece para kazanmak olduğu zaman işte biliyorsunuz bizim sektörümüzde kimler geldi, kimler geçti. Siz yaş olarak benden daha tecrübelisiniz,bir elin parmaklarını geçmez herhalde bu sektörde 20 seneyi aşkın duran.Ama biz bu işi 50 yıl yapsak 50 yıl sürekli ayakta kalacağıma inanıyorum Sabri’de  aynı şekildedir ben de aynı şekildeyimdir. Elbette para kazanmak ama İlk amaç o değil. Mühim olan hizmet. Sonuçta bu hizmet sektörü, doğru hizmet vermek gerekiyor. Yani biz açıkça  şöyle söyleyeyim; Biz Doğanköy’e elimizden geldiği kadar vizyonda katmaya çalıştık. Parsel bazlı değil, ada bazlı olsun, yaşam alanları olsun, büyük siteler olsun.İşte bunları yapmak için kendini kanıtlamış  müteahhitler olsun dedik. Orada burada imalat yapmış ,inşaat yapmış bir Müteahhit burada iş yapmasın istedik.Çünkü her yer bir değil. İlk başlarda tabii güzel şeyler oldu, ilk gelen Kumova oldu 42 dönümlük bir yer yapıyor tabii biz bir sürü yerle görüşmeler yaptık, hala da görüşmelerimiz sürüyor.İyi firmalar geliyor. Ama açıkçası biz kendini kanıtlamamış firmalardan daha çok paralar kazanabilirdik. Çünkü burada yer arıyor yapmak istiyor bize geliyor ama biz insanlara güvenemiyoruz ya da bizim o kafamızdaki projeleri gerçekleştirecek firma değil. Eyvallah tamam parsel bazlı çalışırsak iki dönüm 3 dönüm 20 dairelik 30 dairelik bir yeri yapabilir ama biz Doğanköy’de bunun olmasını istemedik açıkçası. O yüzden biz müşterilerimize, buradaki yer sahiplerine  hep bunu anlattık orana çok fazla takılmayın dedik. Burada ilk başlarda %40’larla başladı, şu anda 45 civarında ,50’ler de çıkıyor ama  dediğim gibi parsel bazlı  apartman tarzında tek blok, iki blok. Bu da hem bölgenin kalitesini düşürüyor, hem satılacak hani büyük sitede 20 dönüm 30 dönüm içerisinde her şeyin olduğu, spor salonu, kapalı açık yüzme havuzu ,ne bileyim güvenliği bunları olan bir sitedeki daire fiyatıyla, işte 2000 metrekare yerine tek başıma ben verip bir tane blok dikersen ben 5 milyona satarken diğeri 10 milyonu satar. Ben burada zaten ada bazlı verdiğim zaman %40’la vermişimdir, parsel bazlı %45 ile vermişim ama burada zaten benim kaybım çok büyük o 5 puan çok bir şey, büyük bir şey değil açıkçası.Bunu anlatmaya çalıştık insanlara,elimizden geldiği kadar.

BURSA’NIN CAZİBE MERKEZİ “DOĞANKÖY” OLACAK..!!

Bu projede Doğanköy’deki proje 2014’ten beri takip ediyoruz tapular dağıtılmadan önce biz buraya geldik. Yani bu projenin içindeydik 3 yıldan beri Doğanköy’ün şekillenmesinde ön ayak olmaya çalıştık.Biz işin içinde olmasak da buradaki mal sahipleri ile yapmış olduğumuz görüşmeler  bu yöndeydi. Doğanköy Balat’tan daha güzel olacak Özlüce’den daha güzel olacak daha prestijli bir yer olacak.Şu anda gerçekten çok iyi gidiyor, kötü projeler yok, yetersiz müteahhitler  pekyok.Açıkçası şöyle söyleyeyim Bursa’nın Cazibe Merkezi Doğanköyolacak.Şu anda Balat ,Özlüce, FSM falan deniliyor ama emin olun  5 yıl sonra Doğanköykonuşulacak.İnsanlar sadece selfie yapmaya durum paylaşmaya Doğanköy’e gelecekler. Ben bu konuda iddialıyım, çok iddialıyım.

**** Recep Bey Doğanköy’ün geleceği ile ilgili gerçekten iddialı kelimeler kullandınız. Bu anlamda da okuyucularımızdan birçok soru ve de yorum  gelmiş, ulaşım anlamında Doğanköy’ün ve çevresinin çok avantajlı olduğu  ve bu durumun en son Şehir Hastanesi’ne gelecek olan metro ile birlikte  daha da pekişeceği yönünde

—- Metro hattı elbette fayda sağlar çünkü çok yakınımıza Şehir Hastanesi’nin oraya açılıyor.Onun yanı sıra otoban bizim hemen dibimizde burada otobana  çıktığınız zaman otobandan İnegöl’e gitseniz mesela 40 dakikada  gidebiliyorsunuz.Orada bir işletmeniz varsa ya da işiniz varsa Otobana yakın olması çok kolay.Buradan otobana bağlanmak 4-5 dakika sürmüyor.Şehir içine girmemek gerçekten çok güzel, şehrin  içinegirseniz  çıkamazsınız. Şehir içine girmemek gerçekten çok büyük avantaj.Buradan mesela çıktığımızda Karacabey gitseniz 40-45 dakika sürmüyor, buranın güzel kısmı hemen otoban dibinde olması. Buradan Kent Meydanı’na şehrin içinden 45 dakika sürerken Karacabey’e  45 dakikada gidiyorsunuz, İnegöl’e 40 dakikada gidiyorsunuz İnegöl’de İşletmesi olan Gürsu sanayi bölgesinde İşletmesi olan Kestel’de fabrikası,dükkanıolanlar  için buradan oralara gidebilmek sorun değil.Şehrin içine girmeden Bursa’nın bir ucundan bir ucuna çok rahat bir şekilde gidebiliyorsunuz bu avantajı da var tabii bu bölgenin.

*** Teknosabile  ilgili birçok soru gelmiş. Doğanköy’ün bu anlamda oraya da çok yakın olması ekstra bir avantaj değil mi Recep Bey?

ULAŞIM ANLAMINDA DA DOĞANKÖY ÇOK AVANTAJLI..!!

— Teknosab buraya evet otobanla birlikte çok yakın, 15-20 dakika. Şimdi o  otobandaki bu yeni proje ile birlikte daha da kullanışlı olacak. Gemlik tarafından gelen paralı gişelerden diğer taraftaki İzmir Yolu tarafındaki paralı gişeler tarafına  yeni bir yol yapımı İle ilgili proje var. Tabii o yolda tamamlandığında bizim bu taraftan devamlı kullandığımız yolun yükü daha da azalmış olacak.O zaman ne olacak? Ulaşım çok daha kolay olacak, o zaman 45 dakikalık yol 30 dakikaya kadar inecek.Hiçorada  herhangi bir sıkışıklık olmayacak. Metro istasyonunun  Şehir Hastanesi’ne bağlanması sonrasında bu söylemiş olduğum gibi Kuzey gişelerle batı gişeler arasındaki yolun yapılması ile Doğanköy’ün cazibesi daha da artacak.

*** Kredi faizlerinin yükselişte olması, konut fiyatlarının durumu ve alım imkanları  anlamındageçmi kaldık diye sorular gelmiş. Bu konularla ilgili bizlere okuyucularımıza neler söylersiniz Recep Bey?

HİÇ BİR ŞEY İÇİN GEÇ KALINMIŞ DEĞİL..!!

—- Bence fiyatlar uygun aslında hiçbir şey için geç kalınmış değil. Ya da biz buna ulaşamıyoruz Tren kaçtı diye bir şey yok.  2 sene önce yine aynı şeyleri konuşuyorduk.Konut fiyatları çok yüksek diyorduk nasıl ulaşacağız diyorduk.Ben diyorum ki şimdi; Keşke 2 sene önce alsaymışız o zaman alsaymışız şimdiki taksitlerimiz komik olacaktı.Ya da anca bir kira olacaktı ya da kiradan bile düşük olacaktı enflasyona göre hiçbir şey için geç kalınmış değil.Belki bir yıl en fazla iki  yıl belki zorlanılır iki yıl sonra enflasyon nedeniyle emin olun evi kiraya verseniz üstüne belki de para bile kalır ödeyeceğiniz taksitten. O anlamda ben kesinlikle hiçbir şey için geç kalınmış olduğuna inanmıyorum.

Yeni üretimler için, kaliteli işini güzel yapan müşahitler için bence fiyatlar uygun. Çünkü biz bunu yaşadık ,  0.69’lara birkaç sene önce faizler düştüğünde yer sahipleri birkaç günde bir fiyatları güncelliyorlardı, arttırıyorlardı. Şu anda tamam konut kredileri yüksek ama konut fiyatları da yüksek bir artış yok hatta baskılı bir şekilde aynı seviyelerdeler  neredeyse. Şu an alınan kardır, dediğim gibi bu enflasyona göre 3 yıl sonra ödeyeceğiniz rakamlar taksitler çok komik oluyor.İşte asgari ücrete bakıyorsunuz yüksek artışlar olabiliyor son birkaç senede asgari ücret bile nerelerden nerelere geldi biliyorsunuz bu enflasyon döneminde. İkiye katladı neredeyse bizim de gelirlerimiz yükseliyor fiyatlar, her şey yükseliyor ama bizim gelirimiz de yükseliyor. O durumda tek yükselmeyen şey taksit rakamı.Şu anda taksitin 10.000 liraysa 5 sene sonra da 10.000 lira ne olacak mesela öyle düşünün. Bence kesinlikle sorunun cevabı anlamında söylüyorum kaçan hiçbir şey yok.

*** Peki Recep Bey Doğanköy’de hangi yatırımları daha çok önerirsiniz?

BİZ DOĞANKÖY’DE GELİP GEÇİCİ DEĞİLİZ..!!

— Doğanköy’de şöyle imarlı arsalar zaten belli bir değere geldi imalat yapacaksan bir hesap vardır. İmarlı arsa müteahhitin yatırımıdır iş yapacak insanın yatırımıdır ama imara  açılmadık bir bölge var. Şu anda fiyatlar 6-7 civarı. Burada daha görüntü olarak çok fazla bir şey yok yeni yeni burada başladı seneye inşaatlar yükseldiğinde ikiye belki üçe katlayacak.İmarsız olan yerler şimdi hemen dibinde çok güzel bir bölge oluşuyor biz işin içinde olduğumuz için projeleri biliyoruz, yolları biliyoruz, parkları biliyoruz ,meydanları biliyoruz, yapılacak şeyleri biliyoruz bunlar bize umut veren şeyler.Bizim gördüğümüz bu işin içinde olmayan insanlar bilemez neyin ne olduğunu hangi projenin nerede ne yaptığını biz bunların hepsini hakim olduğumuz için imarsız yerler alınabilir şu anda projeden güvendiğim müteahhitlerden daire alınabilir. Temelden projeden girilip sonrasında proje bittiğinde bence çok güzel paralar kazanırlar. Bunun için güvenilir firmalar olması gerekiyor. Biz burada emin olun buradaki Toprak sahiplerinden çok buranın güzel olması için mücadele verdik. Sabri Bey de ben de. Az evvel anlattığım gibi ada bazında olsun İyi firmalar gelsin burası bir marka olsun. Doğanköy’de  çünkü bizim bir tecrübemiz var. 8 yıldan beri bu işin içerisindeyiz. Özlüce’yi de gördük Kayapa’yı da gördük Demirtaş’ı da gördük, Balat’ıdagördük.Balat  çok güzel.Ama bu işin başlangıcı ile ilgilidir bu işe iyi firmalarla başlarsak güzel projelerinde insanları ikna eder bir araya getirebilirsek çok iyi bir iş yapmış oluruz. Çünkü bu iş çok zor iştir. Neden?  Biz buradaki yer sahiplerini onlardan çok düşündük, biz düşünmesek ne yapabilirdik. Bizim için en kolayıdır bireysel gidersin parseldeki bir kişiyi ya da iki kişiyi alırsın götürürsün müteahhitle anlaştırırsın ama biz onu seçmedik.

AÇIKÇASI,İŞİN ZORUNU SEÇTİK..!

Niye zoru seçtik?  Aslında biz  Doğanköy güzel olsun diye zoru seçtik.Biz ne yaptık bir ada düşünün 4 bin  metrekare bir yer var 8 -9- 10 parsel var en az ikişer tane hisseder vardır bunların hepsini toplayıp ikna edip daha büyük bir  projeyi daha büyük müteahhidin karşısına çıkartmaya çalıştık. Bizim için bu emin olun bu az evvelki söylediğim gibi sadece biz para kazanmak için bu işi yapmıyoruz biz burada kazancımız  açıkçası kat karşılığı anlamında daha da düşüyor ,parsel bazında çok daha kolay çalışıyoruz. Bu bir kişi de olabiliyor iki kişi de olabiliyor kolay bir şekilde anlaştırabiliyoruz, totale vurduğunuzda  bizim kazancımız ikiye üçe katlıyor.Daha az emek harcıyoruz ama biz bunu tercih etmedik .Hiçbir zaman bunu tercih etmedik. Hiçbirinde tercih etmedik açıkçası, tercih etmiş olduğumuz yerlerde  oldu ama nasıl oldu.İçinde ev var bir kişinin , evini vermiyor ikna edemiyoruz bir şekilde zaten ben burada oturuyorum diyor böyle bir parsel ya da ne bileyim yurt dışındadır ulaşamamışızdır ya da ulaşmışızdır yok demiştir, benim konutla falan işim olmaz demiştir. Çözülemeyecek yerlerde evet parsel bazlı mecbur kaldık çalıştık. Parsel bazlıda da  elimizden geldiği kadar güzel firma güzel proje olmasına dikkat ettik. Biz Doğanköy’de şöyle söyleyeyim gelip geçici değiliz. Yapalım satalım derdinde  değiliz .Uzun yıllar burada çalışmaya devam edeceğiz aynı şey şöyle söyleyeyim, Nasıl diyorsa Toprak sahibi ada bazında  verirsen  daha iyi paralar kazanırsın daireni daha iyi fiyata satarsın aynı şeyler bizim için de geçerli, bitmiş konutları çok daha rahat satacağız, iyi fiyatlara sattığımız zaman bizim kazancımız da iyi olacak.

1 EMSAL OLMASI BÜYÜK AVANTAJ..!!

Açıkçası biz geleceğe de yatırım yaptık burada hem kendi geleceğimiz için hem de Doğanköy’deki yer sahiplerinin geleceğine katkı sağlamaya çalıştık. Burada güzel kısım şu; bir emsal burada diğer yerlerde  iki emsal iki buçuk ,üç emsal iken burada bir emsal ve yeşil olan çok olacak. Kot farkı olan yerlerde en fazla 7 kat olacak ancak, bir emsal olduğu için yeşil olan çok olacak yeşil alanı bol bir bölge olacak.Burası bittiği zaman o yüzden dediğim gibi Balat, 23 Nisan,Özlüce  falan deniliyor ama  Doğanköy’ün yanında bence onlar sönük kalacak. Ulaşımda tabii daha önce de söylemiş olduğum gibi bu bölge için çok büyük avantaj.

***Recep Bey Tabii röportajımız bayağı uzadı  son olarak buradan insanlarımıza ne gibi mesajlar verirsiniz neler söylersiniz?

— Dediğim gibi hiçbir şey için geç değil, tren kaçmış değil. Herkese imkanı olan herkese ben yatırımlara ve bilhassa  Doğanköy’dekiyatırımlara  biraz önce söylemiş olduklarım doğrultusunda yön verirlerse kazançlı çıkacaklarını tahmin ediyorum. Buradan herkese Bursa’da yaşayan 3,5 milyonu aşkın insanımıza ve de tüm dünya yaşayan tüm insanlarımıza  herkese Bursa’dan Doğanköy’densevgilerimi ,selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

Yolunuz açık olsun güzel insanlar.

Doğanköy ve çevresinde güzel çalışmalar ortaya koyarak adlarını duyuran İnesi Emlak Gayrimenkul adı altında güzel çalışmalar ortaya koyan Recep Altınel’e ve kardeşim dediği güzel insanSabri Tezcan’a bizler de bundan sonraki çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Merkez;  ÖzlüceMahallesi ,Park Sokak No:5

Tel: 0 224 413 63 90   Nilüfer/Bursa

Şube; DoğanköyMahallesi ,Cami Çıkmazı No:2/B

Nilüfer/Bursa

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ