Demokrat Zafer

Karsan Kanada için Başlattığı Ortaklığını ABD Pazarıyla Genişletiyor!

Karsan, Kanada için Başlattığı Ortaklığını
ABD Pazarıyla Genişletiyor!

Karsan, Avrupa’dan Sonra Şimdi de Kuzey Amerika’nın Toplu Ulaşımını Elektriklendiriyor!

Yıl Sonuna Kadar Kuzey Amerika’da 100 Yeni Karsan Elektriklileri Hizmete Girecek!

“Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma vizyonuyla ileri teknolojili mobilite çözümleri sunan Karsan, Avrupa’dan sonra diğer hedef pazarını Kuzey Amerika olarak belirlemişti. Bu kapsamda Kanada pazarına, ülkedeki distribütörü Damera ile yılbaşında giriş yapan Karsan, iş ortağı ile Amerika pazarı için de anlaşmaya vardı. Küresel çapta iş birliklerine devam ettiklerini söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Bu kapsamda yıl başında Kanada ile, Kuzey Amerika pazarına hızlı ve iddialı bir giriş yapmıştık. Bu pazarda distribütörlüğümüzü üstlenen Damera ile şimdi de Amerika pazarı için distribütörlük anlaşması imzaladık. Bu anlaşma sayesinde tıpkı Avrupa’da olduğu gibi Kuzey Amerika’da da hızlı bir büyüme sağlamayı hedefliyoruz. ‘Mobilitenin geleceğinde bir adım önde’ olma vizyonumuzla dünyada toplu ulaşımı elektrikliye dönüştürme yolculuğumuzda sıra ABD’ye geldi. Bugün Kanada Saint John, Oakville ve Happy Valley’de toplam 30 e-JEST aracımız bölge halkına hizmet veriyor. Kanada’dan sonra ABD pazarı için de yapılan bu anlaşmanın ardından, Kuzey Amerika’da yapacağımız yeni teslimatlar ile beraber yıl sonunda toplam 100 adet elektrikli e-JEST parkına ulaşmış olacağız” dedi.

Yüksek teknolojili ürünleriyle toplu taşıma sektörünün dönüşümüne öncülük eden Karsan, yurt dışındaki varlığını artırmaya devam ediyor. Kazandığı ihalelerle özellikle Avrupa pazarında adından övgüyle söz ettirmeye devam eden Karsan, odaklandığı diğer önemli pazar olan Kuzey Amerika için yeni bir hamle daha yaptı. Daha önce Kuzey Amerika pazarına, Kanada ile giriş yapmak için Damera ile distribütörlük anlaşması imzalayan Karsan, iş ortağıyla şimdi de ABD pazarı için el sıkıştı. Yılın ikinci çeyreğinde 15 adet aracını Oakville’e teslim eden Karsan, Damera ile imzaladığı yeni distribütörlük anlaşmasıyla da ABD pazarındaki varlığını hızla artıracak.

Küresel iş birliklerimiz devam ediyor!

Avrupa’dan sonra hedef pazar olarak Kuzey Amerika’yı belirlediklerini söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Küresel alandaki iş birliklerimiz devam ediyor. Bu kapsamda yıl başında Kanada ile, Kuzey Amerika pazarına hızlı ve iddialı bir giriş yapmıştık. Bu pazarda distribütörlüğümüzü üstlenen Damera ile şimdi de ABD pazarı için distribütörlük anlaşması imzaladık. Bu anlaşma sayesinde tıpkı Avrupa’da olduğu gibi Kuzey Amerika’da da hızlı bir büyüme sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yıl sonuna kadar 100 araç teslim edilecek!

Eylül ayında Kanada’nın Saint John kentinde yolcu taşımaya başlayan Karsan e-JEST’in, ülkenin 20 fit boyunda toplu ulaşım hizmeti sunan alçak tabanlı ilk elektrikli minibüsü olduğunu hatırlatan Okan Baş, “Hedefimiz, Avrupa pazarında başardıklarımıza benzer bir başarıyı Kuzey Amerika pazarında da gösterebilmek. ‘Mobilitenin geleceğinde bir adım önde’ olma vizyonumuzla dünyada toplu ulaşımı elektrikliye dönüştürme yolculuğumuzda sıra ABD’ye geldi. Bugün Kanada Saint John, Oakville ve Happy Valley’de toplam 30 e-JEST aracımız bölge halkına hizmet veriyor. Kanada’dan sonra ABD pazarı için de yapılan bu anlaşmanın ardından, Kuzey Amerika’da yapacağımız yeni teslimatlar ile beraber yıl sonunda toplam 100 adet elektrikli e-JEST parkına ulaşmış olacağız” diye konuştu.

Karsan Hakkında:

Türk otomotiv sanayinde 57 yılı geride bırakan Karsan, kurulduğu günden bu yana ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için modern tesislerinde üretim yapıyor. 1981 yılından bu yana ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan’ın Bursa Hasanağa’daki fabrikası yılda tek vardiyada ~20 bin araç üretebilecek yapıya sahip. Binek araçtan ağır kamyona, minivandan otobüse kadar her türlü aracı üretebilecek esneklikte tasarlanan Hasanağa Fabrikası, Bursa şehir merkezine 30 km uzaklıkta olup, 99 bin metrekaresi kapalı toplam 203 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor.

Türk Otomotiv sanayisindeki tek bağımsız çok markalı araç üreticisi konumunda yer alan Karsan, mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonu doğrultusunda iş ortakları ve lisansörleri ile birlikte yeni ve mevcut ürünlerin türevlerini geliştirerek yolcu taşımacılığında tüm segmentlerde yer almayı hedefliyor. Toplu taşıma sektöründe “yenilikçi ürün ve hizmetleri”, “fikirden pazara” geliştirmek ve pazara sunmak için faaliyetlerini sürdüren Karsan, özellikle Ana Üretici/OEM iş kolunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Karsan, Ar-Ge’den üretime, pazarlamadan satış ve satış sonrası faaliyetlere kadar otomotiv değer zincirinin tamamını yönetiyor. Karsan kendi markası altında çevre dostu Jest ve Atak modellerini üretiyor. Avrupa’da sınıfının lideri %100 elektrikli e-JEST ve e-ATAK modellerinin üretimini gerçekleştiren Karsan, yerli teknoloji şirketi ADASTEC ile de Seviye 4 sürücüsüz otobüs Autonomous e-ATAK modelinin üretim ve satışını gerçekleştiriyor. %100 elektrikli olan Karsan markalı uzun otobüsler 10-12-18 metrelik e-ATA serisi ve Hidrojenli 12 metrelik e-ATA Hydrogen araçlarıyla birlikte Menarinibus için de 10-12-18 metre otobüsleri üreten Karsan, 2022 itibariyle Renault markası için Megane Sedan otomobillerinin de üretimini gerçekleştiriyor. Karsan araç üretiminin yanı sıra, Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikasında endüstriyel hizmetler de sağlıyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ