Demokrat Zafer

Şehitler ve Metin Oktay Mahallesi Sakinleri Ada Bazlı Dönüşüm İçin Dernekleşti

Toplam 370 hektarlık Şehitler ve Metin Oktay Mahallesi’nin sakinleri bölgenin rezerv alan ilan edilip ‘ada bazlı’ dönüşüme açılması için dernek kurdu.

Hedef ise bin 500 hak sahibinin 3’te 2’sinin imzalarını toplayıp Ocak ayında bakanlığa sunmak.

Şehitler ve Metin Oktay Mahallesi sakinleri ada bazlı dönüşüm için dernekleşti. Yaklaşık 2 ay önce Şehitler Mahallesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği’ni kuran mahalle sakinleri sağlıklı bir konut stoğu ve yaşam kalitesine kavuşmak için yola çıktıklarını söyledi.

Mahalle muhtarlarının da katıldığı açılışta Dernek Başkanı Merkez Demir, amaçlarının 370 hektarlık her iki mahalleyi de rezerv alan ilan ettirmek ve ada bazlı bir dönüşümü başlatmak olduğunu vurguladı. Demir, “Göztepe, Güzelyalı gibi müstesna bölgelere bitişik olmamıza rağmen, İzmir’in en çarpık, en düzensiz ve sağlıksız mahalleleriyiz. Eğer idarecilerimizle el ele verebilirsek bu kaderimizi değiştirebiliriz” dedi.

SOSYAL DONATIDAN, OKULA

Gayrimenkul Uzmanı Zeki Karademir ise kentsel dönüşümde hak sahiplerinin farklı müteahhitlik firmalarıyla anlaşması yerine tek bir firmayla ada bazlı anlaşma yapılmasının herkesin yararına olacağını vurguladı.

Toplam 1500 hak sahibinin yüzde 65 – 70’inin dönüşüm talebine yönelik imzaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunacaklarını aktaran Karademir, “Bölgenin rezerv alan ilan edilmesini ve bir an önce çalışmalara başlanmasını isteyeceğiz. Böylece 370 hektarlık alanda sosyal donatıları, ulaşım yolları, yeşil alanları, okulları, parkları ile insanlarımızın yaşamına uygun yeni konutları inşa edilecek” diye konuştu.

YILBAŞINA KADAR İMZALARI TAMAMLAMAK İSTİYORUZ

Vatandaşların derneğe gidip imza vermesinin önemine değinen Karademir, şunları söyledi: “İmzalarınızı atarsanız süreç hızlanır. Çocuklarımızın geleceği için elimizi çabuk tutmalıyız. Hedefimiz ise yılbaşına kadar 3’te 2’lik imza oranını yakalayıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önüne bu imza listesini koymak. Burada yetişen çocuklarımız artık başka ilçelere gitmek zorunda kalmasın, onların doğdukları, büyüdükleri mahallelerinde yaşamaya devam etmelerini sağlamak istiyoruz”

EMSAL ARTACAK

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Şükriye Çekilmez de, ada bazlı dönüşüm kapsamına alındıklarında 2 emsal olan inşaat izninin 2,7 emsale çıkacağını dile getirdi.

Çekilmez şöyle konuştu: “Böylece dar gelirli mahalleli müteahhide hiç para ödemeden sıfır olarak yapılacak evlerine kavuşacak. Esentepe’de halen benzer bir dönüşüm çalışması başarıyla yürütülüyor. Bizim de mahallelerimizin ada bazlı dönüşüme girmesi halinde bölgemizdeki 2’nci ada bazlı dönüşümü başlatmış olacağız”

DERNEK MERKEZİNİ MAHALLELİ AÇTI

Konuşmaların ardından dernek binasının açılışı mahalleliler ve dernek yöneticileri tarafından yapıldı. Gayrimenkul Uzmanı Zeki Karademir mahalle sakinlerinin sorularını yanıtlarken, mahalleliler de derneğe üye olup, bakanlığa iletilecek ‘ada bazlı dönüşüm’ için imzalarını verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ