Demokrat Zafer

‘Ata’mızı ve Cumhuriyetimizi 100. Yıl Konseri ile onurlandırıldı…

Bursalılar dün gece ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı’ için bir araya geldi.
Kentte 100. Yılımız adına gerçekleştirilen ilk etkinlikte Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Türk Sanat Müziği Topluluğu sahne aldı.
Atamızın “Sanatçı, esaslı kültür sahibi olmalı ve tarihi iyi bilmelidir” sözünün içeriğine uygun hazırlanan ve ‘Zaferin 100. Yılı Kutlu Olsun’ sloganı ile BAOB Sahnesi’nde Bursalılar ile buluşan ekip hınca hınç bir kalabalığa unutulmaz bir gece yaşattı.
Organizasyonda şef Suat Ayan yönetimindeki koro ise muhteşem ötesi bir performans sergiledi.
Sunumunu ve Konserin Proje Koordinatörlüğünü Cumhurbaşkanlığı İstanbul Devlet Klâsik Türk Müziği Sanatçısı Nebahat Nalan Höke Turan’ın yaptığı gecede sahne alan ekip başta ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği eserler ve tangolar olmak üzere birbirinden güzel Rumeli ve Balkan ezgileri de seslendirdi.
Dinledikleri eserler ile adeta kendinden geçen katılımcıları yüreğinden esir alan gecenin birinci bölümünde Cumhuriyet dönemi tangoları ve dansının sunumu vardı.
Bursa Nilüfer Belediyesi Dans Atölyesi eğitmeni Ahmet Desen koordinasyonunda, Bursa Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan grubun nefes kesen gösterileri ve dansları unutulmuş değerleri yaşamamızı sağladı.
Halka ücretsiz konserin ikinci bölümünde ise Bursa’nın yetiştirdiği en kıymetli ve güzide ses sanatçılarından biri olan Güzin Değişmez sahne aldı.

Cumhuriyetimizin 100. özel konserinde yorumu ve sesi ile dinleyicileri adeta büyüleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğunun nadide seslerinden Musiki Sanatçısı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim görevlisi Güzin Değişmez duygu dolu eserler ile adeta gönüllere taht kurdu.

Sunumunda başta anne annesi olmak üzere dedesi ile akrabalarının ‘Ata’mızın Bursa ziyareti ve Balkanlar ile ilgili anılarını da aktaran sanatçı Değişmez ebedi önderimizin “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur. Bir toplumu en yüksek yere taşıyan yegane şey sanat ve bilimdir” sözlerine vurgu yaptığı konuşmasında “Umarım güzel günler görelim. Bunu diliyorum” diyerek
cumhuriyetimizin yüzyıllar boyunca yaşaması dilek ve temennisi ile konserini bitirdi.

Aralarında benim ve Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri Mutlu’nun da olduğu sahneye davet edilen konuklar ile birlikte söylenen ‘Dağ başını duman almış,  yürüyelim arkadaşlar’ marşının dizeleri ile coşkunun zirve yaptığı gece şimdiden unutulmazlar arasında yer alırken bu etkinlik için emeği geçen başta Necla Özkaplan Yörüklü olmak üzere her insanı ve sanatçıları cumhuriyet sevdalıları adına kutluyorum.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ