Demokrat Zafer

İYİ YENİŞEHİR; “ENGELLİ AİLELERİMİZİN MAĞDURİYETLERİ SON BULMALI…”

Yenişehir’de engelli çocuklar için sesini yükselten İYİ Parti İlçe Başkanı Ercan Özel;

“Birkaç gündür Yenişehir’li engelli aileleri yaşadıkları mağduriyet dolayısıyla İYİ Parti olarak bizleri arayıp destek olmamızı seslerini duyurmamızı istiyorlar.
Yenişehir’de RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi) olmadığı ve açılmadığı için rapor alması gereken yaklaşık 700’e yakın engellimiz İnegöl’de bulunan RAM’dan (Rehberlik Araştırma Merkezi) randevu alarak rapor almak zorundalar.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak İnegöl’de engellilerimize yönelik hizmet veren RAM yetkilileri, birçok aileden aldığımız ve teyit ettiğimiz bilgilere göre vermiş oldukları kişisel kararla Yenişehir’de ki engelli çocuklarımızı ikinci plana alarak, randevu konusunda ki önceliği İnegöl’de ki engelli çocuklarımıza vererek hem sağlık hemde eğitim konusunda ciddi bir ayrımcılığa sebep olmuş ve görevlerini açıkca kötüye kullanmışlardır.
Amacımız bağcıyı dövmekten ziyade elbette üzüm yemektir. Burada önemli olan kişiler, kurumlar, ilçeler değil engelli çocuklarımız ve onların kişisel gelişimleridir.
Acilen Yenişehir’de ki engelli ailelerimizin mağduriyetinin giderilmesi için İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün gerekli talimatı vererek bu haksızlığa bir son vermesi gerekmektedir.
Yenişehir olarak bizlere düşen görev ise resmi kurumlarımız, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, rehabilitasyon merkezlerimiz ve halkımız ile birlikte kamuoyu oluşturarak ilçemize hizmet verecek bir RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi) kazandırılmasıdır.
İYİ Parti olarak hayata zaten bir sıfır yenik başlayan engelli çocuklarımızın ve ailelerimizin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yanlarındayız. Bu şekilde mağdur edilmelerini asla kabul etmiyor ve yaşadıkları mağduriyete acilen son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ