Demokrat Zafer

Türkoğlu: Sığınmacı sorunu insani boyutu aştı

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayarak canlı yayında açıklamalarda bulundu. Türkoğlu sığınmacılar konusu hakkında, “Bahsedildiği gibi bir oryantasyon söz konusu değildir” dedi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu: Sığınmacı sorunu insani boyutu aştı

HABER MERKEZİ

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Halk Tv’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında açıklamalarda bulundu.  Barış Pehlivan’ın bugün 5. kez cezaevine gireceğine değinerek söze başlayan Türkoğlu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi de olan Can Atalay’a cezaevinde gerçekleştirdiği ziyareti anlattı.

İran sınırını geçerek 100 metre ilerlediğini belirten İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu, “Adına ister mülteci ister sığınmacı ne derseniz deyin biz bunlara kaçak mülteci diyoruz ve bu giddikçe büyüyen bir sorun. Bahsedildiği gibi bir oryantasyon söz konusu değildir. Mesele bir savaştan kaçanların değil de bir büyük projede tamamlanıyor noktasına gelinmiştir. Bu sorunla da ilgilenmek zorundayım. Sorunun kaynağı bunların girişleri. kaçak girişi gideyim yerinde inceleyeyim dedim. Sınır bölgelerini ve köyleri gezdik. bunu daha etkili anlatabilmenin başka yolu yoktu. Ben elimi kolumu sallayarak iran’a geçtim. Döndük tespitleri yaptık. Ne diyorlardı, sınırlarımızdan kuş uçurtulmuyor. Orada bir sektör var, fiyat belli, konaklayacağı yer belli. Sığınmacı sorunu insani boyutu aştı. Daha yayınlamadığım görüntüler var” açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ana muhalefetin mültecilere bakışı acımasız” demesine Türkoğlu “Katılmıyoruz, katılmamız da mümkün değil. Bursa örneğini verelim. Bursa’da Vişne caddesi diye bir bölge vardır, ekonomiye ciddi katkı sunan. Diyorlar ki fason işin çoğu Suriyelilerin eline geçti. Bu hızla devam ettiğinde bir ekonomik el değiştirme var. Eşit şartlarda yarışmıyoruz. Sigorta ödüyorum ama o bunu ödemiyor. O vahşi bsizi piyasadan siliyor” dedi.

Türkoğlu mülakat konusu için de “Ben eğitimciyim. Sayın Yusuf Tekin’in açıklamaları kabul edilemez. Biz onu müsteşarlığından biliriz. Müsteşarlığı döneminde yaptığı kadrolaşma bütün Cumhuriyet tarihi boyunca yapılandan fazladır. AK Parti iktidarının milli eğitim politikası şudur: AK Parti iktidarı öğrenci yetiştirmek üzerine bir eğitim politikası güdmez, seçmen yetiştirmek üzerine politika yürütmüştür. O yüzden mülakat konusunda kast ettiği mülakat da söz konusu değildir” ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ