Demokrat Zafer

Dijital Dünyanın Kara Yüzüne Dikkat!

Uzun zamandır hayatımızda olan fakat son dönemde sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve ailesine yapılan suçlamalar ile adını sıkça duyduğumuz ödeme sistemi olan “Mail Order” kurumlara birçok avantaj sağlarken, dolandırıcılarında yöntemleri başında geliyor. Pos cihazının olmadığı durumlarda kredi kartınızı kullanmaya imkan sağlayan bu ödeme yönteminin güvenliğinin işletmelerin kullandığı alt yapı ile ilgili olduğunu belirten Gogrowth Dijital Pazarlama Ajansı Kurucusu Selman Doğrusözlü, vatandaşların kart bilgilerini paylaştığı kuruma dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Teknolojinin gelişimi ile hayatımızda yaşanan dönüşüm dolandırıcıların da yöntemlerini değiştiriyor. Öyle ki dijital ortamdaki suç oranları da her geçen gün artıyor. Son olarak kendi başına zararsız olan fakat suistimallere açık olan ödeme sistemi “Mail Order” gündemdeki yerini koruyor. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Ailesi hakkındaki iddialardan sonra adını sıkça duyduğumuz Mail Order, online alışveriş konusunda sağladığı avantajlar ile bilinirken adı bugünlerde kara para aklama ile anılıyor.

Hem Avantajlı Hem de Suistimallere Açık

Mail Order ödeme sisteminin alıcının kredi kartına ve kendi şahsına ait bütün bilgileri yazılı olarak form aracılığıyla satıcıya iletmesiyle gerçekleştiğini belirten Dijital Pazarlama Uzmanı Doğrusözlü,” Bu durum aslında tam güven sağlamaz. O nedenle bilgilerimizi verdiğimiz kurum ve kuruluşlara dikkat etmemiz gerekiyor. Bu formlar e-mail, WhatsApp gibi dijital ortam aracılığıyla paylaşıldığında bilgilerin, üçüncü şahısların eline geçme riski mevcuttur. Aynı zamanda kredi kartı limitimizi de ayarlamamız bizi koruyabilir.

Bu kullanışlı yöntemin birçok avantajı da bulunuyor. Örneğin; satıcılar, düzenli geri ödemeler şeklinde sabit bir gelir akışından yararlanır. Herhangi bir cihazdan sanal terminalinizi kurmak ve erişmek kolaydır. Müşteriler için hızlı, güvenli ve sorunsuz bir deneyim sunar.” dedi.

Mail Order ile Kara Para Aklamak Ağır Bir Suçtur

Dijital dünyanın kara yüzü olarak adlandırılan online sistemler ile kara para aklama konusunda vatandaşları uyaran Doğrusözlü, sözlerine şöyle devam etti: ” Dolandırıcılar mail order’ı iki şekilde kullanıyor. Pos cihazı üzerinden mail order yapmak veya mail order formu göndermek. Bu seçeneklerin her ikisi de kredi kartı bilgilerini kullanmayı gerektirir. Pos cihazı üzerinden mail order yapmak için, pos cihazına kart numarası, son kullanma tarihi ve güvenlik kodundan oluşan kredi kartı bilgileri manuel olarak girilir. Sonuç olarak mail order ile kara para aklama, ciddi bir suçtur. Bu suçun işlendiğinin tespit edilmesi halinde, suçlular ağır cezalara maruz kalabilir. Hem müşteri hem de işletmeler bu konuya çok dikkat etmesi gerekiyor “

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ