Demokrat Zafer

SERGİLER, CANLI PERFORMANSLAR VE ETKİNLİKLERLE DOLU PARİBU ile “ARTER’DE UZUN CUMARTESİ” 23 EYLÜL’DE!

Arter, “Uzun Cumartesi” uygulaması çerçevesinde 23 Eylül Cumartesi günü bir kez daha kapılarını gece yarısına kadar açık tutacak. Paribu’nun değerli desteğiyle gerçekleşen “Uzun Cumartesi”de güncel sergilerin yanı sıra Kütüphane ve Kitabevi de 11:00-24:00 saatleri arasında ziyaretçilerin erişimine açık olacak. Arter’in Öğrenme Programı kapsamında kurgulanan çocuk ve yetişkin atölyelerinin, yorumlama etkinliğinin ve film gösteriminin yer aldığı Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” süresince ücretsiz rehberli turlar da düzenlenecek. Arter, 23 Eylül’de ayrıca Istanbul Fringe Festival’in kapanış günü bağlamında çeşitli performans ve etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Taksim’den ve Tepebaşı’ndan Arter’e ücretsiz ulaşım imkânı sağlayan servis araçları, Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” boyunca ziyaretçilere hizmet vermeye devam edecek.

SERGİLER

Cengiz Çekil’in bugüne kadar gerçekleşen en kapsamlı sergisi Bugün de Yaşıyorum; Sarkis’in üretiminde geniş bir zaman dilimini kapsayan kişisel sergisi SONSUZ ve Nuri Kuzucan’ın kişisel sergisi Pasaj Arter’de devam ediyor. Sergiler, 23 Eylül’de Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında gece yarısına kadar ziyarete açık olacak. Ayrıca, Paribu kullanıcıları için sergilere giriş ve sesli rehber ücretsiz olacak.

“BEBEKLER MÜZEDE: RENKLER ve ŞEKİLLER”

Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında, 18–36 aylık bebekler ve ebeveynleri için tasarlanan “Bebekler Müzede: Renkler ve Şekiller” başlıklı atölye saat 11:00’de Arter’in Atölye mekânında gerçekleşecek. “Bebekler Müzede: Renkler ve Şekiller”, merak uyandırıcı duyusal deneyimlerle tanıştırdığı bebeklerin fiziksel, duygusal ve bilişsel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Tek yönlü iletişime ve bilgi aktarımına dayalı bir eğitsel yaklaşım benimsemek yerine bebeklerin aileleriyle birlikte öğrenmelerini amaçlayan atölye, etkileşimi, sorgulamayı ve beraber keşfetmeyi öne çıkaran birbirinden eğlenceli duyusal egzersizlere, sanatsal faaliyetlere ve ritim çalışmalarına verecek. Gelişimsel farklılıklar gözetilerek gerçekleştirilecek atölyede katılımcıların, Nuri Kuzucan’ın Arter’in 1. kat galerisinde devam eden Pasaj başlıklı kişisel sergisinde yer alan renkler ve şekillerle yaratıcı yollarla ilişki kurmaları amaçlanıyor. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyenin biletleri, atölyenin sayfasından temin edilebilir.

“ARA-ALANLAR, GEÇİŞLER ve MEKÂNSILAR”

“Ara-Alanlar, Geçişler ve Mekânsılar” başlıklı yetişkin atölyesi, Deniz Kulaksızoğlu’nun yürütücülüğünde 23 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 14:00’te Arter’in Atölye mekânında gerçekleşecek. “Ara-Alanlar, Geçişler ve Mekânsılar”, Nuri Kuzucan’ın Arter’de yer alan Pasaj başlıklı kişisel sergisi ve sergi mekânının mimarisinden hareketle geçiş mekânlarını, koridor ve pasajları tartışmaya açacak. Geçişlilik kavramının ele alınacağı atölyede katılımcılar kendi hayatlarında ifadesini bulan ya da ideal olarak gördükleri bir ara-mekân tasarlayacaklar. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyenin biletleri, atölyenin sayfasından temin edilebilir.

PASAJ: HAKAN TÜZÜN ŞENGÜN EŞLİĞİNDE SERGİ TURU

Nuri Kuzucan’ın Pasaj başlıklı kişisel sergisine eşlik eden yayının yazarlarından mimar ve akademisyen Hakan Tüzün Şengün’ün 23 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 18:00’de gerçekleştireceği turda, serginin kavramsal çerçevesini oluşturan akışkanlık ve geçişlilik gibi temalar Şengün’ün kitaptaki yazısıyla ilişki içerisinde ele alınacak. Etkinlik, sergi turunun ardından katılımcıların sorularını ve kişisel izlenimlerini paylaşmasına da alan tanıyacak. Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğe turlar@arter.org.tr adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak gerekiyor.

“AŞK, MARK VE ÖLÜM” FİLM GÖSTERİMİ                               

Cem Kaya’nın yönetmenliğini üstlendiği Aşk, Mark ve Ölüm” (2022), Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında saat 22:00’de Arter’in Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gösterilecek. Film gösteriminin biletleri www.arter.org.tr adresinden temin edilebilir.

ISTANBUL FRINGE FESTIVAL

Arter, Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında ayrıca, bu yıl 5’inci kez düzenlenen uluslararası performans sanatları etkinliği Istanbul Fringe Festival’in kapanış gününe de ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında 23 Eylül’de ilk olarak 11:00-13:00 saatleri arasında hareket sanatçısı ve koreograf Becca Hoback’in yaratıcı bir doğaçlama pratiği aracılığıyla bir dizi hareket modalitesini keşfeden “Bedenden Hareketle Doğaçlama Atölyesi” gerçekleşecek. Katılımcılar bedenleriyle incelikli ve meditatif bir şekilde bağlantı kuracak, bedendeki davranışları, negatif alan içindeki yoğunluğu ve dokusal niteliklerin bir spektrumunu keşfedecekler. Saat 16:30’da Fatih Gençkal ve Mustafa Zeren, bu ülkenin iki farklı köşesinden gelen ve bambaşka öykülere sahip iki sanatçının iki yıla yayılan birlikte çalışma serüvenini takip eden “Kaçak Çay Perfomansı”nı sahneleyecekler. Festival, saat 20:00’de art arda sahnelenecek iki uluslararası performansla, “Bunker + Vault” ve “Reprise” ile sona erecek. Kanadalı koreograf ve dansçı Rebecca Margolick’in sahne alacağı ilk performans Bunker + Vault, nesiller boyunca kadın bedeni üzerinde uygulanan amansız baskıları anlatırken, Becca Hoback’in dans tiyatrosu solosu Reprise, yokluk, kırılganlık, nostalji ve bir başa çıkma mekanizması olarak sanrıyı araştırıyor. Etkinliklerin biletleri festivalin sayfasından temin edilebilir.

ÜCRETSİZ REHBERLİ TURLAR

Arter Öğrenme Programı kapsamında gerçekleştirilen Rehberli Turlar, katılımcıların çağdaş sanat yapıtlarını kendi hayat deneyimleriyle ilişkilendirerek yorumlamalarını teşvik eden bir yaklaşım benimsiyor. Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” uygulamasının geçerli olacağı 23 Eylül’de 19:00, 20:30 ve 22:00 saatlerinde ücretsiz rehberli turlar düzenlenecek. Katılımın kontenjanla sınırlı olacağı rehberli turlar için tur saatinden önce giriş katındaki gişeden sticker almak gerekiyor.

Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Pazartesi hariç her gün açık olan Arter, Salı-Pazar günleri 11:00-19:00, Perşembe günleri ise 11:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Bilgi için:               arter.org.tr

Adres:   Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul / T. 0212 708 58 00

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ