Demokrat Zafer

Chery, 26.000’den Fazla Patent ile Otomotiv Dünyasına Yön Veriyor!

Dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden Chery, güvenlik, enerji tüketimi, iç mekân, akıllı kokpit ve akıllı sürüş gibi 5 ana başlıkta teknolojik ilerlemelerini sürdürürken, şirketin önümüzdeki 5 yıl içinde Ar-Ge yatırımlarının 100 milyar RMB’yi (Çin Yuanı), Ar-Ge ekibinin ise 25.000 personeli aşması planlanıyor. Chery’nin patentli buluşları, geleneksel otomobiller, yeni enerjili araçlar, akıllı bağlantı ve otonom sürüşteki temel teknolojiler gibi kritik alanları kapsıyor.

Çin’in en büyük otomotiv ihracatçısı Chery, Ekim 2023’te gerçekleştirilen “Chery Teknoloji Günü”nde, 26 yıllık süreçte alınan 26.000’nin üzerinde patentini gururla sergiledi. Chery Teknoloji Günü’nde ayrıca, şirketin dünya standartlarında teknoloji seviyesine ulaşılan güvenlik, enerji tüketimi, iç mekân, akıllı kokpit ve akıllı sürüş başlıklarındaki teknolojik gelişmeler de paylaşıldı. Chery, önümüzdeki 5 yıl içinde 100 milyar RMB’yi (Çin Yuanı) aşan bir Ar-Ge yatırımı yapacağını ve 25.000’in üzerinde personelden oluşan bir Ar-Ge ekibine ulaşacağını açıkladı.

Ar-Ge yetenekleri ödülleri beraberinde getirdi!

Komple araçlar, motorlar ve kritik bileşenler için bağımsız Ar-Ge yetenekleri oluşturmuş durumdaki Chery’nin patentli buluşları, geleneksel otomobiller, yeni enerji araçları, akıllı bağlantı, otonom sürüşteki temel teknolojiler ve kritik alanları kapsıyor. Chery Group, 26 yıllık süreçte 26.000’in üzerinde patent başvurusu oluşturarak Çin otomotiv endüstrisinde ön sıralara yerleşmiş durumda. “863 Programı” adındaki teknoloji destek planları ve temel Ar-Ge girişimleri gibi ulusal programlar kapsamında Chery, 170’in üzerinde proje üstlendi, birçok “Ulusal Bilim ve Teknoloji Gelişim Ödülü”nü kazandı ve 3 kez ulusal düzeyde “Yenilikçi İşletme” seçildi.

9 kez “Çin’in Kalbi” ödülünü kazanan motorlar!

26 yıllık teknik birikimiyle Chery, 8.000’den fazla aktarma organı patenti dahil olmak üzere, 26.000’in üzerinde patent başvurusunda bulundu ve bu patentleri aldı. 9 kez “Çin’in Kalbi” adındaki “En İyi Motor” unvanına layık görüldü. Chery’nin motorları, Çin’deki en güçlü yerli motorlar olarak kabul ediliyor. 5 teknolojik yenileme döngüsünden geçerek, güncel haliyle beşinci nesil ACTECO 1.5TGDI, verimli hibrit motora ulaştı ve Chery’nin motor teknolojisindeki mutlak liderliğini, yüzde 44,5’i aşan etkili termal verimlilikle pekiştirdi. Bu rakamlar, sektördeki en iyi performans değeri olarak dikkat çekiyor.

Chery’nin şanzımanları da ödüllü!

Chery’nin şanzıman teknolojisi geliştirme yolculuğu da aynı derecede kararlı ve görkemli bir şekilde devam ediyor. Chery, güncel haliyle eksiksiz bir şanzıman teknolojisi serisine sahip tek Çinli otomotiv markası. CVT şanzıman, “Çin Otomotiv Endüstrisi Bilim ve Teknoloji Birincilik Ödülü” ve “Dünyanın En İyi 10 Şanzımanı” gibi ödüller kazandı. Söz konusu ileri şanzıman teknolojisi, Chery’nin hem iç hem de uluslararası pazarlardaki yarışına daha fazla rekabet gücü kazandırıyor.

QPower mimarisi ile verimlilik artırıldı!

Chery’nin yeni teknolojilerle yenilikçi çözümler üretimi devam ediyor. Chery’nin QPower markasının en güncel çözümü, ICE, PHEV, BEV ve hidrojen dahil olmak üzere, ana akım güç biçimlerine yönelik çözümleri kapsıyor. QPower mimarisi altında, Chery’nin PHEV modellerinin termal verimliliği, yakıtlı araçlar için yüzde 30’dan yüzde 44,5’e yükseltilerek “Verimli Yeşil” ve çevresel avantajları ortaya koyuyor. Çift motorlu güç sistemiyle birleştirilen 1.5T motor, 1300 km’lik kapsamlı bir menzile ulaşabiliyor. Oda sıcaklığında sadece 19 dakikada, yüzde 30’dan yüzde 80’e hızlı şarja olanak tanıyan, yüksek performanslı hibrite özel bir batarya sistemine de öncülük ediyor. Chery’nin tamamen elektrikli alanındaki ürünleri, 700 kilometrenin üzerinde bir menzile ulaşabiliyor, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3 saniyede tamamlayabiliyor ve tamamen elektrikli platformların gereksinimlerini karşılayacak farklı güç sistemleri sunulabiliyor.

Küresel çapta dikkat çeken başarı!

Chery, 20 yılı aşkın ürün geliştirme sürecinin ardından, güç-aktarma sistemi ürün geliştirmesinin verimliliğini ve kalitesini en üst seviyeye taşıyarak pazardan kullanıcıya ve tekrar pazara olan döngüyü oluşturan “V” şeklinde kapsamlı bir güç-aktarma Ar-Ge sistemi kurdu. Ayrıca Chery, güç-aktarma sistemi üretim hattında, dünya standartlarında teknoloji ve süreçleri benimseyen dört farklı üretim üssüne sahip. Güç-aktarma sistemi üretim kapasitesi 3 milyon adede ulaştı. Chery sadece “Çin’in Chery’si” olmakla kalmadı, aynı zamanda “Küresel Chery” haline geldi. Chery’nin güç-aktarma sistem ürünleri, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Rusya ve Almanya dahil olmak üzere, 15’in üzerinde ülkeye ihraç edilmiş olup, kümülatif ihracat rakamı 3,5 milyon adedi aşarak, küresel kullanıcıların güvenini kazanmış durumda.

Diğer Çinli markalara öncülük ediyor!

Önümüzdeki 5 yıl içinde Chery’nin Ar-Ge yatırımı 100 milyar RMB’yi (Çin Yuanı) aşacak. Yao Guang Laboratuvarı 300 kişiyi aşacak ve Ar-Ge ekibi 25.000 kişiyi geride

bırakacak. Bunun yüzde 50’sinden fazlası, yazılım yeteneklerinden oluşacak. Kullanıcılara dünya lideri bir teknolojik sisteme dayalı, sağlam ve samimi bir yenilikçi deneyim sunan Chery’nin teknik becerisi, Çin markalarının öncüsü olarak yol gösterecek. Chery, gelişen Ar-Ge gücüyle Çin otomotiv markalarına dünyayı değiştirme gücü verecek. Aynı zamanda gelecekte kullanıcılara, pazarlara ve çağa sürprizler sunmaya devam edecek.

Chery Türkiye hakkında

Chery International, pazarı daha iyi anlamak ve kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, Eylül 2022’de, Türkiye’de %100 iştirak ile Chery Türkiye’yi kurdu. Chery Türkiye, Chery markasına ait tüm model ve yedek parçaların Türkiye’deki lojistiği, satışı ve satış sonrası hizmetlerinden sorumludur. Şirket, tüm ticari satışlardan sorumlu olmak üzere; satış, satış sonrası, bayi ağı geliştirme, iletişim ve diğer departmanlarını kurdu. Faaliyetlerini 7 bölgede toplam 34 yetkili satıcı ile sürdürüyor. Şirket, 21 Mart 2023’te TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO ve OMODA 5 olmak üzere üç SUV modelini pazara sundu. Bu üç model, işçilik açısından üst düzey mükemmellik, tasarım açısından şıklık ve en yüksek teknolojik konfigürasyona sahip olmasıyla beğeni topluyor. 7 koltuklu SUV TIGGO 8 PRO, ihtişamı, lüks hissi ve güçlü duruşuyla başarılı iş adamları için en iyi seçim olarak öne çıkıyor ve 4 ay üst üste D-SUV pazarında ilk sırada yer alıyor. TIGGO 7 PRO, konfor ve eğlence açısından aile SUV’ları arasındaki ilk tercih oluyor. OMODA 5 ise; fütüristik, şık ve dinamik tarzıyla genç veya kendini genç hisseden kullanıcılara hitap ediyor.

Chery hakkında

Kantar ve Google, ortaklaşa, 2023 Çin Küresel Marka Oluşturucuları İlk 50 listesini açıkladı. Chery, otomobil alanında “Çin’in En İyi Küresel Marka Oluşturucusu” seçilerek genel listede 14. sırada yer aldı ve markanın gücü önemli bir büyüme kaydetti. Chery, kuruluşundan bu yana bir küreselleşme stratejisi uyguladı ve uluslararası rekabet gücüne ve nüfuza sahip bir otomobil markası oluşturma kurumsal vizyonuyla her zaman teknoloji odaklı gelişime bağlı kaldı. Sürekli teknolojik yenilik yaklaşımıyla hareket eden Chery, küresel pazarlara komple araç, CKD parçaları, motor, üretim teknolojisi ve ekipman ihraç eden ilk Çinli binek otomobil şirketi oldu. Chery, ürün stratejisi, yerelleştirme stratejisi ve yetenek stratejisinin uygulanması yoluyla yerel ve uluslararası pazarları geliştirmeye, küreselleşmeyi sürekli derinleştirmeye ve çevre dostu, teknoloji, aile ve arkadaşlık ilkelerine odaklanıyor. 26 yıllık geliştirme sürecinin ardından Chery’nin satış ve servis ağı, 80’in üzerinde ülke ve bölgeyi kapsarken, dünya genelinde 12 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşılmış durumda. Ayrıca Chery, sürekli çabalarla topluma katkıda bulunarak ve küresel tüketicilere daha iyi ürün ve hizmetler sunarak küresel pazarlarda çevre dostu kalkınma, çevre koruma, sosyal refah, personel eğitimi ve diğer alanları kapsayan çeşitli sosyal katkı faaliyetleri yürütüyor.

Daha detaylı bilgi için Chery web sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.cherytr.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ