Demokrat Zafer

İDSO Denizbank Konserleri ” Bahara Merhaba” için Perde Açacak!

Bahara Merhaba Konseri” İstanbul AKM’de İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI DENİZBANK KONSERLERİ; NİSAN AYINA “BAHARA MERHABA” DİYEREK GİRİYOR

İDSO DenizBank Konserleri “Bahara Merhaba Konseri”; 1 Nisan 2022 Cuma akşamı saat 20.00’de İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek. Dünya çapında sürdürdüğü kariyeri ile günümüzün en başarılı ve seçkin isimleri arasında gösterilen Kanadalı şef Charles Olivieri Munroe’nun yöneteceği konserde; uluslararası başarılarıyla tanınan T.C. Kültür Bakanlığı keman solist sanatçısı Tuncay Yılmaz dinleyicilerle buluşacak.

İDSO DenizBank Konserleri “Bahara Merhaba Konseri” ile bir yandan yeni dönemin hazırlıklarına başlarken, bir yandan da seçkin bestecilerin önemli eserleriyle dinleyenlere duygusal, tutkulu ve romantik bir atmosfer yaşatmayı hedefliyor. Kışın sona ermesiyle birlikte hasretle beklenen bahara “Merhaba” diyeceğimiz konserde, keman için yazılmış oldukça tutkulu eserler müzikseverlerin içini ısıtacak.

Bu haftaki konser repertuarı; süitten film müziklerine, valsten tangoya renkli bir müzik yolculuğu vaat ediyor. Mozart, Tchaikovsky, Kreisler, Massenet gibi bestecilerin eserlerinin yanı sıra “Kadın Kokusu” filminde Al Pacino’nun muhteşem oyunculuğunun yanında John Williams’ın hafızalara kazınan “Tango” bestesi ve Nigel John Hess’in “Lavanta Kokulu Kadınlar” filmi için hazırladığı bestesi bu muhteşem müzik akşamında seslendirilecek.

Program:

  • Wolfgang Amadeus Mozart, “Adagio – Rondo”
  • Jules Massenet, “Meditasyon”
  • Carlos Gardel, “Por Una Cabeza” Düz: John Williams (Kadın Kokusu filminden Tango )
  • Nigel John Hess, “Lavanta Kokulu Kadınlar”
  • Fritz Kreisler, “Schön Rosmarin”
  • Pyotr İlyich Tchaikovsky, “Fındıkkıran Süiti”

İDSO konser biletleri www.biletinial.com’dan temin edilebilir.

   Temeli 189 yıl önce 1827’de Donizetti Paşa’nın kurduğu Mızika-i Humayun Orkestrası’na dayanan İstanbul Belediyesi Şehir Orkestrası, besteci Cemal Reşit Rey yönetiminde 1945 yılında kuruldu. 1972 yılında ise Kültür Bakanlığı’na bağlanarak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası adını aldı. İstanbul’un müzik yaşamında önemli bir yeri olan İDSO, Orkestra şefi Prof. G.E. Lessing ve müdür Mükerrem Berk döneminde düzenli konserler vermeye başladı. Dünyaca ünlü yerli ve yabancı solistlere eşlik eden İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, yurt içi turnelerin yanı sıra Türk sanat ve kültürünü yurt dışında da başarıyla temsil etti. İstanbul, Ankara, Bratislava ve Patras uluslararası festivallerinde konserler gerçekleştirdi. İspanya, İtalya, Yugoslavya, Çekoslovakya, Avusturya, Yunanistan ve ABD’nin Memphis kentinde açılan “Muhteşem Süleyman” sergisinde konserler verdi. Münih’te “Europa Musicale” Festivali’nde ve Yunanistan’da Atina Festivali’nde Türkiye’yi temsil etti. Bulgaristan’a yapılan 15 günlük turnenin yanı sıra, Japonya’ya Asya Orkestralar Haftası’nın açılış konserini vermek üzere davet edildi ve büyük başarı kazandı. Mısır’ın Kahire ve İskenderiye kentlerindeki konserleriyle de büyük takdir alan İDSO, ayrıca Almanya İspanya ve İtalya turnelerini, 2017 yılının Haziran ayı içerisinde Arjantin, Brezilya, Peru ve Şili ülkelerini kapsayan Güney Amerika Turnesini, 2018 yılının Aralık ve 2019 yılının Ocak aylarında ise Çin’in 10 ayrı şehrini kapsayan “Çin Turnesini” gerçekleştirdi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ