Demokrat Zafer

YASEMİN İNCEOĞLU, SAVAŞ ÇOBAN ve GÜNDÜZ VASSAF, “POPÜLİZM ve MEDYA” KİTABI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİYLE 28 EKİM’DE ROBINSON CRUSOE 389’DA!

Akademisyen Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu ve bağımsız araştırmacı Savaş Çoban’ın Ayrıntı Yayınları’ndan çıkan Popülizm ve Medya adlı derleme eserinin lansmanı, psikolog yazar Gündüz Vassaf’ın katılımıyla ve akademisyen yazar Burak Özçetin’in moderatörlüğünde 28 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’de Salt Beyoğlu’nda bulunan Robinson Crusoe 389 Kitabevi’nde gerçekleşecek. İnceoğlu, Çoban ve Vassaf, bu alanda çalışan önemli akademisyenlerin makalelerinin yer aldığı kitap bağlamında son zamanlarda gündemimizde epeyce yer eden “popülizmin” çeşitli alanlardaki etkileri ve hayatımıza yansımaları üzerine bir söyleşi gerçekleştirecekler.

Ayrıntı Yayınları’nın ScholaAyrıntı Dizisi kapsamında okurlarla buluşan Popülizm ve Medya, ülkemizin yakın tarihinde yaşananlar göz önüne alındığında popülist politikalar sonucu ortaya çıkan “otoriterleşme” özelinde medyanın durumunu tüm açılardan ele alıyor.

Dünyada ve ülkemizde otoriterleşme konusu uzun zamandır tartışılmaktadır. Otoriterleşen popülist liderler medyayı etkili biçimde kullanırlar, halk adına konuşurlar ve onlar için en iyisini yaptıklarını iddia ederler. Faşizm ve popülizmin ayrıştığı nokta seçimlerdir. “Faşistlerin aksine popülistler ekseriyetle demokrasi oyununun parçasıdır, bir seçim kaybedip günün birinde iktidardan çekilirler” (Finchelstein. 2021). Faşizm ve popülizmin en çok kesiştiği nokta muhalefete alan bırakmamalarıdır. Medyanın özgür olmadığı ülkelerde toplumun bilgi almak için özel olarak çabalaması gerekir ki bu eğitim seviyeleri, okuldaki ve ailedeki ideolojik şekillenme düşünüldüğünde pek de olası bir durum değildir. Bu anlamda muhaliflerin hem alternatif mecraları kullanmaları hem de karşı-propaganda yapmaları gerekmektedir. Bunları yapmaya çalışanlar da ülkelerin yapılarına göre çeşitli şekillerde devletin adli ve zor güçleri tarafından susturulmaya çalışılır… 

Kitabı hazırlayan Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu ve Savaş Çoban ile kitabın sunuşunu yazan Gündüz Vassaf, yine kitaba katkıda bulunan Burak Özçetin’in moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide bir araya gelecekler. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik, 28 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 17.00’de Salt Beyoğlu’nda bulunan Robinson Crusoe 389 Kitabevi’nde gerçekleşecek.

Adres: Salt İstiklal Cd. No:136 D:1, Asmalı Mescit,Beyoğlu/İstanbul

Bilgi için:         ayrintiyayingrubu.com

instagram.com/ayrintiyayinlari

twitter.com/AYRINTIYAYINEVI

facebook.com/ayrintiyayinevi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ