Demokrat Zafer

“Zafere İnanan Kahramanlarımızı Rahmet ve Minnetle Anıyorum”

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunu yayınladığı bir mesajla kutladı.

Gürkan Mesajında; “2 yıl, 2 ay, 2 gün süren ve büyük taarruz harekatı ile 11 Eylül 1922 de esaretten kurtarılan Bursamızın, düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, zafere inanıp canı pahasına bu mücadeleye katılan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.   

İl Başkanı Davut Gürkan, yayımladığı yazılı mesajında, Mondros Mütarekesinin ardından itilaf devletlerinin desteğiyle ile Yunan askerleri tarafından işgal edilen Bursa’nın, aynı zamanda Kurtuluş Mücadelesinin de sembollerinden biri olduğunu belirtti.

Türk Milleti’nin tarihin her döneminde karakterinin temelini oluşturan bağımsızlığını korumak adına büyük onur ve cesaret örnekleri sergilediğini belirten Başkan Gürkan;

“Kurtuluş Savaşı sürecinde Bursa‘nın işgali ile meclis kürsüsüne siyah bir örtü serildi. TBMM kürsüsüne bu kara günü temsilen serilen bu siyah örtü, kurtuluş ümidini yaşatan, Türk milletinin azmini ve iradesini diri tutan önemli bir sembol haline geldi.

Bursa’nın işgali sadece Bursalıları değil, tüm Osmanlı coğrafyasını derinden etkilemiştir. Yaklaşık 600 yıl Osmanlı egemenliğinde kalan Bursa’mızın, düşman kuvvetlerince işgal edilmesini elbette ki milletimiz kabul etmeyecekti. Bu harekete karşı Bursa‘da, düşmana karşı verilen büyük mücadeleyle bağımsızlık tutkumuz bir kez daha bütün dünyaya gösterilmiştir.

Bu vesile ile Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünü kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kurtuluş mücadelesine canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ