Demokrat Zafer

KALBİSELİM “FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİNİN DE YANINDA”..!!

Yıldırım Belediyesi Organizasyonunu ve birçok Sivil Toplum Kuruluşunun da katılım sağladığı “Filistinli Kardeşlerimiz ile Dayanışma Gecesi”ne Kalbiselim Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’de  katılım sağladı.

Hatırlanacağı üzere Şubat ayında yaşanılan yıkıcı Kahramanmaraş depremlerinden sonra  Türk halkının yanında olan onlara yardım etmek için Filistin’den gelen Kalbiselim gönüllüsünün Filistin’e dönüşünden birkaç hafta sonra Şehid olması münasebetiyle Kalbiselim Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin standı Filistinli kardeşlerimiz ile dayanışma gecesinde hiç boş kalmadı.

DUALARIMIZ FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN..!!

Bu çerçevede mikrofonu uzattığımız Kalbiselim Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları şunları söyledi; “Kalbimiz hep Filistinli kardeşlerimizle birlikte atmakta. Sizler de bilmiş olduğunuz gibi gönüllü kardeşimiz Kahramanmaraş depremlerinden sonra ülkemize gelerek deprem bölgesinde yardımcı olmaya çalıştı fakat sonrasında dönüşünde hemen şehid düştü. Son 3 haftadır yaşanılanları sizler de görüyorsunuz,bütün dünya görüyor.Filistinde binlerce şehidimiz var maalesef ve bu sayı her geçen gün artmakta. Bu şehidler çok büyük oranda çocuklar ,bebekler, yaşlılar ve kadınlardan ibaret. Bu anlamda bu anlamlı gecede bizler de Filistinli kardeşlerimiz ile dayanışma gecesine Kalbiselim Derneği olarak katıldık standımızı açtık. Her şey Filistinli kardeşlerimiz için bütün dualarımız onlar için” dedi.

HALKIN İLGİSİ VE DAYANIŞMA GECESİNE KATILIM MÜTHİŞTİ..!!

Yıldırım Külliyesi Camii imam hatibi Uğur Gedik Hocaefendi’nin Kur’an tilaveti ile başlayan Filistinli kardeşlerimiz ile dayanışma gecesine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya , birçok partinin İl başkanları, il yöneticileri, ilçe müftüsü, İlçe Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere birçok STK temsilcisi de katılım sağladı.

GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİLER..!!

Ramazan Kayan hocamızın Mescid-i Aksa ve Kudüs ile ilgili konuşmaları gelen konukların ara ara tekbirleri ile kesildi. İlgi çeken konuşma gelen binlerce konuktan yoğun alkış aldı. Gazze’de doğup büyümüş ,yaşamış Filistinli Doktor Ahmet Bey kardeşimizin Gazze’de yaşadıkları ve yaşanılanları açıkladığı konuşması  konuklar tarafından düşünceli gözlerle İzlendiği hafızalarda yer etti.

GRUP TİLLO-RAMAZAN KAYAN VE EŞREF ZİYA’DA ORADAYDI..!!

Grup Tillo’nun başarılı üyelerinin gece özelinde söyledikleri ilahiler ve bu ilahileri Türk ve Filistin bayrakları ile katılan çocukların eşlik ettiği gece sonrasında bu güzel gecenin mimarı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın duygu yüklü konuşmasının ardından Eşref Ziya’nın birbirinden güzel Kudüs ile alakalı eser ve ezgilerinin ardından son olarak Hoca Efendi’nin dualarına Amin denilmesi ile  Filistinlilerle dayanışma gecesi tamamlandı. Gelen konukların Filistinli kardeşlerimizin bir an evvel güzel günlere kavuşması adına ettikleri dualara hep birlikte Amin diyerek eşlik etmeleri gözlerden kaçmadı.

  PEKİ BU SÜRECE NASIL GELİNDİ..!!

21 gün önce başlayan bombardımanın  ,hız kesmeden devam etmesi,Batılı ülkelerin İsrail’e verdikleri tam destek neticesinde ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin  maalesef Hiçbir şekilde karar alamaması.Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi  nasıl bir karar alabilir ki.. Güvenlik Konseyi içerisindeki herhangi bir daimi üyenin kabul etmeyeceği bir karar zaten konseyden geçmiyor.

DUALARIMIZ SİZİNLE TÜM FİLİSTİN..!!

Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemiş olduğu gibi “Dünya beşten büyüktür” söyleminin ne kadar doğru olduğu, hastanelerin hedef alınarak vurulduğu ,7.000’nin  üzerinde çoluk çocuk, kadın, yaşlı olmak üzere 10.000’in üzerinde kişinin  şehid olduğu bir ortamda dahi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi karar alamayacaksa ne zaman alacak ne zaman bu insanlık  dışı uygulamalara son verecek son vermeye yönelik kararlar alacak.

Bunu tüm dünyada Haksızlıklara, haksız uygulamalara maruz kalmış olan İnsanlar gibi bizler de çok merak etmekteyiz.Ve bu durumda dahi maalesef ama maalesef Türkiye’den başka üst perdeden bu gidişatı eleştiren ,birşeyler yapma çabasında olan ülke yok.

Dualarımız sizinle Gazze,Dularımız sizinle Batı Şeria,Dularımız sizinle Ramallah,dualarımız sizinle Tüm FİLİSTİN..!!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ