Demokrat Zafer

DAMLA KUNÇ KOÇMAN, YENİ KİTABI “AYNI BEN DEĞİLİM”DE BİR YAŞTAN SONRA DEĞİŞEN HAYATLARI ANLATIYOR!

Yazar, eğitmen ve profesyonel koç Damla Kunç Koçman’ın Aynı Ben Değilim adlı yeni kitabı okurlarla buluştu! Yaşadığımız hayata mahkûm olmadığımızı, büyük ya da küçük hayat değişikliklerinin her yaşta mümkün olduğunu düşünen Damla Kunç Koçman, bunun kanıtı niteliğindeki 12 gerçek değişim hikâyesini bir araya getiriyor. Toplumun farklı kesimlerden gelen ve ileri yaşında hayatını değiştiren kişilerin çarpıcı ve ilham veren hayat hikâyelerini anlatan Aynı Ben Değilim, Eksik Parça Yayınları’ndan çıktı.  

Daha önce çocuklar için kaleme aldığı bilim kurgu türündeki Bilim Okulu serisiyle tanınan Damla Kunç Koçman’ın yetişkinliklere yönelik ilk kitabı Aynı Ben Değilim, raflarda yerini aldı. Aynı Ben Değilim’de Damla Kunç Koçman, çok çeşitli olmasına ve toplumun farklı kesimlerinden örneklerin yer almasına özen gösterdiği 12 gerçek hikâye üzerinden, bir yaştan sonra değişen hayatları kaleme alıyor.

Yaşadığımız hayata mahkûm muyuz? Alışkanlıkların, rutinin, tekrarların esiri haline mi geldik? Aynı çevre, aynı iş, aynı sıkıntılar ve aynı tatminsizlikler… Hep böyle mi devam edecek? Yoksa küçük bir adım atmak ve tatmin olduğun hayatı yaşamak bir hayal değil mi? Yeni bir meslek, yeni beceriler edinmek ve yeniden başlamak mümkün mü? Mesleğini genç yaşta, kendini tanımadan seçip sonrasında hayal kırıklığı, küskünlük içinde yaşayan kim bilir kaç kişi vardır? Yahut içine doğduğu muhitin, göreneklerin esiri olduğunu düşünen; toplumun, ailenin, çevrenin, işyerinin ve hatta kendi kendisinin koyduğu sınırlar içinde kalıp sıkıntı ve depresyon batağında tükenen kaç kişiyiz kim bilir?

Herkesin başka seçenekleri de olduğunu düşünen Damla Kunç Koçman, Aynı Ben Değilim’de bu düşüncesini farklı kesimlerden gelen ve ileri yaşında hayatını değiştiren on iki kişinin çarpıcı hayat hikâyesiyle kanıtlıyor. Kaç yaşında olursa olsun düşe kalka bisiklete binmeyi öğrenenleri anlatan Aynı Ben Değilim, mutluluk, arayış, iç huzuru ve yaratıcılık peşinde daima değişime açık olan cesur insanları konu alıyor. Mesleğinden tatmin olmayıp yeni yetenekler edinenlerin; her defasında yeniden başlayanların; ağır hastalıkların, büyük talihsizliklerin ardından yaşamı kucaklayıp paylaşmayı keşfedenlerin; ait olmadığını hissettiği çevresini, işini terk edip yeni yollara koyulan ve kendini bulanların ilginç, çarpıcı ve ilham veren öykülerini aktarıyor.

Eksik Parça Yayınları’ndan çıkan Aynı Ben Değilim – Bir Yaştan Sonra Değişen Hayatlar, raflarda ve internet satış sitelerinde!

DAMLA KUNÇ KOÇMAN HAKKINDA

1974 yılında Ankara’da doğdu. Memur çocuğu olması nedeniyle Türkiye’nin doğusundan batısına farklı illerde büyüdü. Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü birincilikle bitirdi. Önceleri eğitmenlik ve danışmanlık yaparken kırk yaşından sonra yazmaya başladı. İlk çocuk bilim kurgu romanı Bilim Okulu Proje X’i 2019 yılında, serinin ikinci kitabı Paralel Evren Yolcuları 2019 yılında ve üçüncü kitabı Meta Dünyalara Yolculuk 2022 yılında okurları ile buluştu. Kitapları bazı okullarda müfredata alınarak okutulmaya başlandı. Yazar, yeni nesil çocuklar ile kitapları aracılığıyla iletişim kurarak tasarladığı eğitim programlarını okullarda uygulamaktadır. Koçman halen İstanbul’da yaşamaktadır. Evli ve iki genç kız annesidir.

Bilgi için: instagram.com/damlakunckocman

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ