Demokrat Zafer

Couchbase, Geliştirici Üretkenliğini Artırmak İçin Capella’ya Üretken Yapay Zeka Ekliyor

Capella iQ, Geliştiricilerin Capella’da Daha Hızlı ve Daha Kolay Modern Uygulamalar Oluşturmasına Yardımcı Olmak İçin Doğal Dil İşleme Kullanacak

Bulut veritabanı platformu şirketi Couchbase, Inc. (NASDAQ: BASE), modern uygulamalar için geliştirici üretkenliğini önemli ölçüde artırmak ve modern uygulamaların piyasaya sürülme süresini hızlandırmak amacıyla, Couchbase Capella’ya üretken yapay zeka yetenekleri eklediğini duyurdu. Yeni Capella iQ, geliştiricilere önerilen örnek kodları sunarak SQL++ ve uygulama düzeyinde kodları daha hızlı yazmalarına yardımcı olarak geliştirici üretkenliğini artırıyor. Ek olarak Couchbase, geliştirici deneyimini daha da iyileştiren, verimliliği artıran ve faaliyetleri kolaylaştıran ek Capella güncellemelerini  de duyurdu.

Bir uygulamanın yaşam döngüsünü yönetmek, geliştiriciler üzerinde baskıya ve iş akışlarının yavaşlamasına neden olarak üretkenliği yavaşlatabilir. Bununla birlikte, yapay zeka uygulamalarına olan artan talep göz önüne alındığında geliştirici üretkenliği daha önce hiç bu kadar önemli olmamıştı. Üretken yapay zeka ile desteklenen Capella iQ, temel modelleri kullanarak geliştiriciler için Capella entegre geliştirme ortamına (IDE) zeka ekliyor. Capella iQ ile geliştiriciler, doğal dil kullanarak hızlı ve kolay bir şekilde kod, örnek veri kümeleri ve birim testleri oluşturabiliyor. Capella iQ ayrıca endeks oluşturma, sintaks ve Capella’ya programatik erişim gibi diğer konular için de tavsiyelerde bulunuyor. Capella’da uygulamaları daha hızlı üretmek ve test etmek için üretken yapay zeka kullanmak, daha yüksek üretkenlik ve kalite sağlayarak piyasaya sürme süresinin kısalmasına olanak tanıyor.

CenterEdge sistem mimarı Brant Burnett, Capella iQ ile ilgili izlenimlerini paylaştı: “SQL++’ın sorgu dili olarak aşinalığı, Capella’ya yeni olan geliştiricilerin hızlı bir şekilde adapte olmalarını yardımcı olan, halihazırda oldukça kullanışlı bir araçtı. Capella iQ, bu üretkenlik getirilerini daha da artıracak ve hem ekibimiz hem de benim için zaman kazanmamıza yardımcı olacak. Geliştirici ekranında böylesine bir kopilota sahip olmak, geliştirici ekiplerinin Capella üzerinde modern uygulamalar oluşturmasını çok daha hızlı hale getirecektir. Capella iQ ile geliştiriciler yapmayı sevdikleri işe, yani harika uygulamalar ortaya çıkarmaya odaklanabilecek.”

Couchbase ürün yönetimi ve iş operasyonlarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Scott Anderson ise: “Geliştiricilerin saatlerce uğraşarak yazdığı kod, Capella iQ’nun örnek setleri ile birkaç dakika içinde üretilebilecek. Bu, modern uygulamalar oluştururken geliştiricilerin daha verimli çalışmasına yardımcı olacak ve nihayetinde yenilikler müşteriler ile daha hızlı buluşacak. Üretken yapay zekayı tamamen yönetilen hizmet olarak veritabanımıza dahil ederek geliştiricilerin Capella’ya giriş yapmalarını kolaylaştırıyor ve üretkenliklerini önemli ölçüde artırıyoruz.” dedi.

Capella iQ ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ve özel bir önizlemeye kaydolmak için www.couchbase.com/ai-cloud-services/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yapay Zeka Uygulamalarının Geleceği İçin İnşa Etmek

Couchbase’in misyonu, geliştiricilerin ve mimarların modern uygulamaları geliştirmelerini, dağıtmalarını ve kullanmalarını basitleştirmektir. Şirket, yüksek performanslı ve ölçeklenebilir bir bulut veritabanı platformu sunarak, dolandırıcılık tespiti, ürün kataloğu önerileri, tahmine dayalı analitik ve daha fazlasıyla gelecek nesil uygulamaların inşa edilebileceği bir temel sunar.

Couchbase Başkanı ve CEO’su Matt Cain, yeni yapay zeka yeteneği üzerine yorumda bulundu: “Couchbase, ilk günden itibaren işletmelerin en önemli ve emek isteyen uygulamalarının performansını artırmalarına ve son kullanıcılara zengin, kişiselleştirilmiş ve farklılaştırılmış deneyimler sunmalarına olanak tanıyan bir bulut veritabanı platformu geliştirdi. Operasyonel ve analitik yetenekleri bir araya getiren çoklu model platformumuz, ayrıca dizinleme, olay işleme, tam metin arama ve daha fazlası gibi gelişmiş hizmetleri tek bir çözüm içinde sorunsuz bir şekilde entegre edebiliyor. Modern uygulamalar için bir sonraki büyük katalizatör olan üretken yapay zeka ile müşterilerimiz platformumuzu kullanarak her yerde çalışabilen yapay zeka destekli uygulamaları inşa etme yollarını araştırıyorlar.”

Örnek olarak Capella Uygulama Hizmetleri, mobil uygulamaların makine öğrenme modellerini yerel olarak mobil cihazlarda depolanan verilere karşı tahmine dayalı sorguları çalıştırmalarına olanak tanıyan bir kenar yapay zeka sağlıyor. Couchbase müşterileri ayrıca, veritabanına karşı modelleri çalıştırmak için Python kullanıcı tanımlı işlevleri kullanabiliyorlar.

Matt Cain sözlerine şöyle devam etti: “Capella iQ ile geliştirici üretkenliğini artırarak üretken yapay zeka pazar fırsatları için yenilikler yapıyor, çoklu model fonksiyonları genişletiyor, yapay zeka işleme optimizasyonu yapıyor ve buluttan kenara kadar yapay zeka uygulamalarını etkinleştiriyoruz. Ayrıca daha kapsamlı bir yapay zeka ve veri ekosistemi ile entegrasyonları destekleyerek güçlü bir yapay zeka ortaklık ekosistemi oluşturuyoruz. Couchbase, böylesine anlar için benzersiz bir şekilde inşa edildi ve modern uygulamalar için bir bulut veritabanı platformunun değerini daha da artıracak ek yapay zeka yeteneklerine yatırım yapıyoruz.”

Couchbase, yapay zeka destekli bir gelecek için ürün inovasyonuna yatırım yapmanın yanı sıra, organizasyonlar için yapay zekayı hızlandırmak için güçlü bir iş ortağı ekosisteminin gerekliliğine de inanıyor. Bu nedenle Couchbase, müşterilerin Capella ile yapay zeka destekli uygulamalar inşa etmelerini, daha kapsamlı yapay zeka ve veri ekosistemi ile entegrasyonları desteklemelerini kolaylaştırmayı amaçlayan Couchbase Yapay Zeka Hızlandırma İş Ortaklığı Programını duyurdu.

Capella İçin Ek Yenilikler

Couchbase ayrıca Capella geliştirici deneyimini daha da iyileştiren, verimliliği artıran ve bulut veritabanı platformunu daha kolay kullanılabilir hale getiren bir dizi yeni güncelleme de duyurdu. Yeni müşteri faydaları şunları içeriyor:

  • Basitleştirilmiş geliştirici deneyimi: Couchbase, özellikle frontend ve full stack geliştiricileri tarafından sıklıkla tercih edilen geliştirici platformu ekosistemine daha fazla Capella entegrasyonu sunuyor. Popüler geliştirici araçları Vercel ve IntelliJ ile yapılan yeni entegrasyonlar, geliştiricileri ekiplerinin işlerini daha da kolaylaştırıyor.
  • Daha akıllı işlemler: Disk depolama ve saniyede giriş-çıkış işlemleri (IOPS) dinamik olarak ölçeklendirilerek iş yükleri daha verimli bir şekilde yönetilebilir bir hale getirilmiş ve sonuç olarak daha hızlı yanıt süreleri ile kullanıcı deneyimi iyileştirilmiştir. IOPS iyileştirmesi, Capella’nın daha yüksek düzeyde eşzamanlı okuma ve yazma işlemlerini yönetmesini sağlıyor. Bu iyileştirme, uygulamaların talep yoğunluğunun yüksek olduğu zamanlarda dahi kullanılabilir kalmasını sağlayarak Capella’nın fiyat-performansına katkıda bulunuyor.
  • Artan güvenlik ve yönetişim: Capella, PCI DSS 4.0 ve CSA STAR Seviye 2 uygunluğu için bağımsız doğrulama elde etti. Bu geliştirmeler, Couchbase Capella’nın zaten elde ettiği SOC 2 Tip II ve HIPAA uygunluğunu tamamlıyor ve bulut uygulamaları için geniş kurumsal gereksinimleri karşılıyor.

Couchbase.com/capella adresini ziyaret ederek ücretsiz Capella deneme sürümünüzü başlatabilirsiniz.

Ek Kaynaklar

  • Capella iQ da dahil olmak üzere Capella’da nelerin yeni olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu blog yazısını
  • Capella iQ hakkında daha fazla bilgi edinmek ve özel bir önizlemeye kaydolmak için com/ai-cloud-services/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • Geliştiriciler, Capella hakkında daha fazla bilgi edinmek için couchbase.com/developers adresini ziyaret edebilirler.

Couchbase Hakkında

Modern müşteri deneyimleri, buluttan uca kadar uzanan uygulamaları ve aradaki her şeyi güçlendirebilen esnek bir veritabanı platformuna ihtiyaç duyar. Couchbase’in misyonu, geliştiricilerin ve mimarların nerede olurlarsa olsunlar modern uygulamaları geliştirmelerini ve kullanmalarını basitleştirmektir. Hızlı, esnek ve uygun maliyetli bulut veritabanı platformumuz Capella ile veritabanını yeniden tasarladık ve kuruluşların, sınıfının en iyisi olan bir fiyat performansla müşterilerine birinci sınıf deneyimler sunan uygulamaları hızlı bir şekilde geliştirmelerine olanak sağladık. Fortune 100 şirketlerinin %30’undan fazlası, modern uygulamalarını güçlendirmek için Couchbase’e güveniyor. Daha fazla bilgi için www.couchbase.com adresini ziyaret edebilir ve bizi Twitter @couchbase hesabından takip edebilirsiniz.

Couchbase®, Couchbase logosu ve Couchbase ürünleriyle ilişkili adlar ve markalar, Couchbase, Inc.’in ticari markalarıdır. Diğer tüm ticari markalar ilgili sahiplerinin mülkiyetindedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ