Demokrat Zafer

İnce Bursa’da! “Bu Yönetim Anlayışı Değişmeden Ülke Rahat Nefes Alamaz! “

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bursa Kapalı Çarşı ve BUTTİM esnafını ziyaret etti. Yoğun ilgiyle karşılaşan İnce, dükkanları gezerek esnafın sorunlarını dinledi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye, Kapalı Çarşı ziyaretinde partililer ve genel başkan yardımcıları eşlik etti. Muharrem İnce, Ulucami’de Cuma namazı kıldıktan sonra gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.

Muharrem İnce, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir ay önceki Bursa ziyaretinde dolar kurunun 9,43 lira, çeyrek altının 900 lira olduğunu hatırlattı.Doların bugün 12 liranın üzerinde, çeyrek altının da bin 100 lira olduğunu belirten İnce, “Türkiye, kötü yönetiliyor. Yani 19 yılın sonunda geldiğimiz nokta bu. Türkiye ekonomisini betona gömdüler. Üretim ekonomisi düzenini kurmadılar. Bunları eleştirenleri de linç ediyorlar, ‘mandacı’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın zam geleceğini duyunca sadece bir sefere mahsus 50 lira kar edebilmek için benzin kuyrukları oluşturduğunu söyleyen İnce, “İnsanları bu duruma düşürenler utansın. Onlar 50 lira için o kuyruğa girecek. Buğdayın anavatanı Türkiye’de, buğday bulamıyorsak, bunu konuşuyorsak en azından, bu bile yeterlidir. Böyle bir ortamda da büyük bir palavra gündeme geliyor; dış güçler. Bu dış güçler yeni mi çıktı? Alpaslan’ın, Fatih Sultan Mehmet’in, Atatürk’ün döneminde dış güçler yok muydu? Ya da bu dış güçler Erdoğan gidince yok mu olacaklar? Bin yıl önce dış güçler vardı, bin yıl sonra da olacak. Kendi becerisizliklerini ne yazık ki dış güçlere bağlayan bir yapı söz konusu. Tekrar uyarıyorum; hukuk, demokrasi, liyakat olmadan Türkiye’nin ekonomisi düzelmez.”dedi.İnce, “Köprü geçiş ücretini avroyla yapıyorsun, sonra ‘dış güçler’ diye bağırıyorsun. Cumhurbaşkanı konuşunca doların düşmesi lazım, tam tersine dolar artıyor. Şimdi yeni bir palavra başladı; yüksek kur iyiymiş. Madem yüksek kur iyiydi dolar 6,80’deyken niye 128 milyar dolar harcayıp da 6,80’de tutmak için uğraştınız?” diye sordu.

TÜRKİYE’DE 150 BİN MAKAM ARACI VAR

Partisinin yeni kurulduğuna işaret eden İnce, “Bazılarının televizyonları, gazeteleri, belediyeleri, paraları var. Onlar, size billboardlardan, televizyonlardan, gazetelerden seslenebilir. Biz, yeni kurulmuş bir partiyiz. Her gün bir başka ilin meydanında size doğrudan sesleneceğiz. Birleşik Arap Emirlikleri’ne düne kadar ‘terörizmin yardımcısı’ diyordun, şimdi ‘aman para gelsin’ diye, bu işlere girmene gerek yok Erdoğan. Alacağın para da 10 milyar dolar. Sana çok basit 5 milyar dolar kazanma yolu söyleyeyim, anında para. Türkiye’de 150 bin makam aracı var, bunların 50 bin tanesini satılığa çıkar. Hemen 5 milyar doları oradan kap. Arap’a yalvaracağına Türkiye’deki 150 bin makam aracının 50 bini lükstür, bu 50 binini sat, bir ay içinde al sana para”dedi.

“MEMLEKET PARTİSİ OLARAK SEÇİME HAZIRIZ”

İnce, “Erken seçim talebiniz var mı? Partiniz buna hazır mı?” sorusu üzerine, “Bizim partimiz, kurultayını yaptı. Memleket Partisi olarak, seçime hazırız. Hodri meydan. Ben, teknik olarak erken seçim yapılmayacağını düşünüyorum. Henüz seçim yasası geçmedi. Üzerinden de bir yıl geçecek. Şimdilik 3 milletvekilimiz var. İnşallah seçimden sonra 1. parti olacağız. Bugün eğer ‘3 milletvekili ne yapar diyorsanız’ hadi buyurun hemen yapalım seçimi.Memleket Partisi olarak, ortada seçim yokken ittifak konuşulmasının doğru olmadığını savunuyoruz. Kapatsınlar birbirini o zaman, aynı binada yaşasınlar. Biz, Memleket Partisi olarak, tek başımıza iktidar olmak, 50 artı 1 almak için çalışacağız ama seçime 3 ay kala bakarız, bu iktidarı göndermek, Türkiye’nin önünü açmak için ne gerekiyorsa onu yaparız”dedi.

Dövizdeki artış sonrasında yaşanan bazı protestolara de değinen İnce, “Bu, iktidarın işine yarar. Sakın iktidarın işine yarayacak işlere kendinizi alet ettirmeyin. Şiddetten uzak durun, mizah yapın. Yürümek, herkesin hakkıdır, ben ona bir şey diyemem ama şiddetten uzak durmalarını tavsiye ediyorum. İktidarın gizli destekçisi olmayın. Kendinizi kullandırmayın” dedi.İnce, Bursa Tekstil ve Turizm Merkezi (BUTTİM) yönetim ve esnafı ile Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ