Demokrat Zafer

Staj ve Çıraklık Mağdurları; Sesimizi Neden Duymak İstemiyorsunuz?

EYT düzenlemesinde kapsam dışı bırakılan Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernekleri Federasyonu’nun Genel Kurultayı ve 1. Bursa Staj ve Çıraklık Mağdurları Çalıştayı’nda coşkulu kalabalık ile bir araya geldiler.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Staj ve Çıraklık sigortası mağdurları, stajve çıraklık dönemindeki 3308 sayılı yasaya tabi çalışmalarının sigorta başlangıcı sayılması için seslerini duyurmak amacıyla çalıştay düzenlediler.
Düzenlenen Çalıştaya Sosyal güvenlik müşaviri Ali Duman, Tüketici konfederasyonu başkanı Aydın Ağaoğlu ve üniversitelerden davetli öğretim görevlileri katıldı.

Çalıştayda tüm çıraklık ve Staj mağdurları derneği adına federasyon yetkilileri açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada; ‘08.09.1999 öncesi hakların teslim edileceğini belirten bir kanun ile 3308 sayılı yasaya tabi sigorta girişleri yapılan stajyer ve çırakların başlangıç tarihlerinin başlangıç sayılarak, mağduriyetin çözülebileceği, devlet büyüklerimizin bu sorunu çözebilecek iradeye sahip olduğu, seçim bildirge ve beyannamelerinde de vaat olarak sunulan staj ve çıraklık başlangıcının çözülebileceği belirtildi. Geçmişten gelen mağduriyete vurgu yapılarak;
Şimdi hakkın mağdura verilme vaktidir, sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve vekillerimizden gelecek güzel haberleri ve müjdeleri bekliyoruz. Bu güne dek sesimizi duyuran basın mensubu arkadaşlarımızı ve çözüm için gayret gösteren emekçilerimizi saygıyla selamlıyoruz.’ denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ