Demokrat Zafer

BÜYÜK ATATÜRK VEFATININ 85. YILINDA NİLÜFER’DE ÖZLEMLE ANILDI

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85’inci yılında Nilüfer’de düzenlenen törende minnet ve özlemle anıldı. Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “O, öyle sağlam temeller attı ki, nice badireler atlatsa da Cumhuriyetimiz, Atatürk ilkeleri doğrultusunda 100 yıldır ayakta” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85’inci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Nilüfer’de de  geniş katılımla düzenlenen törende anıldı.
Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda ve Alaaddinbey Hizmet Binası önünde düzenlenen törenlerde bütün çalışanlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki anma törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile eşi Zeynep Terzioğlu Erdem, CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Nilüfer Belediyesi çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törende saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat durdu, meydanı dolduranlar iki dakikalık saygı duruşunda bulundu ardından da İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Türkiye Cumhuriyeti’nin henüz 15 yaşındayken kurucu liderini kaybettiğini belirterek , “O’nun kaybı Cumhuriyet’in siyasi geleceği hakkında endişeler de yaratmıştı. Ama öyle sağlam temeller attı ki, nice badireler atlatsa da Cumhuriyetimiz, Atatürk ilkeleri doğrultusunda 100 yıldır ayakta. Bu da Atatürk’ün ne kadar benzersiz ve yeri doldurulamaz, gerçek bir lider olduğunun göstergesi.

Zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı’nın sonunda kendisine “Başardınız Paşam” diyenlere, “asıl mücadelemiz şimdi başlıyor” diyerek Türk ulusunun aydınlanma sürecini başlattı. Bize yurttaş olmayı öğretti. Özgürlüğü öğretti. Direnmeyi ve güzel günlere inanmayı öğretti” diye konuştu.

Cumhuriyet’i ikinci yüzyıla taşırken, akıl ve bilimin ışığında ilerlemeye, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Turgay Erdem, “Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılını gururla kutlarken, biliyoruz ki asıl mücadelemiz henüz bitmedi. Atatürk ilkeleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecek” dedi.

Başkan Erdem konuşmasını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitleri rahmet ve şükranla anarak bitirdi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da törende yaptığı konuşmada  Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini yaşatmanın, gösterdiği yolda ilerlemenin ve Türkiye Cumhuriyeti’ni, hedefleri doğrultusunda ileri taşımanın herkesin sorumluluğu olduğuna dikkat çekti  Kayışoğlu,  “Atatürk, çok büyük bir devrimciydi ve çok da uzun sayılmayacak ömrüne onlarca savaş, fazlasıyla devrim, cehaletle mücadele, zaferler sığdırdı. 100 yılda bir gelen böyle kahramana sahip olduğumuz, bu topraklarda yetiştiği bizlere önder olduğu için kendimizi şanslı hissediyoruz. Büyük Önder Atatürk’ü rahmet ve özlemle anıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal da konuşmasında, Atatürk’ün Türk milletine laik, demokratik, sosyal, hukuk devletinin değerleriyle beraber bir Cumhuriyet bıraktığını belirterek şöyle devam etti:  “Bugün, büyük önderin ne kadar büyük olduğunu, bir kez daha birbirimize anlatıyoruz. Ama bu yetmez, mücadele etmek zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı minnet şükranla anarken, gazilerimiz ve şehitlerimiz önünde saygıyla eğilirken, Atatürk’ün büyük emanetinin içini dolduran, onu anlayan tüm dostları mücadeleye çağırıyorum.”

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, eşi Zeynep Terzioğlu Erdem ile birlikte Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı. Törene katılanlar da, Atatürk’ü ölümünün 85.  yıl dönümünde özlem ve rahmetle anarken,  anıta bıraktıkları karanfillerle sevgilerini ifade etti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ