Demokrat Zafer

Söğüt’ de Yeni Bir Oluşum

Bursa’ da kurulan ve Bilecik dahil 10 ilden kurucu olan ve federasyonlaşma yolundaki
KAĞANDER öncülüğünde ve Yörük Türkmen dernek ve federasyonların duayeni Beylerbeyi NİYAZİ ÇAPA ‘ ın mihmandarlığında ‘ERTUĞRULGAZİ PLATFORMU ‘ kurulması icin Basın Açıklaması yapıldı.

Ertuğrulgazi Türbesi önünde resmi izin alınarak, Kağander Kurucu Genel Başkanı Mustafa BAY tarafından yapılan açıklama öncesi,Aydın, Bilecik, Balikesir,Bursa Denizli, Elazığ, Eskişehir, Erzurum, Kütahya ve Manisa ‘ dan gelen heyet, 28.10.2023 günü öğlen yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunma Törenine katıldı. Tören sonrasında Duayen beylerbeyi Niyazi ÇAPA başkanlığında Söğüt Kaymakamlığı ziyaret edildi. Söğüt Belediye Başkanı, Garnizon Konuşmanı ve İlçe Emniyet Amirinin de bulunduğu ortamda detaylı görüşmeler oldu. Ardından Ertuğrulgazi Türbesini ziyaret sonrası Kağander Genel Başkanı Mustafa BAY tarafindan Türbe önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Kağander’ in de kurucularından olan Türk Devletleri Teşkilatı Bilecik Şubesi Başkanı Nihat YELKEN, Bilecik Edebalı Araştırmaları Derneği Başkanı Arif DURMUŞ ve Duayen Niyazi ÇAPA da hazır bulundu.

Kağander adına Başkan Mustafa Bay tarafından yapılan açıklamada; “2013 yılından bu güne Söğüt’te yapılan Ertuğrul Gazi’ yi Anma Şenlikleri’ne katılmaktayız. Özellikle son 10 yıldır etkinliğe katılan STK’lerle resmi kurumların veya protokolün arasını açma ve böylece ortaya çıkabilecek gerginlikten yararlanma çabalarını üzülerek gördük. Kamu kurumları tarafından ve hatta katılan bakan veya genel başkanlar düzeyinde de fark edildiğini biliyoruz. Son olarak, 2023 Eylül ayındaki etkinliklerde, Yörük Türkmen Stk’ leri adına konuşanlar,” bizzat şenliklerin boykot edilmesi yönünde açık çağrı yapmışlardır. Bunun üzerine genel başkan olarak bizzat ben ve yönetim kurulum pazar günü etkinliklere katılıp hem protokol çadırında yerimizi aldık hem de şenlik sonunda kortej oluşmasını sağladık.

Yarın 100. Yılımızı kutlayacağımız cumhuriyetimiz için vaz geçilmezi olan “devlet –millet bütünleşmesidir. Bu ilkeye ters düşen her türlü girişim doğrudan Devletin Milletiyle bölünmez bütünlüğüne zarar vermektedir. Bu durum her Yörük Türkmen STK’ si gibi 24 Oğuz Boyu Stratejik Araştırmalar Derneği olarak bizi de üzmektedir. Her yıl tekrarlanma riski nedeniyle bu alandaki sorunların çözümü için bağımsız – tarafsız bir platform oluşturulmasını arzu ediyoruz. Bu platformun isminin “Ertuğrulgazi Platformu olmasını, kamu kurumlarıyla uyumlu olmasını, aşağıdaki prensipleri kabul eden yurt içi ve yurt dışı tüm Yörük Türkmen STK’ lerine açık olmasını, yönetim ve işleyiş yapısının katılımcılar tarafından netleştirilmesini istiyoruz. Bunun gerçekleşmesi için

Kağander olarak bizim herhangi bir ön şartımız yoktur. Sadece aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi yeterli olacaktır
1- STK’lar ( Cumartesi ) ayrı Devlet Protokolü ( Pazar) ayrı ayrı program ve etkinlik yapılmamalıdır. En azından tüm hafta sonu programı tek elden aynı komite tarafından gerçekleştirilmelidir.
2- Her hâlükârda tek protokol çadırı olmalıdır.
3- Her türlü içeriğin milli manevi değerlerimize, Ertuğrul Gazi’ in temsil ettiğim değerlere yakışır bir şekilde olmalıdır.
4- Devlet katkısı, uçak- Helikopter gösterisi vb. ordumuzun görkemini gösteren etkinliklere devam edilmelidir. Bu ilkelere katılan veya aynı amaç uğruna çalışabileceğimiz tüm dernek, federasyon veya konfederasyonları bir arada görmek istiyoruz.

Bursa’dan ve diğer 10 ilden gelerek bize bu açıklamayı yapma fırsatı veren Söğüt Kaymakamlığına, emniyet teşkilatına ve yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılının arifesindeyiz. Yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yüzüncü yıl coşkusuyla kutlayacağız. Devlet millet el ele; Cumhuriyetle nice bin yıllara diyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ