Demokrat Zafer

BAŞKAN PARS EMEKLİYE DESTEK SÖZÜ ALDI…

Kısa adı TÜED olan Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Başkan Alinur Aktaş’a çalışmalarından ötürü plaket takdim eden TÜED Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars, Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şubesi’nin çalışmaları, faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Bursa’da yaşayan emeklilerin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden talep ve beklentilerini aktaran Pars, Başkan Aktaş’tan destek talep etti.

Emeklilerin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden talep ve beklentilerin dikkatle dinleyen Başkan Alinur Aktaş, takdim edilen plaket için ve de TÜED Uludağ Şube heyetine ziyaretleri için teşekkür ederek memnuniyetini belirtti. Sunulan bu talepleri değerlendireceklerini ve Büyükşehir Belediyesi imkanları ölçüsünde gerekenleri yapacaklarını belirten Başkan Aktaş, emekliler adına ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerinin sözünü verdi.

TÜED Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars’ın yazılı olarak ta sunduğu talepler şöyle:

“Sayın Başkanım,

Belediyemizin sağladığı otobüsler ile emekliler, çocukları ve torunları ile birlikte Her yıl Ankara’ya, Çanakkale’ye ve Konya’ya kültürel geziler düzenliyoruz. Bu gezilerde 3 Kuşak bir arada hem çok keyifli vakit geçiriyoruz hem de torunlarımız ve çocuklarımızla güzel bir anımız oluyor. Belki maddi anlamda hiç imkan bulamayacağımız bir şey bu biz emekliler için. Bu gezilerimizi sizin sayenizde gerçekleştiriyoruz. Tüm üyelerim adına size çok teşekkür ediyoruz ve sağladığınız bu desteğin devamını belediyemizden istiyoruz. Emeklinin hayır dualarını alıyorsunuz.

Bursa’da yaklaşık 700 Bin emekli var. Emekliler bu toplumun annesidir, babasıdır. Eli öpülesi insanlardır. Emeklilerin maddi imkanlar sebebiyle kabuklarına çekilmemesi adına belediyemizden destek istiyoruz. Emeklilerimizin sosyal hayata katılmaları, bir araya gelip sohbet edip dertleşebilecekleri emekli evleri, lokal gibi yerlerin açılmasını talep ediyoruz.

Anayasamızın 10. maddesinde yer alan yaşlılara tanınan pozitif ayrımcılık çerçevesinde emeklilerimize özel etkinlikler talep ediyoruz. Emeklilerin bütçesi çoğu şeyi yapmalarına müsaade etmiyor. Örneğin en son ne zaman bir sinemaya, tiyatroya gittiğini sorduğunuzda zamanını hatırlayamıyor. Belediyemizin karşılayıp organize edebileceği belli periyotlarda torunlarıyla birlikte gidebileceği sinema olur, tiyatro olur veya sizlerin uygun göreceği diğer sosyal etkinlikler olur. Bu kapsamda belediyemizden destek istiyoruz.

65 yaş üstündekilere ücretsiz ulaşım hakkının, Anayasa’nın 10. maddesinde yer alan yaşlılara tanınan pozitif ayrımcılık çerçevesinde yasalaşmıştı. Talebimiz Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sadece 65 yaş altı emekli üyelerimize bir indirim istiyoruz. Emekli evinden çıkamaz durumda. Yol parasını hesap edip evinden çıkmayan, çıkamayan üyelerimiz var. Ücretsiz olmasa bile üyelerimize bir indirim talep ediyoruz.

Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere pek çok kuruluşun kadın ve gençlik kolları gibi kurulları var iken, yaşlı ve emekli kollarının olmaması önemli bir eksikliktir. Bu ülkenin inşasında emeği geçmiş bu insanların hayat tecrübelerinden yararlanılması ve tavsiyelerinin, fikirlerinin sorulması açısından özellikle yerel yönetimlerde yaşlı ve emekli kurulları oluşturulmasını da sizin takdirinize bırakıyoruz. “

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ