Demokrat Zafer

CAN MUTLU’DAN 29 EKİM’E ÖZEL 100.YIL MARŞI

Can Mutlu kendi albümlerinden sonra arkadaşı Ömürden Sezgin ile beraber Samsun’lu arkadaşlar olarak ilk olarak 19 Mayıs’ın 100.Yılı için bir marş yazdılar. Marş kısa zamanda birçok insan tarafından beğenilince, okullardan çocuklarla eşlik için talepler gelince Cumhuriyet’in 100.Yılı için de bir marş yapma fikri doğdu.

Bu sefer daha profesyonel müzisyenler ve kayıtlar alarak, sözü ve müziği Can Mutlu’ya ait Garaj Müzik etiketiyle yeni bir marş ortaya çıktı. Bu marş 27 Ekim Cuma günü tüm dijital platformlarda yerini alacak.

 Can Mutlu’nun 100. Yıl Cumhuriyet marşı ile hedefi Cumhuriyet’i yaşatacak olan gençlerin inancının ve mücadelesinin devam etmesi.

Söz-Müzik: Can Mutlu

Düzenleme: Ozan Aytaç

Yönetmen: Serdar Ayyıldız

CUMHURİYET 100.YIL MARŞI

Yıllar geçti, yüz yıl oldu bugün

Cumhuriyet’le koca bir asrı doldurduk

Hala o günkü heyecan hala aynı bugün

En büyük destan bu, gururla dolduk

 

Yıllar öncesinde bitti esaret

Atanın yadigarı bu bize emanet

Hala o günkü UMUT hala aynı bugün

En büyük destan bu,Cumhuriyet

 

Kolay kazanılmadı Cumhuriyet

Biz var oldukça sürecek ilelebet

Atatürk’ün izinde O’nun ilkeleriyle

Yaşasın yaşasın Cumhuriyet

Atatürk’ün izinde tam bağımsız Türkiye

Bağırın çağırın Cumhuriyet

 

Laay laay lay lay lay lay lay   ……

Yaşasın yaşasın Cumhuriyet!

Samsun doğumlu Can Mutlu , müziğe 12 yaşında konservatuvarda ud eğitimi alarak başladı. Lise döneminde Türkçe pop/rock müziğin etkisinde kalarak gitar çalmaya,beste yapmaya ve şarkı söylemeye yöneldi.

Kendisine ait on şarkıdan oluşan ilk albümünü Pasaj Müzik etiketiyle 2015 yılında çıktı. Düş Sahte albümündeki videoları 2-3 milyon arası izlenme rakamları aldı. Daha sonra üç şarkılık Garaj Müzik etiketli bir maxi single ile şair müzisyen Çavlan Gençer’in şiirlerini şarkılara dönüştürdü.

Samsunlu bir müzisyen olarak  19 Mayıs 100.yıl marşını Lise arkadaşı Ömürden Sezgin ile beraber ortaya çıkardılar. Bu marşın zamanla çok güzel tepkiler almasından ötürü Can Mutlu,bu sefer söz ve müziği tamamen kendine ait,Garaj Müzik etiketli Cumhuriyet 100.Yıl marşı ile karşınıza çıkma heyecanını yaşıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ