Demokrat Zafer

NEZAKET ERDEN ve URAZ KAYGILAROĞLU, BİRLİKTE ROL ALDIKLARI “AŞIK SHAKESPEARE”İ ANLATIYOR!

Nezaket Erden ve Uraz Kaygılaroğlu’nu bir araya getiren “Aşık Shakespeare” oyunu, tiyatro yapma tutkusuyla buluşan insanların heyecanını şarkılar, müzik, dans, ışık ve dram eşliğinde sahneye taşıyor. Oyunda Viola karakterine hayat veren Nezaket Erden ve William Shakespeare’i canlandıran Uraz Kaygılaroğlu, oyunu ve birlikte çalışma deneyimlerini, Milliyet Sanat’ın Kasım 2023 sayısında Seyhan Akıncı’ya anlatıyor. Nezaket Erden “Uraz, karmaşık düşündüğüm şeyleri daha basitleştirdi ve rahatlattı beni,” derken Uraz Kaygılaroğlu ise “Nezaket’in içinde nükleer çekirdek varmış da enerjisini sadece sahnede açığa çıkarıyormuş gibi,” diyor.

En İyi Film dahil yedi dalda Oscar kaza­nan kült film “Aşık Shakespeare”den uyarlanan aynı adlı oyunda yönetmen Serdar Biliş, bir kez daha seyircileri lunaparka davet ediyor. Oyunda ilk tiyatro deneyimini yaşayan Uraz Kaygılaroğlu Shakespeare’e, Nezaket Erden ise Viola karakterine hayat veriyor. Kalabalık bir ekibin sahnede tüm maharetlerini ve coşkusunu yansıttığı oyun, bir yandan da yeni bir ikili yaratmış gibi görünüyor.

“Uraz karmaşık düşündüğüm şeyleri basitleştirdi”

Oyundaki ilhamını yitiren Shakespeare meselesinden yola çıkarak, ilhamlarını yitirdikleri dönemde güvendikleri kişilerle konuşarak bunu atlattıklarını söyleyen ikiliden Nezaket Erden, “Bu oyunda tıkandığım birkaç an yaşadım. Karakterle ilgili bazı şeylere takılmıştım. Birileriyle konuşmak ve onlardan fikir almak beni çok rahatlatıyor. Bu süreçte Uraz, karmaşık düşündüğüm şeyleri daha basitleştirdi ve rahatlattı beni. Serdar Hoca da öyle. Böyle atlattım. Zihnimde olan, beni karartan şeyi anlattığımda, karşıdan gelenle ferahlıyor birden,” diye anlatıyor.

“Nezaket’in içinde nükleer çekirdek varmış gibi”

“Ben de paylaşarak yolumu buluyorum. Kimin aklına, duygusuna, fikrine güveniyorsam derdimi anlattığımda bunu başkalarının da yaşadığını anladığım zaman bende bir rahatlama oluyor,” diyen Uraz Kaygılaroğlu ise, rol arkadaşını “Nezaket, içinde nükleer çekirdek varmış da enerjisini sadece sahnede açığa çıkarıyormuş gibi bir kadın bence,” sözleriyle tarif ediyor

Seyhan Akıncı’nın Nezaket Erden ve Uraz Kaygılaroğlu ile gerçekleştirdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Kasım 2023 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:               milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ