Demokrat Zafer

Yurt Krizi: Manevi danışman değil, bütçeden yeterli kaynak ayırın.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Öğrenci Yurtları ve Mülkiyet Gaspı hakkında konuştu.

Orhan Sarıbal, öğrenci yurtları ve mülkiyet gaspı hakkında konuştu

Sarıbal’ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şöyle:

Yurt Krizi: Manevi danışman değil, bütçeden yeterli kaynak ayırın.

Bir devlet, bir iktidar öğrencinin barınma hakkını sağlamalıdır. Sadece öğrencinin de değil. 95 milyonun barınma ve beslenme hakkını temin etmelidir.

Asansörlerde kalıp hayatını yitiren, intihar eden öğrenciler, yurtların inanılmaz kötü koşulları düşünülünce, öğrencilerin talepleri çok insani. İnsanca yaşam için dile getirilen talepler bunlar.

Yetmedi, bir de Zeren için bir araya gelen öğrencilerin darp edilmesi, gözaltına alınması hangi anlayışa sığar?

İktidarın bu zulmü artık taşınamaz hale gelmiştir.

İktidar tefecilere 1 yılda 640 milyar faiz vereceğine insanca eğitim için gereken koşulları sağlasın.

Peki bu boşluğu nasıl doldurdular? Cemaatlerle, tarikatlerle. Onlar sizin yurt sorununuzu çözer. Sonra yoksul öğrencileri cemaatlere teslim ettiler. Yurt sorununu kendi tabanları üstünden bir örgütlenmeye dönüştürdüler. Peki başka? Okullara imam atadılar. Yurtlara imam atadılar. Evde sağlık sistemine imam atadılar. Depreme imam gönderdiler. Bu olacak iş değil.

Sorunlar böyle çözülmez, bu sorun yaratma yöntemidir. Yurt sorunu bir insanlık sorunudur. Manevi danışman değil, bütçeden yeterli kaynak ayırın!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi: Afet iktidarın bizzat kendisidir.

Deprem bir doğa olayıdır. Afet değildir. Onu afete dönüştüren iktidarların, kamunun, devletin bu tür doğal olaylara karşı yeterli tedbir almamasıdır. Bu olayları afete dönüştüren iktidarlardır. Deprem gerçektir, bu gerçeğe göre doğru yerlerde, doğru zamanda, doğru binalar yapmazsanız, inşaatı sadece kendi yandaşlarını zenginleştiren kar mekanizması olarak kullanırsanız, her türlü doğa olayının afete dönüşmesi söz konusu olur.

Sonra da “doğal afet riski” gibi bilimsel karşılığı olmayan bir tarif uydurursunuz. Sorun nedir? Sorun bu kanun tasarısının kendisidir. Bu tasarı yeni mülksüzleştirme, mülk gaspı programıdır. Yani afet iktidarın bizzat kendisidir. Afet 21 yıllık politikalardır. Afet Saray’dır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ