Demokrat Zafer

Melisa Özgür’ün İlk Kişisel Sergisi “432” Decollage Art Space’te

Melisa Özgür’ün ilk kişisel sergisi “432”, renk ve enerji temalarına değinen eşsiz eserler ile 29 Kasım – 24 Aralık tarihleri arasında, Decollage Art Space ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşuyor.

Her ışık renginin farklı bir enerjiye sahip olduğu düşüncesinden ilham alan Melisa Özgür, “432” sergisiyle bu doğal olgunun sanatındaki yansımalarını ziyaretçilere sunuyor. 432 Hz frekansının, bilinen 440 Hz’e göre daha sakinleştirici olduğuna inanılan mucizevi bir frekans olduğu düşüncesi serginin temasını belirliyor. Melisa Özgür, sanat ilhamını tuvale yansıtırken iç enerjinin dışa vurumunu çağdaş bir bakış açısıyla yorumluyor.

Decollage Art Space‘deki sergide, sanatçının Çekim, Çekirdek ve Koi gibi önceki serilerinin yanı sıra “Çekim” serisinde yer alan eserler topluluğu Çakra da yer alıyor. Yedi çakra enerji merkezi, fiziksel, duygusal ve ruhsal refahımızın farklı yönlerini simgeliyor. Her bir çakra enerji merkezi belirli bir renk ile ilişkilendiriliyor; bu renklerin, insanın duygusal ve fiziksel sağlığıyla derin bir bağlantıya sahip olduğuna inanılıyor. Sanatçı eserlerinde, bu çakra enerji merkezlerinin evrenin enerjisiyle uyumlu olan en üstteki menekşe rengine ulaşmasını hedefliyor. Özgür, tuval üzerinde kullandığı karışık teknik ile bu derin bağlantıyı dokular ve desenlerle eselerinde başarıyla yansıtıyor. Eserlerindeki renk ve dokularla sanatsal perspektif oluşturan sanatçı, kullandığı basit geometrik şekillerin sahip olduğu enerjiye odaklanıyor. Sanatçının ilk kişisel sergisi “432”, 29 Kasım – 24 Aralık tarihleri arasında Decollage Art Space’de ziyaretçilerini bekliyor. Özgür’ün eserlerinde, insan duygularının ve ihtiyaçlarının evrenin enerjisiyle nasıl örtüştüğünü anlayarak, renklerin derin anlamlarını keşfetmeye davetlisiniz.

Melisa Özgür hakkında:

Melisa Özgür 2000 yılında Amasya’da doğdu. Lise ve üniversite eğitimini İstanbul’da sağlık alanında tamamlandıktan sonra bir süre sağlık sektöründe çalıştı. Sanata ve resme olan tutkusu onu mevcut mesleğini bırakıp ressamlığa yöneltti. Bir süre günümüzün çağdaş usta ressamları ile atölye çalışmaları yaparak eğitim aldı. 2019-2021 tarihleri arasında Zafer Erkan’ın atölyesinde çalıştı ve atölye eğitimi aldı. İsmail Acar ile İsmail Acar’ın atölyesinin karşısındaki duvar çalışmaları ve bazı otel projeleri de dahil olmak üzere sosyal sorumluluk projeleri kapsamında birkaç projede yer aldı.

Özgür, eserlerini ilk defa 2021 yılında katılmış olduğu ARTCONTACT İstanbul fuarında sergiledi. IAAF İstanbul’da 2. başarılı fuar deneyimine sahip olan sanatçı katıldığı karma sergiler sonrasında Tabularasa platformu kurucusu Beste Gürsu tarafından fark edildi ve ArtAnkara fuarına katılma deneyimini yaşadı. 2022 yılında Contemporary İstanbul’a davet edilen sanatçı, Decollage Art Space’de ilk solo sergisini gerçekleştirecek.

Genel olarak tuval üzerine karışık teknikte ve dokulu çalışmakta olan sanatçının eserlerinde iç dünyasından izler bulmak mümkündür. Sanat ilhamını renk ve enerji kavramlarından alan Melisa Özgür, kullandığımız renklerin hayatımıza enerjileri ile yön verip şekillendirdiğine inanıyor. İç içe geçmiş halkaları kullanarak yaşam başlangıcın ve sonunun aynı nokta olduğunu izleyiciye hatırlatıyor. Düzen ve renk kavramlarını kullanarak farklı formlarda/etkilerde geometrik minimal ve soyut eserler ortaya çıkarıyor.

Ziyaret Saatleri:

Her gün: 10:00 – 18:00

Adres:

Suadiye Mahallesi, Müzeyyen Sokak, No:4/1, 34740, Kadıköy/İstanbul

İletişim:

+90 (532) 363 09 89

info@decollageartspace.com

www.decollageartspace.com

https://www.instagram.com/decollageartspace/

Ulaşım:

Marmaray ulaşımı için Suadiye İstasyonu’nu, İETT ulaşımı için ise Tan Sokak Otobüs Durağı’nı kullanabilirsiniz. Araçla gelenler için Decollage Art Space önünde İSPARK park imkânı bulunmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ