Demokrat Zafer

YİTİRDİĞİMİZ SEVDİKLERİMİZDEN GERİYE KALANLAR… MIKE GAYLE’İN GERÇEK BİR HAYAT HİKÂYESİNE DAYANAN DOKUNAKLI ROMANI “SIRADAN İNSANLAR MÜZESİ” RAFLARDA!

Düşbaz Kitaplar, romanları otuzdan fazla dile çevrilen Mike Gayle’in gerçek bir hayat hikâyesine dayanan dokunaklı romanı Sıradan İnsanlar Müzesi’ni edebiyatseverlerle buluşturdu! Okurların kolayca empati kurabildiği, gerçekçi karakterler ve büyüleyici hikâyeler yaratmadaki yeteneğini bir kez daha ortaya koyan Mike Gayle, bu defa annesinin ani ölümünün ardından onun evi ve eşyalarıyla baş başa kalan Jess’in yürek burkan hikâyesini anlatıyor. Yitirdiğiniz sevdiklerinizin geride kalan eşyalarını saklayacak yeriniz yoksa ve onlardan kurtulmanız tek çareyse bu kitap tam size göre…

Ayrıntı Yayınları’nın edebiyatta yeni yollar keşfetme heyecanı ve arzusuyla yola çıkan markası Düşbaz Kitaplar’ın yayımladığı Mike Gayle imzalı Sıradan İnsanlar Müzesi, terk edilmiş bir hatıra kutusundan ilham alan, anılar ve kayıplar, geride bıraktıklarımız ve kendimiz için yarattığımız gelecek hakkındaki dokunaklı bir roman…

Hâlâ annesinin ani ölümünün etkisinde olan Jess, şimdiye kadar yaptığı en zor şeyi yapmak üzeredir: Satılabilmesi için çocukluğunun evini boşaltmak. Jess bir ömrü barındıran hatıraları gözden geçirirken bir türlü ayrılamayacağı bir şeyle karşılaştığında her şey durur: Eski bir ansiklopedi seti. Tamamen geri dönüşüme hazır, yıpranmış sayfalar. Jess’e göre ise sevgiyi ve annesinin her zaman sahip olmasını istediği geleceği temsil eden kâğıtlar.

Jess kitaplara yeni bir yuva bulmaya çalıştığı esnada mektuplarla, fotoğraflarla ve eski eşyalarla dolu, depo olarak kullanılan ve Sıradan İnsanlar Müzesi olarak bilinen bir mekân keşfeder. Kendisini bir anda deponun gizemli sahibiyle birlikte müzenin resmi olmayan sorumlusu olarak bulur.

Bakımını üstlendikleri ve korumaları altındaki objelerin geçmişini araştırırken yalnızca nesillere ve kıtalara yayılan yürek burkan hikâyeleri çözmekle kalmaz, eve ve kendilerine dair uzun süredir gömülü sırları da gün yüzüne çıkarırlar.

Yasemin Büte’nin dilimize çevirdiği Sıradan İnsanlar Müzesi, raflarda ve internet satış sitelerinde!

MIKE GAYLE HAKKINDA

Birmingham’da doğup büyüdü. Salford Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra müzik gazetecisi olma hevesiyle Londra’ya taşındı. Ancak bu gerçekleşmedi. The Sunday Times, The Guardian ve Cosmopolitan gibi çeşitli yayınlar için yazdı. Yazar, The Independent tarafından “Kahkaha ve acı verici derecede keskin gözlemlerle dolu” ve The Times tarafından “Umutsuz bir romantiğin komik, samimi bir anlatımı” olarak selamlanan, Sunday Times’ın en çok satan ilk on kitabı listesinde yer alan My Legendary Girlfriend’in [Efsanevi Kız Arkadaşım] yayımlanmasının ardından 1997 yılında tam zamanlı bir roman yazarı oldu. Bugüne kadar aralarında Bay İlişki, Otuzu Devirmek ve Wish You Were Here’ın da bulunduğu on iki romanın yazarıdır. Kitapları otuzdan fazla dile çevrilmiştir. Manchester ve Londra’da bulunduktan sonra yazar şimdi Birmingham’da karısı, çocukları ve bir tavşanıyla birlikte yaşıyor.

Bilgi için:         ayrintiyayingrubu.com/dusbaz

instagram.com/dusbazkitap

twitter.com/dusbazkitaplar

facebook.com/dusbazkitaplar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ