Demokrat Zafer

ULUMED;16 ülke, 68 İl… “Uyuşturucuya Geçit Vermeyeceğiz! Ocaklar Sönmeyecek!”

Zeynel Küçükkaya başkanlığında Mayıs ayında Adıyaman’da kurulan Uluslararası Uyuşturucu İle Mücadele ve Eğitim Derneği (ULUMED)’in kısa bir sürede Türkiye genelinde 68 il, 150 ilçede teşkilatlanan dernek ayrıca KKTC, Almanya, İngiltere, Jabonya, Türkmenistan, Irak, Suriye, İran, Suudi Arabistan, Makedonya, Azerbaycan, Gürcistan, Fas, Ukrayna, Kanada ve Çin’de şube açarak en kısa sürede en çok teşkilatlanma yapan sivil toplum örgütü olarak kendi çapında bir rekor kırdığı açıklandı.

Başta Türk Devletleri olmak üzere, yurt içinden ve dışındaki gönüllülerle çok kısa sürede teşkilatlanma başarısı sağlamanın onurunu yaşadığı belirten ULUMED Genel Başkanı Zeynel Küçükkaya; “Adıyaman’da kurduğumuz ve yakın zamanda gerek ülkemizin gerekse de dünyanın dört bir yanında teşkilatlanan derneğimiz başta uyuşturucu illeti olmak üzere tüm zararlı alışkanlık ve eylemlerle mücadele edecek ve bu zararlılara karşı korunmak üzere eğitimlere devam edecektir” dedi.

ULUMED Genel Başkan Sözcüsü Mutlu Ballı “Derneğimizin öncelikli amacı elbette uyuşturucu illetiyle mücadele etmektir. Bunun yanı sıra derneğimiz, çocuk istismarı, kadına şiddet ve bunlar gibi toplumdaki dezavantajlı insanlara karşı yapılan her türlü ihlallerle de mücadele edecektir. Alkol ve ve tütün ürünleri gibi zararlı ürünlerden gençlerimizi ve toplumumuzu korumak, bilinçlendirmek, eğitmek ve bu olumsuzlukları yapanlarla mücadele etmenin yanı sıra konuyla ilgili farkındalık çalışmaları yapacağız” dedi.

Bursa İl Temsilcisi ise ülkücü bir isme verildi. BBP, Milli Yol partilerinde A-Takımında görev alan Aydınlık Geleceğin Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Çolak derneğin Bursa yapılanmasında önemli bir rol üstlendi. Bursa İl Temsilcisi Ayhan Çolak; Çağımızın en büyük sorunlarının başında madde bağımlılığı gelmektedir. Ülkemizi, insanımızı, geleceğimizi tehdit eden bu soruna karşı bir grup gönüllü insan Uluslararası Uyuşturucu İle Mücadele ve Eğitim Derneği (ULUMED)’i kurmuştur. ULUMED isminden de anlaşılacağı gibi madde bağımlılığıyla yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösterecek bir sivil toplum örgütüdür. Bağımlılıkla etkin bir mücadele için kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ile işbirliği halinde olmayı hedefleyen ULUMED, risk faktörlerini ortadan kaldırmak için bilimsel araştırma , inceleme ve projelere ağırlık verecek, vatandaşları bilgilendirici faaliyetlerde bulunacaktır. Muhtaç durumda olan vatandaşlarımızla maddi, manevi ilgilenecek olan ULUMED, bağımlıların rehabilitasyonu için elinden gelen gayreti gösterecektir. ULUMED,  bağımlılığa karşı yurt içi ve dışında  gerçekleştireceği sosyal, kültürel, sportif, eğitim faaliyetlerinde görev alacak “gönüllüler” e kapılarını açmıştır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ