Demokrat Zafer

DOHADERN; “Atıklar mamaya dönüştürülsün, sokakta aç hiçbir can kalmasın”

Sokak hayvanlarının sağlıkları için sağ bayır demeden sıcakta ve dondurucu soğuğa rağmen nöbet tutan yüreklerden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çağrı! Doğal Yaşam ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş; “Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 14 belediye hem sokakta yaşayan canlarımızı beslemek hem de gıda israfını önlemek için çok güzel bir projeye adım attılar: üretim fazlası gıda maddelerini ve yemek atıklarını, mamaya dönüştürerek sokak hayvanlarına dağıtmaya başladılar.

Hayvan mamalarına gelen son zamlarla birlikte, patili dostlarımızı besleyemez hale geldik.  Şimdi, bu projenin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde de uygulanması için hep birlikte harekete geçme zamanı! 

2022 yılında yayınlanan Ulusal Sera Gazı Envanteri Raporu’na göre, Türkiye’de 18,1 milyon ton gıda çöpe gidiyor. -Bu kadar atığı taşımak için 603 bin çöp kamyonu gerekiyor!- Ve ne yazık ki bu rakam ortalama 10 milyon aracın bir yılda oluşturduğu CO2 emisyonu ile aynı etkiye sahip, yani gıda israfı iklim krizinden de sorumlu! Halbuki atık gıdaların mamaya dönüştürülmesi ile hem sokak hayvanlarına gıda sağlayabilir hem de gıda israfından kaynaklı karbon emisyonlarını durdurabiliriz.

İsrafı engellemek ve hayvan dostlarımızı besleyebilmek için Alinur Aktaş’a sesleniyoruz. Dilsiz, sessiz bu dostlarımız bize ne açlıklarını ne susuzluklarını söyleyemiyorlar. Onları kollamak hepimizin vazifesi. Biz tokken onları aç bırakmayalım.

Bursa’da da atıklar mamaya dönüştürülsün, sokakta aç hiçbir can kalmasın. ” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ